Салат з грушею
А чи знаєте ви, що груша - це не тільки смачний і запашний фрукт, але і чудовий інгредієнт для приготування вишуканих салатів! Яскравий тому приклад - салат з грушею та сиром . Ну а оскільки рецептів салатів з грушею дуже багато, то давайте розглянемо і інші поєднання інгредієнтів.
Інгредієнти:
червонокачанна капуста - 1 шт.;
бальзамічний оцет - 2 ст. ложки;
груша - 2 шт.;
куряче філе - 250 г;
сіль, спеції - за смаком;
ізюм - 100 г;
мигдаль - 2 ст. ложки.
Приготування
Отже, курячу грудку запікаємо або відварюємо до повної готовності і поділяємо на волокна. Капусту шаткуємо, протушиваем на сковороді з оливковою олією, солимо і перчимо за смаком. В самому кінці підливаємо трохи бальзамічного оцту. Накриваємо кришкою і продовжуємо готувати на мінімальному вогні приблизно 15 години. Хвилин за 30 до закінчення, додаємо мигдаль та родзинки за бажанням, перемішуємо. Кладемо порізану скибочками грушу і тримаємо на вогні хвилин 10 поки вона не розм'якне.
Приготовлену масу змішати з курячим філе і викладаємо в салатник.
Інгредієнти:
пахта - 50 г;
майонез - 2 ст. ложки;
оцет винний білий - 1 ч. ложка;
сіль, перець - за смаком;
шинка - 100 г;
груша - 2 шт.;
рослинна олія;
цикорій - 300 р.
Приготування
У невеликій каструльці змішуємо майонез, пахту, оцет, сіль і перець за смаком. На сковороді з рослинним маслом обсмажуємо тонко порізану шинку до хрусткого стану. Потім перекладаємо на паперовий рушник і злегка остуджуємо. Груші розрізаємо навпіл і видаляємо насіння. Нарізаємо смужками і змішуємо з цукром і шинкою. Зверху поливаємо салат заправкою, перемішуємо і подаємо до столу.
креветки - 6 шт.;
груша - 1 шт.;
оливкова олія - 3 ст. ложки;
сушена вишня - 30 г;
кешью - 30 г;
часник - 1 зубчик;
перець чилі - 05 шт.;
лимонний сік - за смаком;
мед - 1 ч. ложка;
оцет - 05 ч. ложки;
гірчиця - 05 ч. ложки;
білий хліб - 30 г;
кориця мелена, розмарин, сіль - за смаком.
Приготування
Креветки промиваємо, очищаємо від панцира, обсушуємо паперовим рушником. Далі готуємо маринад. Для цього змішуємо лимонний сік, мед, оливкова олія, видавлений через прес часник і перчик чилі. Заливаємо креветки маринадом і залишаємо маринуватися на 2 години. Грушу розрізаємо на четвертинки, виймаємо серцевину, змащуємо оливковою олією, перчимо і ставимо на 15 хвилин запікатися в духовку.
Поряд з грушею кладемо порізану кубиками скибочка білого хліба, збризкуємо оливковою олією, присипаємо корицею і тертим пармезаном. Мариновані креветки обсмажуємо на гриль-сковороді. Для заправки змішуємо в мисці трохи оливкової олії, оцет, гірчицю, додаємо сушену вишню і горіхи. На блюдо викладаємо лиття салату, поливаємо страва заправкою, акуратно перемішуємо. Зверху прикрашаємо креветками і четвертинками груші.
Якщо у вас ще залишилися креветки і сили для нового страву, то спробуйте скористатися нашим рецептом «Цезар» з креветками .
Теплий салат з куркою і грушею
Інгредієнти:
Приготування
Отже, курячу грудку запікаємо або відварюємо до повної готовності і поділяємо на волокна. Капусту шаткуємо, протушиваем на сковороді з оливковою олією, солимо і перчимо за смаком. В самому кінці підливаємо трохи бальзамічного оцту. Накриваємо кришкою і продовжуємо готувати на мінімальному вогні приблизно 15 години. Хвилин за 30 до закінчення, додаємо мигдаль та родзинки за бажанням, перемішуємо. Кладемо порізану скибочками грушу і тримаємо на вогні хвилин 10 поки вона не розм'якне.
Приготовлену масу змішати з курячим філе і викладаємо в салатник.
Салат з шинкою і грушею
Інгредієнти:
Приготування
У невеликій каструльці змішуємо майонез, пахту, оцет, сіль і перець за смаком. На сковороді з рослинним маслом обсмажуємо тонко порізану шинку до хрусткого стану. Потім перекладаємо на паперовий рушник і злегка остуджуємо. Груші розрізаємо навпіл і видаляємо насіння. Нарізаємо смужками і змішуємо з цукром і шинкою. Зверху поливаємо салат заправкою, перемішуємо і подаємо до столу.
Салат з грушею і креветками
Приготування
Креветки промиваємо, очищаємо від панцира, обсушуємо паперовим рушником. Далі готуємо маринад. Для цього змішуємо лимонний сік, мед, оливкова олія, видавлений через прес часник і перчик чилі. Заливаємо креветки маринадом і залишаємо маринуватися на 2 години. Грушу розрізаємо на четвертинки, виймаємо серцевину, змащуємо оливковою олією, перчимо і ставимо на 15 хвилин запікатися в духовку.
Поряд з грушею кладемо порізану кубиками скибочка білого хліба, збризкуємо оливковою олією, присипаємо корицею і тертим пармезаном. Мариновані креветки обсмажуємо на гриль-сковороді. Для заправки змішуємо в мисці трохи оливкової олії, оцет, гірчицю, додаємо сушену вишню і горіхи. На блюдо викладаємо лиття салату, поливаємо страва заправкою, акуратно перемішуємо. Зверху прикрашаємо креветками і четвертинками груші.
Якщо у вас ще залишилися креветки і сили для нового страву, то спробуйте скористатися нашим рецептом «Цезар» з креветками .
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з полуницею
Встигнувши запастися варенням і компотами з полуниці, не забудьте, в останні дні перебування цієї ягоди на наших городах, приготувати вишуканий
Салат-коктейль з шинкою
Жодне застілля або свято не обходиться без салатів. Дуже добре виглядають на столі, так звані коктейлі салати. Сьогодні ми з вами розберемося, як
Салати з манго - рецепти
Манго - чудовий екзотичний фрукт, з використанням якого можна зробити багато цікавих фруктових, і не тільки салатів. Давайте розглянемо деякі
Салат з креветками і куркою
Салат з креветками і куркою - чудове частування для святкового або фуршетного столу. Така вишукана закуска без сумніву сподобається вашим близьким і
Салат з грейпфрутом
Грейпфрут - екзотичний фрукт з гіркувато-кислуватим смаком. Його можна їсти як самостійно, так і в створенні різних страв. І сьогодні ми розглянемо
Груша з сиром
Пропонуємо вам кілька оригінальних рецептів приготування закусок з грушею та сиром. Таким блюдом ви не тільки здивуйте гостей, але і викличете