Жодне святкове застілля не обходиться без традиційного блюда - салату! У кожної господині є свій секретний і неповторний рецепт, яким вона завжди любить похвалитися, не розголошуючи таємниці! Один з таких салатів - «Пікантний», який усіма робиться по-різному, але в підсумку виходить шалено смачно і просто чарівно. Давайте поговоримо про те, як приготувати салат «Пікантний» з різноманітними рецептами!
Салат «Пікантний» з сухариками
Інгредієнти: куряча грудка - 2 шт.; пекінська капуста - 200 г; сир - 300 г; сухарі - 100 г; майонез - 3 ст. ложки. Приготування Курячі грудки добре промиваємо і відварюємо в підсоленій воді до повної готовності протягом 20 хвилин, виймаємо і залишаємо остигати. Пекінську капусту шаткуємо дрібною стружкою. Сир твердих сортів натираємо тонкою соломкою. Остигле куряче м'ясо нарізаємо кубиками. Потім викладаємо в салатник все інгредієнти: пекінську капусту, м'ясо, тертий сир. Додаємо сухарики, заправляємо майонезом і гарненько перемішуємо. Ставимо «Пікантний» салат з куркою в холодильник і даємо йому настоятися і просочитися протягом 20 хвилин.
Салат «Пікантний» з чорносливом
Інгредієнти: консервована кукурудза - 200 г; чорнослив без кісточок - 200 г; яйце - 4 шт.; сир - 200 г; майонез - 200 мл; часник - 2 зубчики. Приготування Чорнослив промиваємо і заливаємо теплою водою приблизно на 2 години. Потім відкидаємо його в друшляк, обсушуємо рушником і нарізаємо соломкою. Яйця відварюємо круто, охолоджуємо, чистимо і дрібно кришимо. Сир натираємо на крупній тертці. Змішуємо всі інгредієнти в салатник, додаємо видавлений часник (саме він надає салату пікантність), кукурудзу і заправляємо майонезом. Ретельно перемішуємо і ставимо салат на 2 години в холодильник.
Салат «Пікантний» з яловичиною
Інгредієнти: відварна яловичина - 400 г; яйця - 3 шт.; мариновані огірки - 3 шт.; оливки - 100 г; перець - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; помідори - 2 шт.; рослинне масло для заправки; оцет винний - за смаком; гірчиця - 05 ч. ложки; сіль, цукор - за смаком. Приготування Ошпарюємо окропом помідори і акуратно знімаємо шкірку. Всі овочі дрібно нарізаємо кубиками разом з вареними яйцями і яловичиною. Окремо готуємо заправку, для цього змішуємо оцет, гірчицю, рослинне масло і сіль з цукром за смаком. Всі інгредієнти кладемо в салатник, поливаємо заправкою, зверху прикрашаємо оливками, зеленню петрушки і подаємо на стіл. Замість яловичини можна використовувати шинку, тоді у вас вийде смачний і ситний «Пікантний» салат з шинкою.
Салат «Пікантний» з грибами
Інгредієнти: печериці - 100 г; креветки - 200 г; рис - 50 г; морква - 1 шт.; зелена цибуля; часник - 1 зубчик; цибуля - 1 шт.; манго - 05 шт.; біле вино - 3 ст. ложки; соєвий соус - 1 ст. ложка; винний оцет - 1 ст. ложка; вода - 15 склянки; сіль - за смаком; рослинна олія - 30 мл; соус чилі - 05 ч. ложки. Приготування Рис кладемо в каструльку, заливаємо водою, солимо за смаком і відварюємо до повної готовності.
Потім гарненько промиваємо його і даємо стекти. Ріжемо скибочками шампіньйони і моркву, а цибулю - півкільцями. Кладемо в каструлю роздавлений зубчик часнику, морква, цибуля і заливаємо сумішшю з оцту, білого вина, соєвого соусу і теплої води. Ставимо посуд на слабкий вогонь і доводимо суміш до кипіння. Потім кладемо рис і рослинне масло. Креветки обсмажуємо на сковороді і додаємо соус чилі. З манго знімаємо шкірку і нарізаємо невеликими шматочками. Викладаємо фрукт в каструлю з овочами та рисом. Потім розкладаємо салат по тарілках, прикрасивши його креветками, скибочками грибів і дрібно посіченою зеленню.