Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Салат з шинкою та печерицями

Салат з шинкою та печерицями

22-03-2015, 19:57
654
Салат з шинкою та печерицями
Салат - універсальне блюдо, в якому можуть поєднуватися різні інгредієнти. Смачні, ситні і поживні салати можна готувати, використовуючи шинку і шампіньйони в якості основних продуктів. Таке блюдо - чудовий вихід, якщо вам не хочеться довго возитися з вечерею або в разі несподіваного візиту.
Цей салат також особливо оцінять провідні господарство в самоті, ще б пак: за мінімальний час, з мінімальними зусиллями виходить смачна їжа. Зрозуміло, таке блюдо можна порекомендувати для частого приготування, оскільки шинка не відноситься до безумовно корисним продуктам. Але іноді можна себе побалувати (наприклад, раз-два в місяць).
Отже, заходимо в найближчий продуктовий магазин і купуємо шинку (або ветчинную ковбасу), мариновані печериці , свіжі огірки, трохи твердого сиру. Можна, звичайно, використовувати мариновані огірочки, але краще свіжі, оскільки в шинці і маринованих грибах більше ніж достатньо солі. Добре буде також придбати солодкий червоний перець, зелень (петрушку і ін).
Передбачається, що вдома є рослинне масло і ще деякі дрібниці, або купіть несолодкий класичний йогурт середньої жирності (або майонез) для заправки. Зрозуміло йогурт або масло - більш корисні заправки, ніж майонез.

Салат з маринованими печерицями, шинкою, огірком і сиром


Інгредієнти:

  • шинка - близько 300 м;

  • печериці мариновані - близько 400 м;

  • огірок свіжий - 2 середніх або 1 довгий (парниковий);

  • сир твердий (наприклад, «Голландський») - 150 г;

  • перець солодкий (необов'язковий, але бажаний) - 1-2 шт.;

  • зелень свіжа різна (бажано петрушка, базилік, цибуля, кінза);

  • часник - 2 зубчики;

  • гострий червоний перець (бажано свіжий).


  • для заправки:

  • йогурт класичний - близько 150-180 мл;

  • або трохи рослинного масла + сік лимона або лайма та/або трохи бальзамічного натурального оцту.


  • Приготування
    Шинку наріжемо короткими невеликими смужками або брусочками, печериці різати не обов'язково - вони в банках підібрані дрібні, приблизно одного розміру, а втім, кому як подобається. Зіллємо маринад. Огірок нарізаємо недовгими брусочками, кружечками або напівкружечками, а солодкий перець - короткою соломкою. Зелень рубаємо дрібно, часник продавлюємо через ручний прес.
    Тепер поговоримо про заправці. Або це йогурт, приправлений гострим червоним перцем, або суміш олії з соком лимона або лайма (він додасть особливий смак). Можна використовувати хороший бальзамічний або фруктовий оцет. Якщо використовується масляно-кисле заправка, можна додати в неї трохи гірчиці. Зрозуміло, краще всього проста гірчиця без консервантів. Якщо вирішили використовувати для заправки майонез - краще приготуйте його самостійно з яєчних жовтків, рослинного масла і гірчиці - це зовсім нескладно і недовго. Якщо використовуєте готовий, вибирайте продукт з мінімальною кількістю хімічних добавок і крохмалю.
    Поміщаємо всі підготовлені продукти в салатницю, поливаємо заправкою і перемішуємо. Прикрашаємо зеленню і подаємо до столу. До салату можна подати світлі вина, гіркі настоянки, горілку, пиво. Такий салат гарний як самостійне блюдо, тому що досить ситний.
    Салат з шинкою та печерицями

    Салат з шинкою, печерицями, сиром, огірком і квасолею


    Пропорції інгредієнтів такі ж, як у попередньому рецепті (див. вище), тільки ще додамо 250-300 грам квасолі. Квасолю можна використовувати готову, попередньо зварену (або консервовану з магазину), але не зім'ятий в пюре. Кольорова квасоля, зрозуміло, корисніше білої. Також можна використовувати зелену подваренную квасоля, яка продається в готових фасованих заморозках - це дуже зручно і досить корисно. У цьому варіанті зелену квасолю досить проварити або дотушить на сковороді протягом декількох хвилин (час вказано на упаковці).
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат з ковбасою і кукурудзою
    Салат з ковбасою і кукурудзою
    Салати з ковбасою, особливо купленої в магазині, звичайно ж, не є корисним стравою. Але якщо немає часу на приготування чого-небудь серйозного або
    Салат з яйцем і шинкою
    Салат з яйцем і шинкою
    Іноді хочеться приготувати чого-небудь смачного і поживного на швидку руку. В даному випадку відмінно підійде салат з яйцем і шинкою. Така закуска
    Салат з копченим сиром
    Салат з копченим сиром
    Копчені сири володіють цікавими пікантними смаками, які додають страві цікавих ноток, хоча вони і не є корисними. Але якщо дуже хочеться, то можна.
    Салат з шинкою і яблуками
    Салат з шинкою і яблуками
    Смачні і досить гармонійно збалансовані салати можна готувати, використовуючи шинку і яблука в якості основних інгредієнтів. Такі страви гарні в
    Літній салат з куркою
    Літній салат з куркою
    Влітку ми воліємо їсти більш легку їжу, але білки організму все ж потрібні. В нашій сьогоднішній статті ми розглянемо цікаві варіанти приготування
    Салат з куркою і квасолею
    Салат з куркою і квасолею
    Для любителів легких і в той же час ситних салатів ми пропонуємо приготувати салат з курки з квасолею. Таке поєднання потрібно обов'язково розбавити