Салат «Пікантний»
Жодне святкове застілля не обходиться без традиційного блюда - салату! У кожної господині є свій секретний і неповторний рецепт, яким вона завжди любить похвалитися, не розголошуючи таємниці! Один з таких салатів - «Пікантний», який усіма робиться по-різному, але в підсумку виходить шалено смачно і просто чарівно. Давайте поговоримо про те, як приготувати салат «Пікантний» з різноманітними рецептами!
Інгредієнти:
куряча грудка - 2 шт.;
пекінська капуста - 200 г;
сир - 300 г;
сухарі - 100 г;
майонез - 3 ст. ложки.
Приготування
Курячі грудки добре промиваємо і відварюємо в підсоленій воді до повної готовності протягом 20 хвилин, виймаємо і залишаємо остигати. Пекінську капусту шаткуємо дрібною стружкою. Сир твердих сортів натираємо тонкою соломкою. Остигле куряче м'ясо нарізаємо кубиками. Потім викладаємо в салатник все інгредієнти: пекінську капусту, м'ясо, тертий сир. Додаємо сухарики, заправляємо майонезом і гарненько перемішуємо. Ставимо «Пікантний» салат з куркою в холодильник і даємо йому настоятися і просочитися протягом 20 хвилин.
Інгредієнти:
консервована кукурудза - 200 г;
чорнослив без кісточок - 200 г;
яйце - 4 шт.;
сир - 200 г;
майонез - 200 мл;
часник - 2 зубчики.
Приготування
Чорнослив промиваємо і заливаємо теплою водою приблизно на 2 години. Потім відкидаємо його в друшляк, обсушуємо рушником і нарізаємо соломкою. Яйця відварюємо круто, охолоджуємо, чистимо і дрібно кришимо. Сир натираємо на крупній тертці. Змішуємо всі інгредієнти в салатник, додаємо видавлений часник (саме він надає салату пікантність), кукурудзу і заправляємо майонезом. Ретельно перемішуємо і ставимо салат на 2 години в холодильник.
Інгредієнти:
відварна яловичина - 400 г;
яйця - 3 шт.;
мариновані огірки - 3 шт.;
оливки - 100 г;
перець - 1 шт.;
цибуля - 1 шт.;
помідори - 2 шт.;
рослинне масло для заправки;
оцет винний - за смаком;
гірчиця - 05 ч. ложки;
сіль, цукор - за смаком.
Приготування
Ошпарюємо окропом помідори і акуратно знімаємо шкірку. Всі овочі дрібно нарізаємо кубиками разом з вареними яйцями і яловичиною. Окремо готуємо заправку, для цього змішуємо оцет, гірчицю, рослинне масло і сіль з цукром за смаком. Всі інгредієнти кладемо в салатник, поливаємо заправкою, зверху прикрашаємо оливками, зеленню петрушки і подаємо на стіл. Замість яловичини можна використовувати шинку, тоді у вас вийде смачний і ситний «Пікантний» салат з шинкою.
Інгредієнти:
печериці - 100 г;
креветки - 200 г;
рис - 50 г;
морква - 1 шт.;
зелена цибуля;
часник - 1 зубчик;
цибуля - 1 шт.;
манго - 05 шт.;
біле вино - 3 ст. ложки;
соєвий соус - 1 ст. ложка;
винний оцет - 1 ст. ложка;
вода - 15 склянки;
сіль - за смаком;
рослинна олія - 30 мл;
соус чилі - 05 ч. ложки.
Приготування
Рис кладемо в каструльку, заливаємо водою, солимо за смаком і відварюємо до повної готовності. Потім гарненько промиваємо його і даємо стекти. Ріжемо скибочками шампіньйони і моркву, а цибулю - півкільцями. Кладемо в каструлю роздавлений зубчик часнику, морква, цибуля і заливаємо сумішшю з оцту, білого вина, соєвого соусу і теплої води. Ставимо посуд на слабкий вогонь і доводимо суміш до кипіння. Потім кладемо рис і рослинне масло. Креветки обсмажуємо на сковороді і додаємо соус чилі. З манго знімаємо шкірку і нарізаємо невеликими шматочками. Викладаємо фрукт в каструлю з овочами та рисом. Потім розкладаємо салат по тарілках, прикрасивши його креветками, скибочками грибів і дрібно посіченою зеленню.
