Салат з чорносливом і курячою грудкою
Курятина, як і більшість інших видів м'яса, чудово поєднується з різними фруктами, як свіжими, так і висушеними. Класичною є комбінацією чорнослив і курятина, не рідко знаходить застосування як в гарячих стравах, так і в закусках. Популярним прикладом останніх є салат з чорносливом і курячою грудкою, тонкощам приготування якого ми й вирішили присвятити цей матеріал.
У цьому варіанті страви є два акценту з вираженою сладковатостью: перший – сам чорнослив, а другий – карамелізований цибулю з грибами, який готується куди простіше, ніж це може здатися.
Інгредієнти:
свіжий огірок - 35 г;
яйця - 2 шт.;
ріпчаста цибуля - 55 г;
печериці - 70 г;
курятина - 140 г;
чорнослив - 2-3 шт.;
майонез.
Приготування
Почнемо з карамелізованого цибулі, приготування якого займає найбільше часу. Розділіть цибулину на півкільця середньої товщини і припустіть на слабкому спеці з краплею олії близько 20 хвилин. За цей час цибуля набуде карамельний відтінок, в'язку консистенцію і солодкуватий смак. При необхідності підливайте трохи води, якщо цибуля почне прилипати до дна посуду. Додайте до цибулі гриби і дочекайтеся, коли вся волога з них випарується.
Відваріть яйця круто, розділіть їх, окремо подрібніть білок і жовток. Курятину також відваріть і розберіть на дрібні волокна. Змішайте птицю з майонезом. Чорнослив наріжте на дрібні шматочки, а огірок на максимально тонкі кола.
В кулінарне кільце викладіть шар чорносливу, поверх нього курятину, далі гриби з цибулею, тонкий шар майонезу, білок, знову соус і жовток. Поверхню салату прикрасити тонкими кружечками огірка.
Інгредієнти:
курятина - 380 г;
яйця - 4 шт.;
волоські горіхи - 65 г;
чорнослив - 65 г;
свіжий огірок - 110 г;
майонез.
Приготування
Відваріть курятину і, охолодивши її, розберіть на волокна. Відваріть яйця і дрібно наріжте їх. Наріжте огірки тонкою соломкою. Горіхи порубаєте ножем, чорнослив дрібно наріжте. В основу страви покладіть шматочки огірків, за ними – курятину і шар майонезу, далі – яйця, знову майонезу і горіхи у фіналі. Охолодіть салат з курячою грудкою, чорносливом і волоським горіхом перед сервіруванням.
Інгредієнти:
маленька головка пекінської капусти;
морква - 45 г;
зелень цибулі - 3 пера;
курятина - 170 г;
мариновані шампіньйони - 90 г;
майонез - 35 г;
йогурт - 35 р.
Приготування
Наріжте листя пекінської капусти максимально дрібно. Натріть моркву і подрібніть пір'я цибулі. Відваривши курятину, розберіть її на волокна. Наріжте Пластинами мариновані шампіньйони. Змішайте всі підготовлені складові салату разом і заправте сумішшю майонезу і йогурту.
Незвичайним може здатися рецепт нижченаведеного салату, але запевняємо поєднанню кислуватого щавлю з листочками м'яти, куркою, солодким і м'яким чорносливом в компанії медової заправки варто дати шанс.
Інгредієнти:
копчена курятина - 130 г;
чорнослив - 7-9 шт.;
жменя листя щавлю;
гілочки м'яти - 3-4 шт.;
майонез - 75 мл;
яблучний оцет - 10 мл;
мед - 15 мл
Приготування
Розберіть копчену курячу м'якоть на волокна середньої товщини. Чорнослив наріжте дрібною соломкою. Довільно, але також не крупно, наріжте і листя щавлю. Приготуйте легку заправку із суміші майонезу з оцтом і медом. Змішайте заправку разом з підготовленими складовими, а перед подачею декоруйте закуску листочками м'яти.
