Напевно, далеко не всі знають, наскільки корисні помідори. Цей овоч є прекрасним антиоксидантом і антидепресантом, він регулює роботу нервової системи, покращує травлення, а крім того помідори мають ще і протизапальними і антибактеріальними властивостями. І при цьому ще й досить низькокалорійний продукт. Нижче ми розповімо вам цікаві рецепти приготування салатів з помідорів.
Салат з в'яленими помідорами
Інгредієнти: авокадо – 1 шт.; манго – 1 шт.; помідори в'ялені – 8 шт.; суміш салатів зі шпинатом – 1 упаковка; каперси; оливкова олія; лимонний сік; сіль. Приготування Суміш салатів і шпинату рвемо руками на шматочки бажаної величини. Авокадо нарізаємо кубиками, збризкуємо лимонним соком – це потрібно, щоб зберігся колір продукту. Манго також нарізаємо кубиками. З'єднуємо листя салату, авокадо, манго, шпинат, за смаком додаємо каперси, прикрашаємо зверху в'яленими помідорами і збризкуємо салат оливковою олією.
Салат з куркою і помідорами
Інгредієнти: філе курки – 150 г; помідори великі – 2 шт.; маслини без кісточок – 100 г; спеції для курки – за смаком; сирок плавлений – 1 шт. 4 цибуля – 110 р.; кріп – 35 г; зелена цибуля – 30 р.; майонез. Приготування Куряче філе ріжемо смужками, обвалюємо його спеції для курки і залишаємо хвилин на 15. Тим часом ріжемо невеликими кубиками помідори і плавлений сирок. Маслини розрізаємо навпіл. Філе в спеції обсмажуємо до золотистого кольору, остуджуємо і ріжемо ще більш дрібними смужками. Цибулю і зелень дрібненько кришимо. З'єднуємо курку, помідори, половину маслин, ріпчасту цибулю і сирок. За смаком додаємо майонез і перемішуємо. Викладаємо салат у підготовлений посуд гіркою, а зверху прикрашаємо залишилися маслинами і зеленню.
Грузинський салат з ковбасою і помідорами
Інгредієнти: напівкопчена ковбаса – 220 г; помідори великі – 3 шт.; сир твердий – 220 р.; часник – 2-3 зубчики; майонез; сіль. Приготування Помідори ріжемо великими кубиками, ковбасу – соломкою, а сир пропускаємо через крупну тертку. Подрібнюємо часник. Змішуємо все в одній мисці, за смаком солимо, якщо потрібно. Додаємо майонез і перемішуємо.
Салат з кальмарами і помідорами
Інгредієнти: очищені кальмари – 5 шт.; яйця – 2 шт.; помідори – 2 шт.; цибуля – 1 шт.; перець горошком – 3 шт.; лавровий лист – 1 шт.; сіль; майонез. Приготування У каструлю вливаємо воду, доводимо її до кипіння, солимо, додаємо спеції і даємо їм прокипіти хвилин 10. Опускаємо в воду кальмари і варимо їх одну хвилину після того, як вода знову закипить. Знімаємо каструлю з вогню, накриваємо кришкою - нехай кальмари настоятися ще хвилин 15. А після цього вже їх витягуємо, остуджуємо і ріжемо соломкою. Помідори нарізаємо точно так само. Цибулю чистимо і шаткуємо півкільцями. Цибулю можна брати білий салатний, а якщо взяли звичайний ріпчаста, то його краще обдати окропом, щоб видалити гіркоту. Відварені круто яйця теж ріжемо соломкою. Змішуємо кальмари з цибулею, яйцями і помідорами. Солимо за смаком і заправляємо салат майонезом. Добре перемішуємо і прикрашаємо зеленню.
Італійський салат з моцарелою і помідорами
Інгредієнти: моцарелла – 170 г; помідори черрі – 10 шт.; рукола – 1 пучок; маслини без кісточок – 120 г; сіль; чорний мелений перець; італійські трави; оливкова олія – 2 ст. ложки. Приготування Помідорчики черрі ріжемо навпіл. Рукколу рвемо руками, а маслини нарізаємо кружечками. Змішуємо інгредієнти разом з кульками моцарелли, за смаком солимо, перчимо, притрушиваем італійськими травами і поливаємо оливковою олією.