Салат «Пікантний» з сухариками
Інгредієнти:
Приготування
Курячі грудки добре промиваємо і відварюємо в підсоленій воді до повної готовності протягом 20 хвилин, виймаємо і залишаємо остигати. Пекінську капусту шаткуємо дрібною стружкою. Сир твердих сортів натираємо тонкою соломкою. Остигле куряче м'ясо нарізаємо кубиками. Потім викладаємо в салатник все інгредієнти: пекінську капусту, м'ясо, тертий сир. Додаємо сухарики, заправляємо майонезом і гарненько перемішуємо. Ставимо «Пікантний» салат з куркою в холодильник і даємо йому настоятися і просочитися протягом 20 хвилин.
Салат «Пікантний» з чорносливом
Інгредієнти:
Приготування
Чорнослив промиваємо і заливаємо теплою водою приблизно на 2 години. Потім відкидаємо його в друшляк, обсушуємо рушником і нарізаємо соломкою. Яйця відварюємо круто, охолоджуємо, чистимо і дрібно кришимо. Сир натираємо на крупній тертці. Змішуємо всі інгредієнти в салатник, додаємо видавлений часник (саме він надає салату пікантність), кукурудзу і заправляємо майонезом. Ретельно перемішуємо і ставимо салат на 2 години в холодильник.
Салат «Пікантний» з яловичиною
Інгредієнти:
Приготування
Ошпарюємо окропом помідори і акуратно знімаємо шкірку. Всі овочі дрібно нарізаємо кубиками разом з вареними яйцями і яловичиною. Окремо готуємо заправку, для цього змішуємо оцет, гірчицю, рослинне масло і сіль з цукром за смаком. Всі інгредієнти кладемо в салатник, поливаємо заправкою, зверху прикрашаємо оливками, зеленню петрушки і подаємо на стіл. Замість яловичини можна використовувати шинку, тоді у вас вийде смачний і ситний «Пікантний» салат з шинкою.
Салат «Пікантний» з грибами
Інгредієнти:
Приготування
Рис кладемо в каструльку, заливаємо водою, солимо за смаком і відварюємо до повної готовності. Потім гарненько промиваємо його і даємо стекти. Ріжемо скибочками шампіньйони і моркву, а цибулю - півкільцями. Кладемо в каструлю роздавлений зубчик часнику, морква, цибуля і заливаємо сумішшю з оцту, білого вина, соєвого соусу і теплої води. Ставимо посуд на слабкий вогонь і доводимо суміш до кипіння. Потім кладемо рис і рослинне масло. Креветки обсмажуємо на сковороді і додаємо соус чилі. З манго знімаємо шкірку і нарізаємо невеликими шматочками. Викладаємо фрукт в каструлю з овочами та рисом. Потім розкладаємо салат по тарілках, прикрасивши його креветками, скибочками грибів і дрібно посіченою зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат зі свинячим язиком
Якщо ви хочете приготувати ситний салат, то радимо вам почитати цю статтю. У ній описані рецепти створення салатів зі свинячого язика. Кожен з них
Салат з сухариками і сиром
Сирні салати завжди викликають захват, адже вони такі красиві і апетитні. Приготувати це блюдо не складно, особливо з нашими рецептами. Але щоб салат
«Олів'є» з сьомгою
Олів'є, мабуть, самий знаменитий у нашій країні салат. Готують його по-різному: з куркою, з ковбасою, з рибою. Ось про останньому варіанті ми і
Салат з куркою і капустою
Салати з куркою - це завжди смачно, вишукано і святково. Їх готують з найрізноманітнішими інгредієнтами. Сьогодні ми хочемо порекомендувати вам
Салат з гірчицею
Гірчиця, додана в салат, додає їжі оригінальний і задоволений пікантний присмак і якусь гостринку. Спробуйте приготувати на свято вишуканий салатик з