Салат «Соняшник» з чіпсами - класичний рецепт
Для тих, хто підбирає красиві і смачні страви для святкового столу, рекомендуємо приготувати оригінальний і смачний салат «Соняшник».
Ця закуска не тільки перетворить і прикрасить ваш стіл своїм приголомшливим зовнішнім виглядом, але і здивує гостей гідним смаком. І це ще не всі достоїнства салату. Незаперечною перевагою перед іншими святковими стравами є відносно недорога його собівартість і простота приготування.
Ми вас заінтригували? Тоді розповідаємо далі, як приготувати салат «Соняшник» з чіпсами .
Інгредієнти:
великі чіпси правильної округлої форми;
куряче м'ясо без кістки – 320 г;
свіжі печериці – 220 г;
пікантний сир твердий – 220 г;
яйця курячі – 5 шт.;
майонез – 320 г;
маслини без кісточок – 75 г;
мелений чорний перець – за смаком;
спеції – за смаком;
сіль – за смаком;
рафінована рослинна олія.
Приготування
Відварюємо до готовності куряче м'ясо, відокремлюємо його від кістки і подрібнюємо соломкою або кубиками. Печериці промиваємо проточною водою, даємо стекти, шаткуємо пластинами і припускаємо на сковороді з рослинною олією до випаровування рідини. В кінці процесу смаження приправляємо грибочки сіллю, меленим перцем і спеціями. Разом з тим відварюємо яйця до повної готовності, занурюємо на хвилину в крижану воду і очищаємо. Білки перетираємо через тертку, а жовтки розминаємо за допомогою виделки.
Всі підготовлені компоненти, приступаємо до формування салату. На дно широкого страви викладаємо по центру куряче м'ясо, покриваємо його шаром майонезу і покриваємо грибним шаром. Потім черга білків і знову щедрий шар майонезу. Далі викладаємо сир, ще трохи майонезу і притрушиваем салат зверху жовтком. Тепер прикрашаємо салат, щоб він цілком і повністю відповідав назві. Для цього по краях страви укладаємо чипсины, імітуючи пелюстки соняшника, а зверху розкладаємо четвертинки маслин, які в нашому випадку будуть його насінням.
При бажанні можна зробити з половинки помідора божу корівку, вирізавши додатково з маслини голівку і вусики, а майонезом намалювати очі і крапочки на панцирі.
Для приготування такого салату можна використовувати як курячу грудку, так і м'якоть з ніжок і стегон, а печериці можна посмажити з цибулею або ж зовсім замінити їх маринованими грибочками.
Інгредієнти:
печінка тріски – 1 банка;
картопляні бульби – 500 г;
пікантний сир твердий – 100 г;
яйця курячі – 4 шт.;
пір'я зеленої цибулі – 1 пучок;
великі чіпси правильної округлої форми;
майонез;
маслини без кісточок;
сіль – за смаком.
Приготування
Бульби картоплі ретельно промиваємо, заливаємо водою і відварюємо до м'якості, а потім даємо охолонути і очищаємо. Також варимо круто яйця, окатываем холодною водою, очищаємо і поділяємо на жовтки і білки. Перетираємо підготовлені компоненти і сир через крупну тертку, а печінка тріски розминаємо виделкою і змішуємо з дрібно нарубаним зеленою цибулею.
На дно великого круглого страви викладаємо спочатку натертий картоплю і змащуємо його майонезом, потім суміш з печінки тріски і зеленого лука і знову майонез. І на закінчення покриваємо салат білком з щедрим шаром майонезу, притрушиваем сиром і жовтком.
Як і в попередньому рецепті в якості прикраси розкладаємо по краях чіпси по колу і половинки або четвертинки маслин зверху.
Насправді оформити у вигляді соняшника з чіпсами, можна будь-який салат, відповідний за складом під їх смак.
