Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Салат з копченим м'ясом

Салат з копченим м'ясом

22-03-2015, 15:51
1 653
Салат з копченим м'ясом
Копчені продукти, звичайно ж, не можна віднести до здорових і дієтичним, тим не менш, з тих пір, як люди навчилися користуватися вогнем, вони використовують копчення як спосіб приготування і консервації. Загалом, переважна більшість людей іноді їдять копчене, в тому числі, і копчене м'ясо. Слід зауважити, що в даний час це відбувається не тому, що немає альтернативних способів збереження продуктів, а в силу сформованих харчових традицій і для задоволення. Так чи інакше, вживання копченого 1-2 рази в місяць особливої небезпеки не представляє, а з'їсти що-небудь смачне іноді так хочеться. Ось, наприклад, можна приготувати смачний салат з копченим м'ясом.
Вибираючи м'ясні копченості, будьте уважні, деякі недобросовісні виробники та торгові структури постачають продукти не копчені за класичною технологією, а проварені з так званим «рідким димом» і/або надмірно нашприцовывают м'ясо сумішшю розсолу з влагоудерживающими корисними речовинами.
Розповімо, як зробити салат з копченим м'ясом менш шкідливим: збалансуємо рецепт, включаючи в склад інгредієнтів корисні свіжі продукти.

Салат з копченого свинячого м'яса


Інгредієнти:

  • копчене свиняче м'ясо (більш або менш жирне - це вже як вам подобається) - близько 300 м;

  • перець солодкий - 2 шт.;

  • перець червоний гострий;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт. (краще червоний);

  • авокадо - 1-2 шт.;

  • оливки молоді без кісточок - 8-16 шт.;

  • огірки свіжі - 1-2 шт. (залежить від розміру);

  • часник - 2 зубчики;

  • салат листовий свіжий;

  • зелень свіжа різна;

  • олія першого холодного віджиму;

  • оцет натуральний фруктовий або сік лимона.


  • Приготування
    М'ясо наріжемо короткими невеликими смужками, очищений цибулю - чверть кільцями, солодкий перець - соломкою, огірок - брусочками. М'якоть авокадо витягуємо за допомогою ложки і нарізаємо дрібними кубиками, а оливки - кружечками. Зелень і часник дрібно нарубим ножем, листи зеленого салату порвемо руками. З'єднаємо всі продукти в салатниці.
    Тепер заправка. Змішаємо масло з оцтом в співвідношенні 3:1 і приправимо гострим червоним перцем.
    Салат з копченим м'ясом
    Поллємо заправкою салат і перемішати. В альтернативному варіанті можна заправити салат натуральним класичним несолодким йогуртом . Подамо до салату легке столове вино, краще рожеве.
    Використовуючи приблизно таку ж рецептуру (див. вище), можна приготувати більш легкий салат з копченим курячим м'ясом. Замінюємо свиняче м'ясо курячим (краще використовувати грудку, вона менш жирна).
    Для посилення ситності можна додавати в такі салати квасоля, зелений горошок, відварна картопля або консервовану кукурудзу.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат з ковбасою і кукурудзою
    Салат з ковбасою і кукурудзою
    Салати з ковбасою, особливо купленої в магазині, звичайно ж, не є корисним стравою. Але якщо немає часу на приготування чого-небудь серйозного або
    Салат з яйцем і шинкою
    Салат з яйцем і шинкою
    Іноді хочеться приготувати чого-небудь смачного і поживного на швидку руку. В даному випадку відмінно підійде салат з яйцем і шинкою. Така закуска
    Салат з копченим сиром
    Салат з копченим сиром
    Копчені сири володіють цікавими пікантними смаками, які додають страві цікавих ноток, хоча вони і не є корисними. Але якщо дуже хочеться, то можна.
    Салат з м'ясом і огірками
    Салат з м'ясом і огірками
    Салат може мати безліч «осіб». Тема салатів невичерпна, оскільки це найбільш універсальний тип страви. І зараз ми поділимося оригінальними варіантами
    Салат з курки з цибулею
    Салат з курки з цибулею
    Різновидів салатів існує безліч. Вони регулярно присутні на наших повсякденних і святкових столах. І сьогодні ми розповімо, як приготувати чудовий
    Літній салат з куркою
    Літній салат з куркою
    Влітку ми воліємо їсти більш легку їжу, але білки організму все ж потрібні. В нашій сьогоднішній статті ми розглянемо цікаві варіанти приготування