» » Салат з чорносливом і курячою грудкою

Салат з чорносливом і курячою грудкою

Салат з чорносливом і курячою грудкою
Курятина, як і більшість інших видів м'яса, чудово поєднується з різними фруктами, як свіжими, так і висушеними. Класичною є комбінацією чорнослив і курятина, не рідко знаходить застосування як в гарячих стравах, так і в закусках. Популярним прикладом останніх є салат з чорносливом і курячою грудкою, тонкощам приготування якого ми й вирішили присвятити цей матеріал.

Салат з чорносливом, огірком і курячою грудкою шарами


У цьому варіанті страви є два акценту з вираженою сладковатостью: перший – сам чорнослив, а другий – карамелізований цибулю з грибами, який готується куди простіше, ніж це може здатися.
Інгредієнти:

  • свіжий огірок - 35 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 55 г;

  • печериці - 70 г;

  • курятина - 140 г;

  • чорнослив - 2-3 шт.;

  • майонез.


  • Приготування
    Почнемо з карамелізованого цибулі, приготування якого займає найбільше часу. Розділіть цибулину на півкільця середньої товщини і припустіть на слабкому спеці з краплею олії близько 20 хвилин. За цей час цибуля набуде карамельний відтінок, в'язку консистенцію і солодкуватий смак. При необхідності підливайте трохи води, якщо цибуля почне прилипати до дна посуду. Додайте до цибулі гриби і дочекайтеся, коли вся волога з них випарується.
    Відваріть яйця круто, розділіть їх, окремо подрібніть білок і жовток. Курятину також відваріть і розберіть на дрібні волокна. Змішайте птицю з майонезом. Чорнослив наріжте на дрібні шматочки, а огірок на максимально тонкі кола.
    В кулінарне кільце викладіть шар чорносливу, поверх нього курятину, далі гриби з цибулею, тонкий шар майонезу, білок, знову соус і жовток. Поверхню салату прикрасити тонкими кружечками огірка.

    Салат «Каприз» з куркою і чорносливом


    Інгредієнти:

  • курятина - 380 г;

  • яйця - 4 шт.;

  • волоські горіхи - 65 г;

  • чорнослив - 65 г;

  • свіжий огірок - 110 г;

  • майонез.


  • Приготування
    Відваріть курятину і, охолодивши її, розберіть на волокна. Відваріть яйця і дрібно наріжте їх. Наріжте огірки тонкою соломкою. Горіхи порубаєте ножем, чорнослив дрібно наріжте. В основу страви покладіть шматочки огірків, за ними – курятину і шар майонезу, далі – яйця, знову майонезу і горіхи у фіналі. Охолодіть салат з курячою грудкою, чорносливом і волоським горіхом перед сервіруванням.

    Салат з чорносливом, печерицями та курячою грудкою


    Інгредієнти:

  • маленька головка пекінської капусти;

  • морква - 45 г;

  • зелень цибулі - 3 пера;

  • курятина - 170 г;

  • мариновані шампіньйони - 90 г;

  • майонез - 35 г;

  • йогурт - 35 р.


  • Приготування
    Наріжте листя пекінської капусти максимально дрібно. Натріть моркву і подрібніть пір'я цибулі. Відваривши курятину, розберіть її на волокна. Наріжте Пластинами мариновані шампіньйони. Змішайте всі підготовлені складові салату разом і заправте сумішшю майонезу і йогурту.

    Салат з копченою курячою грудкою і чорносливом


    Незвичайним може здатися рецепт нижченаведеного салату, але запевняємо поєднанню кислуватого щавлю з листочками м'яти, куркою, солодким і м'яким чорносливом в компанії медової заправки варто дати шанс.
    Інгредієнти:

  • копчена курятина - 130 г;

  • чорнослив - 7-9 шт.;
  • Салат з чорносливом і курячою грудкою

  • жменя листя щавлю;

  • гілочки м'яти - 3-4 шт.;

  • майонез - 75 мл;

  • яблучний оцет - 10 мл;

  • мед - 15 мл


  • Приготування
    Розберіть копчену курячу м'якоть на волокна середньої товщини. Чорнослив наріжте дрібною соломкою. Довільно, але також не крупно, наріжте і листя щавлю. Приготуйте легку заправку із суміші майонезу з оцтом і медом. Змішайте заправку разом з підготовленими складовими, а перед подачею декоруйте закуску листочками м'яти.
    Додав: admin | 13-01-2016, 20:53
    Переглядів: 425