Ця закуска не тільки перетворить і прикрасить ваш стіл своїм приголомшливим зовнішнім виглядом, але і здивує гостей гідним смаком. І це ще не всі достоїнства салату. Незаперечною перевагою перед іншими святковими стравами є відносно недорога його собівартість і простота приготування.
Ми вас заінтригували? Тоді розповідаємо далі, як приготувати салат «Соняшник» з чіпсами .
Салат «Соняшник» з чіпсами, куркою та грибами - класичний рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Відварюємо до готовності куряче м'ясо, відокремлюємо його від кістки і подрібнюємо соломкою або кубиками. Печериці промиваємо проточною водою, даємо стекти, шаткуємо пластинами і припускаємо на сковороді з рослинною олією до випаровування рідини. В кінці процесу смаження приправляємо грибочки сіллю, меленим перцем і спеціями. Разом з тим відварюємо яйця до повної готовності, занурюємо на хвилину в крижану воду і очищаємо. Білки перетираємо через тертку, а жовтки розминаємо за допомогою виделки.
Всі підготовлені компоненти, приступаємо до формування салату. На дно широкого страви викладаємо по центру куряче м'ясо, покриваємо його шаром майонезу і покриваємо грибним шаром. Потім черга білків і знову щедрий шар майонезу. Далі викладаємо сир, ще трохи майонезу і притрушиваем салат зверху жовтком. Тепер прикрашаємо салат, щоб він цілком і повністю відповідав назві. Для цього по краях страви укладаємо чипсины, імітуючи пелюстки соняшника, а зверху розкладаємо четвертинки маслин, які в нашому випадку будуть його насінням.
При бажанні можна зробити з половинки помідора божу корівку, вирізавши додатково з маслини голівку і вусики, а майонезом намалювати очі і крапочки на панцирі.
Для приготування такого салату можна використовувати як курячу грудку, так і м'якоть з ніжок і стегон, а печериці можна посмажити з цибулею або ж зовсім замінити їх маринованими грибочками.
Салат «Соняшник» з печінкою тріски і чіпсами - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Бульби картоплі ретельно промиваємо, заливаємо водою і відварюємо до м'якості, а потім даємо охолонути і очищаємо. Також варимо круто яйця, окатываем холодною водою, очищаємо і поділяємо на жовтки і білки. Перетираємо підготовлені компоненти і сир через крупну тертку, а печінка тріски розминаємо виделкою і змішуємо з дрібно нарубаним зеленою цибулею.
На дно великого круглого страви викладаємо спочатку натертий картоплю і змащуємо його майонезом, потім суміш з печінки тріски і зеленого лука і знову майонез. І на закінчення покриваємо салат білком з щедрим шаром майонезу, притрушиваем сиром і жовтком.
Як і в попередньому рецепті в якості прикраси розкладаємо по краях чіпси по колу і половинки або четвертинки маслин зверху.
Насправді оформити у вигляді соняшника з чіпсами, можна будь-який салат, відповідний за складом під їх смак.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат «Соняшник» з чіпсами – рецепт
Салат «Соняшник», декорований чіпсами перетворить будь-який, навіть самий скромний стіл. А його мінімалістичний і досить бюджетний склад підкорить
Салат «Соняшник» з кукурудзою
Салат «Соняшник» з кукурудзою – барвистий і смачний. Він порадує і дітей, і дорослих. Він завжди привертає увагу своїм виглядом і відрізняється
Рецепт салату "Соняшник" з грибами
Сонячний і яскравий салат "Соняшник", безумовно, ефектно виглядає на святковому столі. І сьогодні ми розповімо, як його приготувати з грибами. Вийде
Салат «Соняшник» з ананасом
Салат «Соняшник» - це смачне барвисте блюдо для святкового столу. Варіантів його приготування досить багато. І сьогодні ми вам розповімо про ще
Салат "Соняшник" з печінкою тріски
Багатьом з вас вже відомий салат соняшник, який є прикрасою столу і при цьому легкий у виконанні. Сьогодні ми розповімо вам новий варіант соняшнику -