Салат з чорносливом, огірком і курячою грудкою шарами
У цьому варіанті страви є два акценту з вираженою сладковатостью: перший – сам чорнослив, а другий – карамелізований цибулю з грибами, який готується куди простіше, ніж це може здатися.
Інгредієнти:
Приготування
Почнемо з карамелізованого цибулі, приготування якого займає найбільше часу. Розділіть цибулину на півкільця середньої товщини і припустіть на слабкому спеці з краплею олії близько 20 хвилин. За цей час цибуля набуде карамельний відтінок, в'язку консистенцію і солодкуватий смак. При необхідності підливайте трохи води, якщо цибуля почне прилипати до дна посуду. Додайте до цибулі гриби і дочекайтеся, коли вся волога з них випарується.
Відваріть яйця круто, розділіть їх, окремо подрібніть білок і жовток. Курятину також відваріть і розберіть на дрібні волокна. Змішайте птицю з майонезом. Чорнослив наріжте на дрібні шматочки, а огірок на максимально тонкі кола.
В кулінарне кільце викладіть шар чорносливу, поверх нього курятину, далі гриби з цибулею, тонкий шар майонезу, білок, знову соус і жовток. Поверхню салату прикрасити тонкими кружечками огірка.
Салат «Каприз» з куркою і чорносливом
Інгредієнти:
Приготування
Відваріть курятину і, охолодивши її, розберіть на волокна. Відваріть яйця і дрібно наріжте їх. Наріжте огірки тонкою соломкою. Горіхи порубаєте ножем, чорнослив дрібно наріжте. В основу страви покладіть шматочки огірків, за ними – курятину і шар майонезу, далі – яйця, знову майонезу і горіхи у фіналі. Охолодіть салат з курячою грудкою, чорносливом і волоським горіхом перед сервіруванням.
Салат з чорносливом, печерицями та курячою грудкою
Інгредієнти:
Приготування
Наріжте листя пекінської капусти максимально дрібно. Натріть моркву і подрібніть пір'я цибулі. Відваривши курятину, розберіть її на волокна. Наріжте Пластинами мариновані шампіньйони. Змішайте всі підготовлені складові салату разом і заправте сумішшю майонезу і йогурту.
Салат з копченою курячою грудкою і чорносливом
Незвичайним може здатися рецепт нижченаведеного салату, але запевняємо поєднанню кислуватого щавлю з листочками м'яти, куркою, солодким і м'яким чорносливом в компанії медової заправки варто дати шанс.
Інгредієнти:
Приготування
Розберіть копчену курячу м'якоть на волокна середньої товщини. Чорнослив наріжте дрібною соломкою. Довільно, але також не крупно, наріжте і листя щавлю. Приготуйте легку заправку із суміші майонезу з оцтом і медом. Змішайте заправку разом з підготовленими складовими, а перед подачею декоруйте закуску листочками м'яти.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат-коктейль з шинкою і сиром
Салат-коктейль завжди відрізняється від інших варіантів закусок оригінальним способом подачі, нарізки компонентів і великою кількістю заправки. Але
Салат «Соняшник» з чіпсами – рецепт
Салат «Соняшник», декорований чіпсами перетворить будь-який, навіть самий скромний стіл. А його мінімалістичний і досить бюджетний склад підкорить
Салат з курячою грудкою і грибами
Серед неймовірної кількості салатів на курячої основі ми представляємо кілька найяскравіших, смачних і, звичайно, оригінальних варіантів. Розповімо,
Салат з курячою грудкою і кукурудзою
З курячої грудки готують безліч страв. Адже її нейтральний смак і м'яка консистенція поєднується з більшістю продуктів. Особливо вона хороша в
Салат з чорносливом і печерицями
Чорнослив добре підходить для створення других страв, десертів і, звичайно ж, салатів. І сьогодні ми поговоримо про дивовижному салаті з чорносливом