Для тих, хто підбирає красиві і смачні страви для святкового столу, рекомендуємо приготувати оригінальний і смачний салат «Соняшник».
Ця закуска не тільки перетворить і прикрасить ваш стіл своїм приголомшливим зовнішнім виглядом, але і здивує гостей гідним смаком. І це ще не всі достоїнства салату. Незаперечною перевагою перед іншими святковими стравами є відносно недорога його собівартість і простота приготування.
Ми вас заінтригували? Тоді розповідаємо далі, як приготувати салат «Соняшник» з чіпсами .
Салат «Соняшник» з чіпсами, куркою та грибами - класичний рецепт
Інгредієнти: великі чіпси правильної округлої форми; куряче м'ясо без кістки – 320 г; свіжі печериці – 220 г; пікантний сир твердий – 220 г; яйця курячі – 5 шт.; майонез – 320 г; маслини без кісточок – 75 г; мелений чорний перець – за смаком; спеції – за смаком; сіль – за смаком; рафінована рослинна олія. Приготування Відварюємо до готовності куряче м'ясо, відокремлюємо його від кістки і подрібнюємо соломкою або кубиками. Печериці промиваємо проточною водою, даємо стекти, шаткуємо пластинами і припускаємо на сковороді з рослинною олією до випаровування рідини. В кінці процесу смаження приправляємо грибочки сіллю, меленим перцем і спеціями. Разом з тим відварюємо яйця до повної готовності, занурюємо на хвилину в крижану воду і очищаємо. Білки перетираємо через тертку, а жовтки розминаємо за допомогою виделки.
Всі підготовлені компоненти, приступаємо до формування салату. На дно широкого страви викладаємо по центру куряче м'ясо, покриваємо його шаром майонезу і покриваємо грибним шаром. Потім черга білків і знову щедрий шар майонезу. Далі викладаємо сир, ще трохи майонезу і притрушиваем салат зверху жовтком. Тепер прикрашаємо салат, щоб він цілком і повністю відповідав назві. Для цього по краях страви укладаємо чипсины, імітуючи пелюстки соняшника, а зверху розкладаємо четвертинки маслин, які в нашому випадку будуть його насінням.
При бажанні можна зробити з половинки помідора божу корівку, вирізавши додатково з маслини голівку і вусики, а майонезом намалювати очі і крапочки на панцирі.
Для приготування такого салату можна використовувати як курячу грудку, так і м'якоть з ніжок і стегон, а печериці можна посмажити з цибулею або ж зовсім замінити їх маринованими грибочками.
Салат «Соняшник» з печінкою тріски і чіпсами - рецепт
Інгредієнти: печінка тріски – 1 банка; картопляні бульби – 500 г; пікантний сир твердий – 100 г; яйця курячі – 4 шт.; пір'я зеленої цибулі – 1 пучок; великі чіпси правильної округлої форми; майонез; маслини без кісточок; сіль – за смаком. Приготування Бульби картоплі ретельно промиваємо, заливаємо водою і відварюємо до м'якості, а потім даємо охолонути і очищаємо. Також варимо круто яйця, окатываем холодною водою, очищаємо і поділяємо на жовтки і білки. Перетираємо підготовлені компоненти і сир через крупну тертку, а печінка тріски розминаємо виделкою і змішуємо
з дрібно нарубаним зеленою цибулею.
На дно великого круглого страви викладаємо спочатку натертий картоплю і змащуємо його майонезом, потім суміш з печінки тріски і зеленого лука і знову майонез. І на закінчення покриваємо салат білком з щедрим шаром майонезу, притрушиваем сиром і жовтком.
Як і в попередньому рецепті в якості прикраси розкладаємо по краях чіпси по колу і половинки або четвертинки маслин зверху.
Насправді оформити у вигляді соняшника з чіпсами, можна будь-який салат, відповідний за складом під їх смак.