Вернуться назад Распечатать

Салат з кальмарами і морквою

Салат з кальмарами і морквою
Салати з кальмарами здатні мало кого здивувати. Звична для нас кальмаровая закуска зазвичай включає в себе самих кальмарів, відварені яйця, свіжий огірок і ще пару-трійку інгредієнтів, які господиня додає за власним смаком. Заправляється ж такий салат, як правило, майонезом.
Сьогодні ж ми вирішили відступити від набридлих рецептур і спробувати нові, зовсім незнані рецепти, якими з радістю поділимося з вами.

Салат з кальмарів з морквою


Інгредієнти:
Для салату:

  • кальмари - 250 г;

  • морква - 1/2 шт.;

  • огірок - 1 шт.;

  • червоний цибуля - 1 шт.;

  • зелена цибуля - за смаком;

  • коріандр - 1 пучок;

  • м'ята - 1 пучок;

  • перець чилі - 1 шт.;

  • арахіс - 1 жменя.


  • Для заправки:

  • рибний соус - 3 ст. ложки;

  • білий оцет - 1 ст. ложка;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • вода - 1/2 ст.;

  • часник - 2 зубчики;

  • перець чилі - 1 шт.;

  • лимонний сік - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Спочатку займемося соусом. Для його приготування в мисці з'єднуємо гарячу воду, рибний соус і цукор. Все добре перемішуємо і залишаємо охолонути. Як тільки суміш остигне, до неї можна додати подрібнений перець чилі, часник, попередньо пропущений через прес, і трохи лимонного соку.
    Тепер займемося овочами. Морква, огірок і цибулю нарізаємо соломкою і розкладаємо по різних мисках.
    Окремо з'єднуємо 3/4 склянки оцту, столову ложку солі і цукру. Як тільки кристали солі і цукру розчиняться, заливаємо розчином підготовлені овочі і залишаємо їх маринуватися в холодильнику. Щоб спростити завдання, можна приготувати салат з кальмарами і готової корейською морквою.
    Очищені тушки кальмарів відварюємо в киплячій воді 1 хвилину, після чого відразу ж поміщаємо головоногих в крижану воду, щоб зупинити процес готування.
    З допомогою шматка марлі віджимаємо від зайвого соку наші мариновані овочі і кладемо їх в салатник. Слідом додаємо всю нарізану зелень і відварну тушку кальмара. Заливаємо салат з кальмарами, морквою і цибулею приготованою раннє заправкою і перемішуємо. Перед подачею посипаємо блюдо подрібненим арахісом.

    Салат з моркви і кальмарів


    Інгредієнти:

  • кальмари - 1 кг;

  • пекінська капуста - 100 г;

  • морква по-корейськи - 130 г;

  • бобові паростки - 100 г;

  • болгарський перець - 2 шт.;

  • червоний цибуля - 1 шт.;

  • перець чилі - 1 шт.


  • Для заправки:

  • йогурт - 150 г;

  • часник - 1 зубчик;

  • сік і цедра 2 лаймів;

  • рибний соус - 1 ст. ложка;

  • кунжутне масло - 1 ч. ложка;

  • коріандр і м'ята - по 1 жмені;

  • арахіс - 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Щоб приготувати заправку, часник слід пропустити через прес і змішати з нарубаною зеленню, після чого додати сік і цедру лайма, масло, рибний соус і подрібнений арахіс. Заливаємо все йогуртом , перемішуємо.
    В іншій мисці змішуємо нашатковану капусту, моркву, нарізану цибулю, болгарський перець, чилі і бобові паростки. Додаємо в салат проварені протягом хвилини і нарізані кільцями тушки кальмарів. Змішуємо всі інгредієнти салату з морквою по-корейськи і кальмарами, і заливаємо їх заправкою.

    Салат з кальмарами і морквою


    Інгредієнти:

  • фенхель - 1 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • петрушка - 1 жменя;

  • оливкова олія - 1 ст. ложка;

  • лимонний сік - 1 ст. ложка;

  • борошно - 3/4 ст.;

  • сіль - 2 ч. ложки;

  • перець чорний - 1 ч. ложка;

  • Салат з кальмарами і морквою

  • кальмари - 500 г;

  • часник - 2 зубчики;

  • перець чилі - 1 шт.;

  • вершкове масло - 100 р.


  • Приготування
    Змішуємо нарізаний кріп, моркву і петрушку з олією і лимонним соком. Борошно змішуємо з сіллю і перцем. Очищені тушки кальмарів нарізаємо шматочками розміром 5 см і натираємо пастою з часнику і перцю чилі. Даємо кальмарам промаринуватися в гострій суміші 5 хвилин, після чого видаляємо її серветкою, а шматочки обвалюємо в борошні й обсмажуємо на вершковому маслі до золотистого кольору. Подаємо шматочки кальмарів поверх готового салату.