Салат з кальмарами і морквою
Салати з кальмарами здатні мало кого здивувати. Звична для нас кальмаровая закуска зазвичай включає в себе самих кальмарів, відварені яйця, свіжий огірок і ще пару-трійку інгредієнтів, які господиня додає за власним смаком. Заправляється ж такий салат, як правило, майонезом.
Сьогодні ж ми вирішили відступити від набридлих рецептур і спробувати нові, зовсім незнані рецепти, якими з радістю поділимося з вами.
Інгредієнти:
Для салату:
кальмари - 250 г;
морква - 1/2 шт.;
огірок - 1 шт.;
червоний цибуля - 1 шт.;
зелена цибуля - за смаком;
коріандр - 1 пучок;
м'ята - 1 пучок;
перець чилі - 1 шт.;
арахіс - 1 жменя.
Для заправки:
рибний соус - 3 ст. ложки;
білий оцет - 1 ст. ложка;
цукор - 2 ст. ложки;
вода - 1/2 ст.;
часник - 2 зубчики;
перець чилі - 1 шт.;
лимонний сік - 2 ст. ложки.
Приготування
Спочатку займемося соусом. Для його приготування в мисці з'єднуємо гарячу воду, рибний соус і цукор. Все добре перемішуємо і залишаємо охолонути. Як тільки суміш остигне, до неї можна додати подрібнений перець чилі, часник, попередньо пропущений через прес, і трохи лимонного соку.
Тепер займемося овочами. Морква, огірок і цибулю нарізаємо соломкою і розкладаємо по різних мисках.
Окремо з'єднуємо 3/4 склянки оцту, столову ложку солі і цукру. Як тільки кристали солі і цукру розчиняться, заливаємо розчином підготовлені овочі і залишаємо їх маринуватися в холодильнику. Щоб спростити завдання, можна приготувати салат з кальмарами і готової корейською морквою.
Очищені тушки кальмарів відварюємо в киплячій воді 1 хвилину, після чого відразу ж поміщаємо головоногих в крижану воду, щоб зупинити процес готування.
З допомогою шматка марлі віджимаємо від зайвого соку наші мариновані овочі і кладемо їх в салатник. Слідом додаємо всю нарізану зелень і відварну тушку кальмара. Заливаємо салат з кальмарами, морквою і цибулею приготованою раннє заправкою і перемішуємо. Перед подачею посипаємо блюдо подрібненим арахісом.
Інгредієнти:
кальмари - 1 кг;
пекінська капуста - 100 г;
морква по-корейськи - 130 г;
бобові паростки - 100 г;
болгарський перець - 2 шт.;
червоний цибуля - 1 шт.;
перець чилі - 1 шт.
Для заправки:
йогурт - 150 г;
часник - 1 зубчик;
сік і цедра 2 лаймів;
рибний соус - 1 ст. ложка;
кунжутне масло - 1 ч. ложка;
коріандр і м'ята - по 1 жмені;
арахіс - 3 ст. ложки.
Приготування
Щоб приготувати заправку, часник слід пропустити через прес і змішати з нарубаною зеленню, після чого додати сік і цедру лайма, масло, рибний соус і подрібнений арахіс. Заливаємо все йогуртом , перемішуємо.
В іншій мисці змішуємо нашатковану капусту, моркву, нарізану цибулю, болгарський перець, чилі і бобові паростки. Додаємо в салат проварені протягом хвилини і нарізані кільцями тушки кальмарів. Змішуємо всі інгредієнти салату з морквою по-корейськи і кальмарами, і заливаємо їх заправкою.
Інгредієнти:
фенхель - 1 шт.;
морква - 2 шт.;
петрушка - 1 жменя;
оливкова олія - 1 ст. ложка;
лимонний сік - 1 ст. ложка;
борошно - 3/4 ст.;
сіль - 2 ч. ложки;
перець чорний - 1 ч. ложка;
кальмари - 500 г;
часник - 2 зубчики;
перець чилі - 1 шт.;
вершкове масло - 100 р.
