Салат з білокачанної капусти
Така проста і скромна капуста доступна круглий рік і в цьому, мабуть, її головне достоїнство. В ній містяться корисні вітаміни і мікроелементи практично не руйнуються при тривалому зберіганні. При повальне захоплення заморськими цитрусовими мало хто знає, що для покриття добової норми вітаміну С достатньо з'їдати всього 200 г капусти, а в квашеною його ставати ще більше. Тому салати з білокачанної капусти повинні якомога частіше з'являтися на вашому столі. А ми вам у цьому допоможемо!
Інгредієнти:
капуста - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
цибуля - 1 шт.;
часник - 2 шт.;
перець гіркий чилі - 2 шт.;
імбир - 1 шт.;
дайкон - 1 шт.;
оцет 9% - 70 мл;
цукор - 1 ст. ложка;
сіль - 2 ст. ложки.
Приготування
З качана капусти видаляємо верхні листки, решта нарізаємо невеликими «пелюстками» і маринуємо. Для розсолу в літрі окропу розчиняємо ст. ложку солі і ч. ложку цукру і заливаємо цим маринадом капусту . Накриваємо тарілкою і залишаємо на ніч.
Вранці імбир чистимо, дайкон і часник пропускаємо всі разом через м'ясорубку. Цибулю нарізаємо півкільцями, моркву тремо на спеціальній тертці для корейської моркви. У гіркого перцю видаляємо насіння і дрібно нарізаємо.
З маринаду виловлюємо капусту і змішуємо її з іншими овочами. Додаємо сіль і цукор. Знову перемішуємо, розминаючи руками, щоб салат пустив сік, і ставимо під гніт на 4 дні. Після перекладаємо в скляні банки і зберігаємо капусту по-корейськи у холодильнику.
Інгредієнти:
капуста - 25 кг;
морква - 3 шт.;
перець солодкий болгарський - 4 шт.;
цибуля червона ялтинський - 3 шт.;
цукор - 1 ст. ложка;
оцет 9% - 70 мл;
масло рослинне - 50 мл;
сіль - 15 ст. ложки.
Приготування
Капусту тонко шаткуємо, моркву тремо на крупній тертці, а солодкий перець кришимо соломкою. Цибулю ріжемо півкільцями і змішуємо всі овочі у великій мисці. Заправляємо салат сіллю, оцтом, цукром і маслом. Трохи приминаючи руками, перемішуємо і даємо настоятися хвилин 20. Звичайно, така кількість салату важко з'їсти відразу, та й не потрібно. Перекладаємо його в стерильні банки, закрити капроновими кришками і ховаємо в холодильник. Через пару днів салатик стане ще смачніше. Але все ж зберігати його більше місяця не варто, так вам і не вдасться - вже дуже такий салат з білокачанної капусти апетитний, корисний, і, що не маловажно, низькокалорійний!
Інгредієнти:
капуста - 600 г;
телятина - 300 г;
майонез - 4 ст. ложки;
морква - 2 шт.;
буряк - 1 шт.;
масло рослинне - 1 ст. ложка;
сіль - 05 ст. ложки.
Приготування
Капусту дрібно шаткуємо, моркву і буряк тремо на крупній тертці. Овочі перемішуємо у великій салатниці, додаємо сіль і мнемо руками, поки капуста не пустить сік.
М'ясо нарізаємо невеликими брусочками, видаляючи прожилки і зайвий жир. Обсмажуємо на добре розігрітій з олією сковорідці. Солимо і перчимо м'ясо тільки після того, як утвориться рум'яна кірочка. Смажимо не більше 5 хвилин, щоб воно не пересушилось. Перекладаємо м'ясо до овочів, додаємо майонез і все перемішуємо. Даємо салату настоятися хвилин 15 в холодильнику, і подаємо до столу.
Інгредієнти:
капуста - 500 г;
яблуко - 1 шт.;
стебло селери - 1 шт.;
масло рослинне - 2 ст. ложки;
цукор - 05 ст. ложки;
оцет яблучний - 025 ст.;
сіль - за смаком.
