А чи знаєте ви, що груша - це не тільки смачний і запашний фрукт, але і чудовий інгредієнт для приготування вишуканих салатів! Яскравий тому приклад - салат з грушею та сиром . Ну а оскільки рецептів салатів з грушею дуже багато, то давайте розглянемо і інші поєднання інгредієнтів.
Теплий салат з куркою і грушею
Інгредієнти: червонокачанна капуста - 1 шт.; бальзамічний оцет - 2 ст. ложки; груша - 2 шт.; куряче філе - 250 г; сіль, спеції - за смаком; ізюм - 100 г; мигдаль - 2 ст. ложки. Приготування Отже, курячу грудку запікаємо або відварюємо до повної готовності і поділяємо на волокна. Капусту шаткуємо, протушиваем на сковороді з оливковою олією, солимо і перчимо за смаком. В самому кінці підливаємо трохи бальзамічного оцту. Накриваємо кришкою і продовжуємо готувати на мінімальному вогні приблизно 15 години. Хвилин за 30 до закінчення, додаємо мигдаль та родзинки за бажанням, перемішуємо. Кладемо порізану скибочками грушу і тримаємо на вогні хвилин 10 поки вона не розм'якне.
Приготовлену масу змішати з курячим філе і викладаємо в салатник.
Салат з шинкою і грушею
Інгредієнти: пахта - 50 г; майонез - 2 ст. ложки; оцет винний білий - 1 ч. ложка; сіль, перець - за смаком; шинка - 100 г; груша - 2 шт.; рослинна олія; цикорій - 300 р. Приготування У невеликій каструльці змішуємо майонез, пахту, оцет, сіль і перець за смаком. На сковороді з рослинним маслом обсмажуємо тонко порізану шинку до хрусткого стану. Потім перекладаємо на паперовий рушник і злегка остуджуємо. Груші розрізаємо навпіл і видаляємо насіння. Нарізаємо смужками і змішуємо з цукром і шинкою. Зверху поливаємо салат заправкою, перемішуємо і подаємо до столу.
Салат з грушею і креветками
креветки - 6 шт.; груша - 1 шт.; оливкова олія - 3 ст. ложки; сушена вишня - 30 г; кешью - 30 г; часник - 1 зубчик; перець чилі - 05 шт.; лимонний сік - за смаком; мед - 1 ч. ложка; оцет - 05 ч. ложки; гірчиця - 05 ч. ложки; білий хліб - 30 г; кориця мелена, розмарин, сіль - за смаком. Приготування Креветки промиваємо, очищаємо від панцира, обсушуємо паперовим рушником. Далі готуємо маринад. Для цього змішуємо лимонний сік, мед, оливкова олія, видавлений через прес часник і перчик чилі. Заливаємо креветки маринадом і залишаємо маринуватися на 2 години. Грушу розрізаємо на четвертинки, виймаємо серцевину, змащуємо оливковою олією, перчимо і ставимо на 15 хвилин запікатися в духовку.
Поряд з грушею кладемо порізану кубиками скибочка білого хліба, збризкуємо оливковою олією, присипаємо корицею і тертим пармезаном. Мариновані креветки обсмажуємо на гриль-сковороді. Для заправки змішуємо в мисці трохи оливкової олії, оцет, гірчицю, додаємо сушену вишню і горіхи. На блюдо викладаємо лиття салату, поливаємо страва заправкою, акуратно перемішуємо. Зверху прикрашаємо креветками і четвертинками груші.
Якщо у вас ще залишилися креветки і сили для нового страву, то спробуйте скористатися нашим рецептом «Цезар» з креветками .