Салат зі смаженим м'ясом
Салати з смаженим м'ясом - це не завжди калорійні і важкі страви. Безумовно, м'ясо продукт не з диетичных, але використовувати його в приготуванні салатів, у поєднанні з легкою заправкою і свіжими овочами, більш щадний варіант, ніж повноцінний стейк. Про смачні салати з м'ясом і ми розповімо далі.
Інгредієнти:
картопля - 2 шт.;
буряк - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
молода білокачанна капуста - 130 г;
свинина - 250 г;
рослинне масло - 2 ст. ложки+масло для смаження;
лимонний сік - 2 ст. ложки;
цукор - 1 ч. ложка;
часник - 1 зубчик;
сіль, перець.
Приготування
Свинину промиваємо й обсушуємо, після чого нарізаємо м'ясо соломкою і обсмажуємо до готовності на рослинному маслі, не забувши приправити свинину сіллю і перцем.
Бульби картоплі чистимо, миємо, нарізаємо соломкою і обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору.
Буряк і моркву миємо і чистимо. Шкірку з коренеплодів зчищаємо, а очищені овочі нарізаємо соломкою, або натираємо на терці. Капусту дрібно шаткуємо. У невеликій мисці змішуємо масло, лимонний сік, цукор, сіль, перець і пропущений через прес часник. Поливаємо заправкою підготовлені овочі, попередньо розклавши з окремо. Час маринування займе 30-40 хвилин, після чого маринад можна зливати і приступати до формування салату.
На великому блюді розкладаємо гірками підготовлені інгредієнти і подаємо салат з капустою і смаженим м'ясом до столу.
Інгредієнти:
молодий шпинат - 250 г;
рисовий оцет - 3 ст. ложки;
соєвий соус - 2 1/2 ст. ложки;
цукор - 1 ч. ложка;
свинина - 500 г;
сіль;
біле сухе вино - 1 ст. ложка;
крохмаль - 1 ч. ложка;
арахісове масло - 1/2 ст.;
зелена цибуля;
гриби шиітаке - 100 г;
болгарський перець - 1/2 шт.;
тертий імбир - 2 ст. ложки.
Приготування
Шпинат кладемо в миску і поливаємо заправкою з рисового оцту, змішаного з соєвим соусом , цукром і 3 ст. ложками води. Свинину миємо, обсушуємо і нарізаємо соломкою. Солимо свинину і поливаємо її вином і крохмалем. Даємо м'яса постояти 10 хвилин.
У сковороді розігріваємо 15 ст. ложки арахісової олії і обсмажуємо на ньому свинину близько 2 хвилин. Гриби запарюємо окропом, після чого нарізаємо соломкою. У сковороді знову розігріваємо арахісове масло і тепер пасеруємо на ньому нарізаний зелений лук, гриби і солодкий перець хвилини 3-4. Змішуємо м'ясо і овочі в салатник.
Знову розігріваємо масло і тепер смажимо на ньому тертий імбир 30 секунд. Знімаємо сковороду з вогню, додаємо суміш оцту і соєвого соусу, перемішуємо і вливаємо до заправці 1/4 ст. арахісового масла. Викладаємо овочі поверх листя шпинату і поливаємо все приготовленої заправкою.
Салат "Чафан" із смаженим м'ясом, картоплею та буряками
Інгредієнти:
Приготування
Свинину промиваємо й обсушуємо, після чого нарізаємо м'ясо соломкою і обсмажуємо до готовності на рослинному маслі, не забувши приправити свинину сіллю і перцем.
Бульби картоплі чистимо, миємо, нарізаємо соломкою і обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору.
Буряк і моркву миємо і чистимо. Шкірку з коренеплодів зчищаємо, а очищені овочі нарізаємо соломкою, або натираємо на терці. Капусту дрібно шаткуємо. У невеликій мисці змішуємо масло, лимонний сік, цукор, сіль, перець і пропущений через прес часник. Поливаємо заправкою підготовлені овочі, попередньо розклавши з окремо. Час маринування займе 30-40 хвилин, після чого маринад можна зливати і приступати до формування салату.
На великому блюді розкладаємо гірками підготовлені інгредієнти і подаємо салат з капустою і смаженим м'ясом до столу.
Рецепт салату з смаженим м'ясом
Інгредієнти:
Приготування
Шпинат кладемо в миску і поливаємо заправкою з рисового оцту, змішаного з соєвим соусом , цукром і 3 ст. ложками води. Свинину миємо, обсушуємо і нарізаємо соломкою. Солимо свинину і поливаємо її вином і крохмалем. Даємо м'яса постояти 10 хвилин.
У сковороді розігріваємо 15 ст. ложки арахісової олії і обсмажуємо на ньому свинину близько 2 хвилин. Гриби запарюємо окропом, після чого нарізаємо соломкою. У сковороді знову розігріваємо арахісове масло і тепер пасеруємо на ньому нарізаний зелений лук, гриби і солодкий перець хвилини 3-4. Змішуємо м'ясо і овочі в салатник.
Знову розігріваємо масло і тепер смажимо на ньому тертий імбир 30 секунд. Знімаємо сковороду з вогню, додаємо суміш оцту і соєвого соусу, перемішуємо і вливаємо до заправці 1/4 ст. арахісового масла. Викладаємо овочі поверх листя шпинату і поливаємо все приготовленої заправкою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат «Чафан»
Салат «Чафан» - досить відоме блюдо. Виглядає воно красиво, акуратно, а тому таку страву не соромно і на святковий стіл поставити. Як його
Салат з буряка і капусти
Овочеві салати дуже корисні для нашого організму. Вони збуджують апетит і постачають наш організм необхідними вітамінами. І сьогодні ми розповімо, як
Салати з кедровими горіхами - рецепти
Кедрові горіхи чудово вписуються практично в будь-які страви, хоча не є самим доступним продуктом. Але якщо вам вдалося їх купити, тоді пропонуємо
Салат з м'ясом і кукурудзою
Салати - невід'ємний атрибут будь-якого столу. Варіацій їх створення безліч, все залежить від ваших уподобань і фантазії. І сьогодні ми поговоримо з
Салат з капустою і м'ясом
Салат з капустою і м'ясом - смачне і просте у приготуванні блюдо, яке чудово підійде до сімейного обіду або вечері. Така страва неодмінно оцінять
Салат з консервованих кальмарів - рецепт
Кальмари - це корисний делікатесний продукт, який є досить доступним в даний час, особливо в консервованому вигляді. Зараз поділимося з вами цікавими