Приготування
Капусту тонко шаткуємо й перетираємо з сіллю. Яблуко, очищене від шкірки і серцевини, нарізаємо соломкою, стебло селери - півкільцями. Змішуємо всі складові салату, приправляємо його цукром і оцтом. І залишаємо настоятися півгодини, після чого салат можна подавати.
Рецепт салату з білокачанної капусти по-корейськи
Інгредієнти:
Приготування
З качана капусти видаляємо верхні листки, решта нарізаємо невеликими «пелюстками» і маринуємо. Для розсолу в літрі окропу розчиняємо ст. ложку солі і ч. ложку цукру і заливаємо цим маринадом капусту . Накриваємо тарілкою і залишаємо на ніч.
Вранці імбир чистимо, дайкон і часник пропускаємо всі разом через м'ясорубку. Цибулю нарізаємо півкільцями, моркву тремо на спеціальній тертці для корейської моркви. У гіркого перцю видаляємо насіння і дрібно нарізаємо.
З маринаду виловлюємо капусту і змішуємо її з іншими овочами. Додаємо сіль і цукор. Знову перемішуємо, розминаючи руками, щоб салат пустив сік, і ставимо під гніт на 4 дні. Після перекладаємо в скляні банки і зберігаємо капусту по-корейськи у холодильнику.
Салат зі свіжої білокачанної капусти
Інгредієнти:
Приготування
Капусту тонко шаткуємо, моркву тремо на крупній тертці, а солодкий перець кришимо соломкою. Цибулю ріжемо півкільцями і змішуємо всі овочі у великій мисці. Заправляємо салат сіллю, оцтом, цукром і маслом. Трохи приминаючи руками, перемішуємо і даємо настоятися хвилин 20. Звичайно, така кількість салату важко з'їсти відразу, та й не потрібно. Перекладаємо його в стерильні банки, закрити капроновими кришками і ховаємо в холодильник. Через пару днів салатик стане ще смачніше. Але все ж зберігати його більше місяця не варто, так вам і не вдасться - вже дуже такий салат з білокачанної капусти апетитний, корисний, і, що не маловажно, низькокалорійний!
Смачний салат з білокачанної капусти з смаженим м'ясом
Інгредієнти:
Приготування
Капусту дрібно шаткуємо, моркву і буряк тремо на крупній тертці. Овочі перемішуємо у великій салатниці, додаємо сіль і мнемо руками, поки капуста не пустить сік.
М'ясо нарізаємо невеликими брусочками, видаляючи прожилки і зайвий жир. Обсмажуємо на добре розігрітій з олією сковорідці. Солимо і перчимо м'ясо тільки після того, як утвориться рум'яна кірочка. Смажимо не більше 5 хвилин, щоб воно не пересушилось. Перекладаємо м'ясо до овочів, додаємо майонез і все перемішуємо. Даємо салату настоятися хвилин 15 в холодильнику, і подаємо до столу.
Як приготувати салат з білокачанної капустою, яблуками і селерою?
Інгредієнти:
Приготування
Капусту тонко шаткуємо й перетираємо з сіллю. Яблуко, очищене від шкірки і серцевини, нарізаємо соломкою, стебло селери - півкільцями. Змішуємо всі складові салату, приправляємо його цукром і оцтом. І залишаємо настоятися півгодини, після чого салат можна подавати.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з капусти з перцем
Овочеві салати - це чудовий здоровий перекус, а також доповнення до основних страв. І зараз ми розповімо, як зробити корисний салатик з капусти з
Салат з капусти з оцтом
Рецептів створення салатів з такого корисного овоча, як капуста, існує велика кількість. Це і легкі салатики для перекусів свят для заготівлі на
Салат з буряка і капусти
Овочеві салати дуже корисні для нашого організму. Вони збуджують апетит і постачають наш організм необхідними вітамінами. І сьогодні ми розповімо, як
Салат з капусти і моркви з оцтом
Салат з капусти і моркви з оцтом - відмінне джерело вітамінів і мікроелементів для нашого організму. Також ці речовини покращують роботу
Квашена капуста
Рецепт приготування кислої капусти Квашена капуста улюблена багатьма народами світу, але особливу популярність отримала у слов'янських країнах. Легка