Рецепт салату «Тбілісі» з яловичиною – творчість сучасних домогосподарок. Свою назву він, ймовірно, отримав за рахунок наявності хмелі-сунелі у складі, всі інші складові абсолютно інтернаціональні. Ми хочемо запропонувати вам відразу кілька варіацій такої закуски, приготовленої з різноманітним поєднанням інгредієнтів.
Салат «Тбілісі» - шалено смачно
Почати пропонуємо з найбільш автентичною версії закуски. Склад її включає просту основу з бобів і цибулі, доповнену шматочками яловичої м'якоті і горішками.
Інгредієнти: яловича вирізка - 230 г; жменя волоських горіхів; червоний цибуля - 35 г; солодкий перець - 85 м; жменя зелені кінзи; банку консервованої червоної квасолі; часник - 2 зубки; щіпка хмелі-сунелі ; оливкова олія - 65 мл; винний оцет - 15 мл Приготування Надішліть яловичу вирізку варитися, а самі візьміться за підготовку інших компонентів страви. Подрібніть горіхи, розділіть червоний цибулю на тонкі півкільця разом з солодким перцем. Обов'язково спробуйте цибуля: занадто гострий овоч доведеться обшпарити перед додаванням у закуску. Злийте зайву рідину з бобових і прийміть за заправку. Для простої салатної заправки розітріть часник в пасту разом з пучкою солі. Розведіть пасту оцтом, додайте хмелі-сунелі і влийте оливкове масло. Збийте всі разом.
Відварну яловичину охолодіть і наріжте соломкою. Змішайте м'ясо з іншими підготовленими складовими і заправте закуску.
Грузинський салат «Тбілісі»
У самих грузинів теж є подібний салат, правда він готується з додаванням редиски для остринки і нарізаною цибулиною фенхелю.
Інгредієнти: яловича вирізка - 270 г; банку консервованої червоної квасолі; редис - 4 шт.; цибулина фенхелю - 1 шт.; солодкий перець - 75 г; щіпка хмелі-сунелі; жменя волоських горіхів; рослинне масло - 35 мл; винний оцет - 15 мл Приготування Для приготування такого салату м'ясо ми будемо не відварювати, а обсмажувати, попередньо нарізавши соломкою і приправивши сумішшю солі і хмелі-сунелі. Рум'яні шматочки яловичини охолодіть на серветках, а поки приготуйте інші інгредієнти. Розділіть цибулину фенхеля на тонкі півкільця, солодкий перець наріжте кільцями, горіхи подрібніть, а редис тонко наріжте. Змішайте всі підготовлені овочі з бобовими і яловичиною, посипте горіхами, заправити сумішшю масла і винного оцту, а потім відразу ж сервіруйте.
Салат «Тбілісі» з червоною квасолею і яловичиною
У цьому рецепті до традиційного для грузинської кухні ансамблю кінзи і горіхів приєднується ще один не менш аутеничный продукт – бринза, яка додасть приємну солонуватість готової закуски.
Інгредієнти: банку консервованої червоної квасолі; червоний цибуля - 35 г; яловичина - 240 г; жменя зелені кінзи; бринза - 45 г; жменя волоських горішків; солодкий перець - 135 р. Для заправки:
сік 1/2 лимона; часник - 2 зубки; щіпка хмелі-сунелі; рослинне масло - 55 мл Приготування Перед тим, як приготувати салат «Тбілісі», поставте яловичу м'якоть варитися. Шматок яловичини наріжте соломкою після того, як вона охолоне. Розділіть на півкільця солодкий цибулю, подрібніть зелень кінзи і розкришите бринзу. Дрібно наріжте і волоські горіхи, а солодкий перець наріжте кільцями. Приготуйте просту заправку, змішавши товчений з сіллю часник з лимонним соком, маслом і хмелі-сунелі. Змішайте всі складові і заправте салат.
Салат «Тбілісі» з яловичиною
Інгредієнти: яловича вирізка - 390 г; солодкий перець - 95 г; жменя волоських горіхів; банку консервованої червоної квасолі; томат - 80 г; жменя зелені кінзи; винний оцет - 15 мл; рослинне масло - 35 мл Приготування Відваріть яловичину і наріжте її соломкою. Шматочки м'яса змішайте з нарізаним перцем, цибулею і томатом, посипте салат горішками і кінзою, а потім полийте заправкою з оцту і масла.