Салат «Морський бриз»
За великим рахунком, будь салат з морепродуктів може носити горде ім'я «Морський бриз». Тому беріть наші рецепти лише як основу і сміливо експериментуйте. Використовуйте такі смакові поєднання, які здатні перенести вас на берег ласкавого, теплого моря.
Інгредієнти:
ананас - 1 шт.;
креветки - 100 г;
мідії (консервовані) - 40 г;
печериці (свіжі) - 50 р;
лимон - 1/4 шт.;
маслини (без кісточок) - 2 шт.;
оцет винний - 1/3 ложки;
каррі - 1/2 ч. ложки.
Для соусу:
цукор - 1/2 ч. ложки;
коньяк - 1 ч. ложка;
кетчуп - 2 ч. ложки;
майонез - 1 ст. ложка;
сіль - за смаком.
Приготування
Ананас розрізаємо вздовж на 2 половинки. Видаляємо жорстку серцевину і акуратно вирізаємо м'якоть. Кришимо її невеликими кубиками. Попередньо відварені креветки чистимо, заливаємо сумішшю карі з винним оцтом і залишаємо на півгодини «промаринуватися». Печериці шаткуємо тонкими пластинками, заливаємо водою, щоб повністю покрило, додаємо лимонний сік, трохи солі і відварюємо до готовності. Потім відкидаємо на друшляк, даємо стекти і охолонути.
З'єднуємо креветки, м'якоть ананаса, гриби і мідії, і викладаємо гіркою в одну з вичищених половинок ананаса. Цукор заливаємо коньяком, додаємо майонез і кетчуп, трохи солі і заливаємо цією заправкою наш екзотичний салат. Прикрашаємо його шпажками з часточками лимона і маслинами.
Інгредієнти:
кальмари консервовані - 1 б;
брокколі - 200 г;
олія оливкова - 2 ст. ложки;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Броколі для цього салату можна зварити, але якщо у вас є пароварка, то краще скористатися нею - нерозумно переводити такий вітамінний продукт. Готові брокколі ділимо на зовсім маленькі суцвіття. Консервовані кальмари зливаємо і нарізаємо дрібними кубиками, з'єднайте з брокколі. Солимо, перчимо і заправляємо оливковою олією. Все дуже просто!
Інгредієнти:
сьомга малосольна - 150 г;
апельсин - 1 шт.;
перець болгарський червоний - 1/2 шт.;
оливки - 7 шт.;
салат «Айсберг» - 5 листочків;
лук зелений - 1 шт.;
петрушка - 3 гілочки;
насіння кунжуту - 1 ч. ложка.
Для соусу:
олія оливкова - 3 ст. ложки;
оцет білий винний - 1 ст. ложка;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Салат і петрушку промиваємо, висушуємо і рвемо руками прямо в салатницю. Ріжемо Тонкими скибочками сьомгу, кубиками - болгарський перець. Оливки нарізаємо кільцями. Зелену цибулю дрібно рубаємо. Чистимо апельсин, ділимо його на часточки, знімаємо всі плівки і ріжемо кожну на 3 частини. Відправляємо всі інгредієнти в салатницю. Акуратно перемішуємо. Поливаємо салат заправкою з суміші оливкової олії, винного оцту, солі і перцю. Посипаємо зверху зернами кунжуту і подаємо до столу.
Рецепт салату «Морський бриз» з креветками
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Ананас розрізаємо вздовж на 2 половинки. Видаляємо жорстку серцевину і акуратно вирізаємо м'якоть. Кришимо її невеликими кубиками. Попередньо відварені креветки чистимо, заливаємо сумішшю карі з винним оцтом і залишаємо на півгодини «промаринуватися». Печериці шаткуємо тонкими пластинками, заливаємо водою, щоб повністю покрило, додаємо лимонний сік, трохи солі і відварюємо до готовності. Потім відкидаємо на друшляк, даємо стекти і охолонути.
З'єднуємо креветки, м'якоть ананаса, гриби і мідії, і викладаємо гіркою в одну з вичищених половинок ананаса. Цукор заливаємо коньяком, додаємо майонез і кетчуп, трохи солі і заливаємо цією заправкою наш екзотичний салат. Прикрашаємо його шпажками з часточками лимона і маслинами.
Салат «Морський бриз» з кальмарами
Інгредієнти:
Приготування
Броколі для цього салату можна зварити, але якщо у вас є пароварка, то краще скористатися нею - нерозумно переводити такий вітамінний продукт. Готові брокколі ділимо на зовсім маленькі суцвіття. Консервовані кальмари зливаємо і нарізаємо дрібними кубиками, з'єднайте з брокколі. Солимо, перчимо і заправляємо оливковою олією. Все дуже просто!
Як приготувати салат «Морський бриз» з сьомгою?
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Салат і петрушку промиваємо, висушуємо і рвемо руками прямо в салатницю. Ріжемо Тонкими скибочками сьомгу, кубиками - болгарський перець. Оливки нарізаємо кільцями. Зелену цибулю дрібно рубаємо. Чистимо апельсин, ділимо його на часточки, знімаємо всі плівки і ріжемо кожну на 3 частини. Відправляємо всі інгредієнти в салатницю. Акуратно перемішуємо. Поливаємо салат заправкою з суміші оливкової олії, винного оцту, солі і перцю. Посипаємо зверху зернами кунжуту і подаємо до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з кальмарами і шинкою
Морепродукти відмінно поєднуються з будь-якими продуктами. І сьогодні мова піде про незвичайних і оригінальних салатиках з кальмарами і шинкою. Ну,
Салат з капусти з огірком
Салати - це невід'ємний атрибут будь-якого столу, хоч святкового, хоч буденного. І сьогодні мова піде про легкої літньої закуски - дивовижних
Морський салат з крабовими паличками
Салати з морепродуктами завжди залишаються улюбленцями на святковому столі. Давайте поговоримо про дивних морських салатиках з крабовими паличками.
Морський салат з креветками
Ще один рецепт в скарбничку салатів з морепродуктів салат з креветками. Креветки поєднуються з широким різноманіттям продуктів, а від того рецептів
Морський салат з ікрою
Морський салат з ікрою - дуже вишукана і смачна страва, яке неодмінно стане чудовою прикрасою вашого столу і викличе безліч позитивних емоцій у ваших
Кальмаровий салат
Салати з морепродуктів завжди користуються великою популярністю, завдяки вишуканому смаку і своєї ситності. Чудово виходять такі салати з кальмарами.