» » Салат з помідорів

Салат з помідорів

Салат з помідорів
Напевно, далеко не всі знають, наскільки корисні помідори. Цей овоч є прекрасним антиоксидантом і антидепресантом, він регулює роботу нервової системи, покращує травлення, а крім того помідори мають ще і протизапальними і антибактеріальними властивостями. І при цьому ще й досить низькокалорійний продукт. Нижче ми розповімо вам цікаві рецепти приготування салатів з помідорів.

Салат з в'яленими помідорами


Інгредієнти:

  • авокадо – 1 шт.;

  • манго – 1 шт.;

  • помідори в'ялені – 8 шт.;

  • суміш салатів зі шпинатом – 1 упаковка;

  • каперси;

  • оливкова олія;

  • лимонний сік;

  • сіль.


  • Приготування
    Суміш салатів і шпинату рвемо руками на шматочки бажаної величини. Авокадо нарізаємо кубиками, збризкуємо лимонним соком – це потрібно, щоб зберігся колір продукту. Манго також нарізаємо кубиками. З'єднуємо листя салату, авокадо, манго, шпинат, за смаком додаємо каперси, прикрашаємо зверху в'яленими помідорами і збризкуємо салат оливковою олією.

    Салат з куркою і помідорами


    Інгредієнти:

  • філе курки – 150 г;

  • помідори великі – 2 шт.;

  • маслини без кісточок – 100 г;

  • спеції для курки – за смаком;

  • сирок плавлений – 1 шт. 4

  • цибуля – 110 р.;

  • кріп – 35 г;

  • зелена цибуля – 30 р.;

  • майонез.


  • Приготування
    Куряче філе ріжемо смужками, обвалюємо його спеції для курки і залишаємо хвилин на 15. Тим часом ріжемо невеликими кубиками помідори і плавлений сирок. Маслини розрізаємо навпіл. Філе в спеції обсмажуємо до золотистого кольору, остуджуємо і ріжемо ще більш дрібними смужками. Цибулю і зелень дрібненько кришимо. З'єднуємо курку, помідори, половину маслин, ріпчасту цибулю і сирок. За смаком додаємо майонез і перемішуємо. Викладаємо салат у підготовлений посуд гіркою, а зверху прикрашаємо залишилися маслинами і зеленню.

    Грузинський салат з ковбасою і помідорами


    Інгредієнти:

  • напівкопчена ковбаса – 220 г;

  • помідори великі – 3 шт.;

  • сир твердий – 220 р.;

  • часник – 2-3 зубчики;

  • майонез;

  • сіль.


  • Приготування
    Помідори ріжемо великими кубиками, ковбасу – соломкою, а сир пропускаємо через крупну тертку. Подрібнюємо часник. Змішуємо все в одній мисці, за смаком солимо, якщо потрібно. Додаємо майонез і перемішуємо.

    Салат з кальмарами і помідорами


    Інгредієнти:

  • очищені кальмари – 5 шт.;

  • яйця – 2 шт.;

  • помідори – 2 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • перець горошком – 3 шт.;

  • лавровий лист – 1 шт.;

  • сіль;

  • майонез.


  • Приготування
    У каструлю вливаємо воду, доводимо її до кипіння, солимо, додаємо спеції і даємо їм прокипіти хвилин 10. Опускаємо в воду кальмари і варимо їх одну хвилину після того, як вода знову закипить. Знімаємо каструлю з вогню, накриваємо кришкою - нехай кальмари настоятися ще хвилин 15. А після цього вже їх витягуємо, остуджуємо і ріжемо соломкою. Помідори нарізаємо точно так само. Цибулю чистимо і шаткуємо півкільцями. Цибулю можна брати білий салатний, а якщо взяли звичайний ріпчаста, то його краще обдати окропом, щоб видалити гіркоту. Відварені круто яйця теж ріжемо соломкою. Змішуємо кальмари з цибулею, яйцями і помідорами. Солимо за смаком і заправляємо салат майонезом. Добре перемішуємо і прикрашаємо зеленню.

    Італійський салат з моцарелою і помідорами


    Інгредієнти:

  • моцарелла – 170 г;

  • помідори черрі – 10 шт.;
  • Салат з помідорів

  • рукола – 1 пучок;

  • маслини без кісточок – 120 г;

  • сіль;

  • чорний мелений перець;

  • італійські трави;

  • оливкова олія – 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Помідорчики черрі ріжемо навпіл. Рукколу рвемо руками, а маслини нарізаємо кружечками. Змішуємо інгредієнти разом з кульками моцарелли, за смаком солимо, перчимо, притрушиваем італійськими травами і поливаємо оливковою олією.
    Додав: admin | 21-06-2015, 13:52
    Переглядів: 262