Салат з чорносливом і куркою

Залежно від складових компонентів, салати поділяють на м'ясні, рибні, овочеві, зелені, грибні та фруктові.
Смаковий букет салату визначається не тільки основними інгредієнтами, з яких він приготований, але і смаком заправки або соусу. Заправки бувають гострі, пряні, кисло-солодкі. За основу беруть салату яке-небудь рослинна олія (оливкова, соняшникова, кукурудзяна, кунжутна і ін), сметану, вершки, йогурт, майонез або томатну пасту. Обов'язково до салатних заправок додають приправи і спеції, вони надають страві нові смакові відчуття.
Салати з високою калорійністю заправляють заздалегідь, а до вітамінних соус ставлять в окремому посуді.
Дуже важливо використовувати для страв тільки свіжі, якісні продукти. Під час приготування не варто забувати і про чистоту робочого місця. Всі овочі перед варінням старанно миють під проточною водою з допомогою спеціальної щіточки. Давайте розглянемо кілька рецептів салату з курки з чорносливом.
Салат з курки, чорносливу і волоських горіхів
Інгредієнти:
Приготування
Варимо в підсоленій воді куряче філе, окремо варимо яйця. Охолоджене куряче м'ясо нарізаємо маленькими шматочками. У яєць відокремлюємо жовтки від білків і натираємо на дрібній тертці в різний посуд. Горіхи дробимо у блендері дрібно ріжемо чорнослив. Сир кришимо на дрібній тертці. Шарами викладаємо салат на приготоване блюдо. Для цього на дно тарілки спочатку викладаємо шматочки філе, солимо, поливаємо майонезом. На філе тонко насипаємо жовтки, акуратно змащуємо майонезом. Далі шари чорносливу, сиру, горіхів, білків. Кожен шар чергується з майонезом. На самому верхньому шарі з білків зображуємо прикраса з яскравого кольору овочів і зелені.
Подібним листковим салатів з куркою треба постояти в готовому вигляді приблизно 1-2 години для кращої просочення.
Салат з огірка і чорносливу з куркою
Інгредієнти:
Приготування
Курку, картопля, очищений і мариновані огірки нарізаємо кубиками. Дробимо яйця і чорнослив. Всі компоненти салату поєднуємо, перемішуємо і заправляємо майонезом. Прикрашаємо пір'ям зеленого лука.
Салат з чорносливом, куркою і грибами
Інгредієнти:
Приготування
Відварюємо в овочевому бульйоні куряче м'ясо. Окремо варимо яйця і картоплю.

Салати з компонентів ніжної структури не перемішують, а дуже обережно струшують, для того, щоб страва не втратила свою зовнішню привабливість і не перетворилося в суцільну кашу. Оскільки приправи і спеції стимулюють продуктів виділення соків, солять і приправляють салат з печерицями, чорносливом і куркою, перед тим як ставити на стіл.
Рекомендуємо добрі рецепти

Салат з печерицями та огірками
Салати є різноманітним прикрасою наші столів, як святкові, так і буденних. І деколи в них дуже добре поєднуються, здавалося б, непоєднувані

Салат з чорносливом і грибами
Чорнослив - досить популярний сухофрукт, який широко використовують для приготування створення різних страв. І сьогодні ми поговоримо про салати з

Салат з чорносливом і печерицями
Чорнослив добре підходить для створення других страв, десертів і, звичайно ж, салатів. І сьогодні ми поговоримо про дивовижному салаті з чорносливом