Така проста і скромна капуста доступна круглий рік і в цьому, мабуть, її головне достоїнство. В ній містяться корисні вітаміни і мікроелементи практично не руйнуються при тривалому зберіганні. При повальне захоплення заморськими цитрусовими мало хто знає, що для покриття добової норми вітаміну С достатньо з'їдати всього 200 г капусти, а в квашеною його ставати ще більше. Тому салати з білокачанної капусти повинні якомога частіше з'являтися на вашому столі. А ми вам у цьому допоможемо!
Рецепт салату з білокачанної капусти по-корейськи
Інгредієнти: капуста - 1 шт.; морква - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; часник - 2 шт.; перець гіркий чилі - 2 шт.; імбир - 1 шт.; дайкон - 1 шт.; оцет 9% - 70 мл; цукор - 1 ст. ложка; сіль - 2 ст. ложки. Приготування З качана капусти видаляємо верхні листки, решта нарізаємо невеликими «пелюстками» і маринуємо. Для розсолу в літрі окропу розчиняємо ст. ложку солі і ч. ложку цукру і заливаємо цим маринадом капусту . Накриваємо тарілкою і залишаємо на ніч.
Вранці імбир чистимо, дайкон і часник пропускаємо всі разом через м'ясорубку. Цибулю нарізаємо півкільцями, моркву тремо на спеціальній тертці для корейської моркви. У гіркого перцю видаляємо насіння і дрібно нарізаємо.
З маринаду виловлюємо капусту і змішуємо її з іншими овочами. Додаємо сіль і цукор. Знову перемішуємо, розминаючи руками, щоб салат пустив сік, і ставимо під гніт на 4 дні. Після перекладаємо в скляні банки і зберігаємо капусту по-корейськи у холодильнику.
Салат зі свіжої білокачанної капусти
Інгредієнти: капуста - 25 кг; морква - 3 шт.; перець солодкий болгарський - 4 шт.; цибуля червона ялтинський - 3 шт.; цукор - 1 ст. ложка; оцет 9% - 70 мл; масло рослинне - 50 мл; сіль - 15 ст. ложки. Приготування Капусту тонко шаткуємо, моркву тремо на крупній тертці, а солодкий перець кришимо соломкою. Цибулю ріжемо півкільцями і змішуємо всі овочі у великій мисці. Заправляємо салат сіллю, оцтом, цукром і маслом. Трохи приминаючи руками, перемішуємо і даємо настоятися хвилин 20. Звичайно, така кількість салату важко з'їсти відразу, та й не потрібно. Перекладаємо його в стерильні банки, закрити капроновими кришками і ховаємо в холодильник. Через пару днів салатик стане ще смачніше. Але все ж зберігати його більше місяця не варто, так вам і не вдасться - вже дуже такий салат з білокачанної капусти апетитний, корисний, і, що не маловажно, низькокалорійний!
Смачний салат з білокачанної капусти з смаженим м'ясом
Інгредієнти: капуста - 600 г; телятина - 300 г; майонез - 4 ст. ложки; морква - 2 шт.; буряк - 1 шт.; масло рослинне - 1 ст. ложка; сіль - 05 ст. ложки. Приготування Капусту дрібно шаткуємо, моркву і буряк тремо на крупній тертці. Овочі перемішуємо у великій салатниці, додаємо сіль і мнемо руками, поки капуста не пустить сік.
М'ясо нарізаємо невеликими брусочками, видаляючи прожилки і зайвий жир. Обсмажуємо на добре розігрітій з олією сковорідці. Солимо і перчимо м'ясо тільки після того, як утвориться рум'яна кірочка. Смажимо не більше 5 хвилин, щоб воно не пересушилось. Перекладаємо м'ясо до овочів, додаємо майонез і все перемішуємо. Даємо салату настоятися хвилин 15 в холодильнику, і подаємо до столу.
Як приготувати салат з білокачанної капустою, яблуками і селерою?
Інгредієнти: капуста - 500 г; яблуко - 1 шт.; стебло селери - 1 шт.; масло рослинне - 2 ст. ложки; цукор - 05 ст. ложки; оцет яблучний - 025 ст.; сіль - за смаком. Приготування Капусту тонко шаткуємо й перетираємо з сіллю. Яблуко, очищене від шкірки і серцевини, нарізаємо соломкою, стебло селери - півкільцями. Змішуємо всі складові салату, приправляємо його цукром і оцтом. І залишаємо настоятися півгодини, після чого салат можна подавати.