Приготування
Змішуємо нарізаний кріп, моркву і петрушку з олією і лимонним соком. Борошно змішуємо з сіллю і перцем. Очищені тушки кальмарів нарізаємо шматочками розміром 5 см і натираємо пастою з часнику і перцю чилі. Даємо кальмарам промаринуватися в гострій суміші 5 хвилин, після чого видаляємо її серветкою, а шматочки обвалюємо в борошні й обсмажуємо на вершковому маслі до золотистого кольору. Подаємо шматочки кальмарів поверх готового салату.
Сьогодні ж ми вирішили відступити від набридлих рецептур і спробувати нові, зовсім незнані рецепти, якими з радістю поділимося з вами.
Салат з кальмарів з морквою
Інгредієнти:
Для салату:
Для заправки:
Приготування
Спочатку займемося соусом. Для його приготування в мисці з'єднуємо гарячу воду, рибний соус і цукор. Все добре перемішуємо і залишаємо охолонути. Як тільки суміш остигне, до неї можна додати подрібнений перець чилі, часник, попередньо пропущений через прес, і трохи лимонного соку.
Тепер займемося овочами. Морква, огірок і цибулю нарізаємо соломкою і розкладаємо по різних мисках.
Окремо з'єднуємо 3/4 склянки оцту, столову ложку солі і цукру. Як тільки кристали солі і цукру розчиняться, заливаємо розчином підготовлені овочі і залишаємо їх маринуватися в холодильнику. Щоб спростити завдання, можна приготувати салат з кальмарами і готової корейською морквою.
Очищені тушки кальмарів відварюємо в киплячій воді 1 хвилину, після чого відразу ж поміщаємо головоногих в крижану воду, щоб зупинити процес готування.
З допомогою шматка марлі віджимаємо від зайвого соку наші мариновані овочі і кладемо їх в салатник. Слідом додаємо всю нарізану зелень і відварну тушку кальмара. Заливаємо салат з кальмарами, морквою і цибулею приготованою раннє заправкою і перемішуємо. Перед подачею посипаємо блюдо подрібненим арахісом.
Салат з моркви і кальмарів
Інгредієнти:
Для заправки:
Приготування
Щоб приготувати заправку, часник слід пропустити через прес і змішати з нарубаною зеленню, після чого додати сік і цедру лайма, масло, рибний соус і подрібнений арахіс. Заливаємо все йогуртом , перемішуємо.
В іншій мисці змішуємо нашатковану капусту, моркву, нарізану цибулю, болгарський перець, чилі і бобові паростки. Додаємо в салат проварені протягом хвилини і нарізані кільцями тушки кальмарів. Змішуємо всі інгредієнти салату з морквою по-корейськи і кальмарами, і заливаємо їх заправкою.
Салат з кальмарами і морквою
Інгредієнти:
Приготування
Змішуємо нарізаний кріп, моркву і петрушку з олією і лимонним соком. Борошно змішуємо з сіллю і перцем. Очищені тушки кальмарів нарізаємо шматочками розміром 5 см і натираємо пастою з часнику і перцю чилі. Даємо кальмарам промаринуватися в гострій суміші 5 хвилин, після чого видаляємо її серветкою, а шматочки обвалюємо в борошні й обсмажуємо на вершковому маслі до золотистого кольору. Подаємо шматочки кальмарів поверх готового салату.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з консервованих кальмарів - рецепт
Кальмари - це корисний делікатесний продукт, який є досить доступним в даний час, особливо в консервованому вигляді. Зараз поділимося з вами цікавими
Салат з кальмарів з рисом
Кальмари - популярний морський продукт, який в даний час можна часто зустріти на наших столах. Його використовують у приготуванні різних холодних і
Салат з кальмарів з грибами
Кальмари - корисний і цінний морепродукт, який широко використовується в кулінарії. Давайте сьогодні поговоримо про чудових салатиках із
Крабовий салат з кальмарами
Знаменитий салат з крабовими паличками можна готувати з додаванням безлічі інгредієнтів. І сьогодні ми поговоримо про його святковому варіанті з
Салат з кальмарами і капустою
Салати - це чудова закуска на наших столах, способів приготування якої дуже багато, все залежить від ваших уподобань. І сьогодні ми поділимося з вами
Кальмаровий салат
Салати з морепродуктів завжди користуються великою популярністю, завдяки вишуканому смаку і своєї ситності. Чудово виходять такі салати з кальмарами.