За великим рахунком, будь салат з морепродуктів може носити горде ім'я «Морський бриз». Тому беріть наші рецепти лише як основу і сміливо експериментуйте. Використовуйте такі смакові поєднання, які здатні перенести вас на берег ласкавого, теплого моря.
Рецепт салату «Морський бриз» з креветками
Інгредієнти: ананас - 1 шт.; креветки - 100 г; мідії (консервовані) - 40 г; печериці (свіжі) - 50 р; лимон - 1/4 шт.; маслини (без кісточок) - 2 шт.; оцет винний - 1/3 ложки; каррі - 1/2 ч. ложки. Для соусу:
цукор - 1/2 ч. ложки; коньяк - 1 ч. ложка; кетчуп - 2 ч. ложки; майонез - 1 ст. ложка; сіль - за смаком. Приготування Ананас розрізаємо вздовж на 2 половинки. Видаляємо жорстку серцевину і акуратно вирізаємо м'якоть. Кришимо її невеликими кубиками. Попередньо відварені креветки чистимо, заливаємо сумішшю карі з винним оцтом і залишаємо на півгодини «промаринуватися». Печериці шаткуємо тонкими пластинками, заливаємо водою, щоб повністю покрило, додаємо лимонний сік, трохи солі і відварюємо до готовності. Потім відкидаємо на друшляк, даємо стекти і охолонути.
З'єднуємо креветки, м'якоть ананаса, гриби і мідії, і викладаємо гіркою в одну з вичищених половинок ананаса. Цукор заливаємо коньяком, додаємо майонез і кетчуп, трохи солі і заливаємо цією заправкою наш екзотичний салат. Прикрашаємо його шпажками з часточками лимона і маслинами.
Салат «Морський бриз» з кальмарами
Інгредієнти: кальмари консервовані - 1 б; брокколі - 200 г; олія оливкова - 2 ст. ложки; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Броколі для цього салату можна зварити, але якщо у вас є пароварка, то краще скористатися нею - нерозумно переводити такий вітамінний продукт. Готові брокколі ділимо на зовсім маленькі суцвіття. Консервовані кальмари зливаємо і нарізаємо дрібними кубиками, з'єднайте з брокколі. Солимо, перчимо і заправляємо оливковою олією. Все дуже просто!
Як приготувати салат «Морський бриз» з сьомгою?
Інгредієнти: сьомга малосольна - 150 г; апельсин - 1 шт.; перець болгарський червоний - 1/2 шт.; оливки - 7 шт.; салат «Айсберг» - 5 листочків; лук зелений - 1 шт.; петрушка - 3 гілочки; насіння кунжуту - 1 ч. ложка. Для соусу:
олія оливкова - 3 ст. ложки; оцет білий винний - 1 ст. ложка; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Салат і петрушку промиваємо, висушуємо і рвемо руками прямо в салатницю. Ріжемо Тонкими скибочками сьомгу, кубиками - болгарський перець. Оливки нарізаємо кільцями. Зелену цибулю дрібно рубаємо. Чистимо апельсин, ділимо його на часточки, знімаємо всі плівки і ріжемо кожну на 3 частини. Відправляємо всі інгредієнти в салатницю. Акуратно перемішуємо. Поливаємо салат заправкою з суміші оливкової олії, винного оцту, солі і перцю. Посипаємо зверху зернами кунжуту і подаємо до столу.