Салати з смаженим м'ясом - це не завжди калорійні і важкі страви. Безумовно, м'ясо продукт не з диетичных, але використовувати його в приготуванні салатів, у поєднанні з легкою заправкою і свіжими овочами, більш щадний варіант, ніж повноцінний стейк. Про смачні салати з м'ясом і ми розповімо далі.
Салат "Чафан" із смаженим м'ясом, картоплею та буряками
Інгредієнти: картопля - 2 шт.; буряк - 1 шт.; морква - 1 шт.; молода білокачанна капуста - 130 г; свинина - 250 г; рослинне масло - 2 ст. ложки+масло для смаження; лимонний сік - 2 ст. ложки; цукор - 1 ч. ложка; часник - 1 зубчик; сіль, перець. Приготування Свинину промиваємо й обсушуємо, після чого нарізаємо м'ясо соломкою і обсмажуємо до готовності на рослинному маслі, не забувши приправити свинину сіллю і перцем.
Бульби картоплі чистимо, миємо, нарізаємо соломкою і обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору.
Буряк і моркву миємо і чистимо. Шкірку з коренеплодів зчищаємо, а очищені овочі нарізаємо соломкою, або натираємо на терці. Капусту дрібно шаткуємо. У невеликій мисці змішуємо масло, лимонний сік, цукор, сіль, перець і пропущений через прес часник. Поливаємо заправкою підготовлені овочі, попередньо розклавши з окремо. Час маринування займе 30-40 хвилин, після чого маринад можна зливати і приступати до формування салату.
На великому блюді розкладаємо гірками підготовлені інгредієнти і подаємо салат з капустою і смаженим м'ясом до столу.
Рецепт салату з смаженим м'ясом
Інгредієнти: молодий шпинат - 250 г; рисовий оцет - 3 ст. ложки; соєвий соус - 2 1/2 ст. ложки; цукор - 1 ч. ложка; свинина - 500 г; сіль; біле сухе вино - 1 ст. ложка; крохмаль - 1 ч. ложка; арахісове масло - 1/2 ст.; зелена цибуля; гриби шиітаке - 100 г; болгарський перець - 1/2 шт.; тертий імбир - 2 ст. ложки. Приготування Шпинат кладемо в миску і поливаємо заправкою з рисового оцту, змішаного з соєвим соусом ,
цукром і 3 ст. ложками води. Свинину миємо, обсушуємо і нарізаємо соломкою. Солимо свинину і поливаємо її вином і крохмалем. Даємо м'яса постояти 10 хвилин.
У сковороді розігріваємо 15 ст. ложки арахісової олії і обсмажуємо на ньому свинину близько 2 хвилин. Гриби запарюємо окропом, після чого нарізаємо соломкою. У сковороді знову розігріваємо арахісове масло і тепер пасеруємо на ньому нарізаний зелений лук, гриби і солодкий перець хвилини 3-4. Змішуємо м'ясо і овочі в салатник.
Знову розігріваємо масло і тепер смажимо на ньому тертий імбир 30 секунд. Знімаємо сковороду з вогню, додаємо суміш оцту і соєвого соусу, перемішуємо і вливаємо до заправці 1/4 ст. арахісового масла. Викладаємо овочі поверх листя шпинату і поливаємо все приготовленої заправкою.