Салат з полуницею
Один тільки вид салату з полуницею підніме вам настрій і подарує естетичне задоволення. Начебто, абсолютно не поєднувані на перший погляд продукти, в результаті дають цікавий і незвичайний смак, який сподобається всім без винятку.
Інгредієнти:
Для салату:
креветки - 500 г;
рукола - 200 г;
полуниця - 100 г;
груша - 2 шт.;
свіжий огірок - 1 шт.;
сир з блакитною цвіллю - 30 г;
помідори «черрі» - 10 ш.;
базилік - за бажанням.
Для соусу:
олія оливкова - 50 мл;
оцет - 2 ч. ложки;
гірчиця - 1 ч. ложка;
мед - 2 ч. ложки;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Для приготування салату з креветками і полуницею спочатку підготуємо всі необхідні інгредієнти: добре промиємо базилік і рукколу, просушити їх, креветки відваримо в злегка підсоленій воді протягом 3 хвилин і очисти. Помідори миємо, витираємо і розрізаємо навпіл. Свіжий огірок і груші акуратно очищаємо від шкірки і подрібнюємо тонкою соломкою. Тепер переходимо до приготування соусу для салату: для цього змішуємо всі інгредієнти в чаші і гарненько збиваємо їх віночком або вилкою. Тепер оформляємо наше блюдо: на дно красивого салатника викладаємо рукколу, потім груші, зверху креветки, огірок, помідори, сир і полуницю. Перед подачею на стіл заливаємо салат з полуницею та сиром соусом і прикрашаємо за бажанням листям салату.
Інгредієнти:
молодий шпинат - 1 пучок;
куряче філе - 300 г;
полуниця - 200 г;
сіль, перець - за смаком;
оливкова олія, сік лимона - для заправки.
Приготування
Куряче філе відварюємо в підсоленій воді, остуджуємо і ріжемо маленькими кубиками. Альтернативою варінні може послужити зажаривание філе на грилі або сковороді з невеликою кількістю масла. Молодий шпинат ошпарюємо, а полуницю нарізаємо невеликими шматочками. Заправляємо салат сумішшю оливкової олії і лимонного соку (1:1), перед подачею приправляємо за смаком.
Відмінним доповненням до салату послужать скибочки стиглого авокадо і козячий сир.
Обов'язково спробуйте приготувати не менш оригінальний салат з апельсином або салат з грушею . Приємного вам апетиту!
Салат з полуницею та руколою
Інгредієнти:
Для салату:
Для соусу:
Приготування
Для приготування салату з креветками і полуницею спочатку підготуємо всі необхідні інгредієнти: добре промиємо базилік і рукколу, просушити їх, креветки відваримо в злегка підсоленій воді протягом 3 хвилин і очисти. Помідори миємо, витираємо і розрізаємо навпіл. Свіжий огірок і груші акуратно очищаємо від шкірки і подрібнюємо тонкою соломкою. Тепер переходимо до приготування соусу для салату: для цього змішуємо всі інгредієнти в чаші і гарненько збиваємо їх віночком або вилкою. Тепер оформляємо наше блюдо: на дно красивого салатника викладаємо рукколу, потім груші, зверху креветки, огірок, помідори, сир і полуницю. Перед подачею на стіл заливаємо салат з полуницею та сиром соусом і прикрашаємо за бажанням листям салату.
Салат з полуницею та куркою
Інгредієнти:
Приготування
Куряче філе відварюємо в підсоленій воді, остуджуємо і ріжемо маленькими кубиками. Альтернативою варінні може послужити зажаривание філе на грилі або сковороді з невеликою кількістю масла. Молодий шпинат ошпарюємо, а полуницю нарізаємо невеликими шматочками. Заправляємо салат сумішшю оливкової олії і лимонного соку (1:1), перед подачею приправляємо за смаком.
Відмінним доповненням до салату послужать скибочки стиглого авокадо і козячий сир.
Обов'язково спробуйте приготувати не менш оригінальний салат з апельсином або салат з грушею . Приємного вам апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Середземноморський салат
Салати середземноморської кухні дуже відомі завдяки своїм складом. Вони готуються зі свіжих овочів, зелені, морепродуктів. А все це корисно для
Салат з креветками і апельсином
Салат з креветками і апельсином - відмінною варіант аперитиву на святковій вечірці. Ми підготували для вас кілька цікавих варіантів створення цієї
Салат з авокадо і куркою
Легкий салат з авокадо і куркою - корисне блюдо, яке наситить ваш організм білком. Таку універсальну закуску можна подати як повсякденний, так і