Салати з кальмарами здатні мало кого здивувати. Звична для нас кальмаровая закуска зазвичай включає в себе самих кальмарів, відварені яйця, свіжий огірок і ще пару-трійку інгредієнтів, які господиня додає за власним смаком. Заправляється ж такий салат, як правило, майонезом.
Сьогодні ж ми вирішили відступити від набридлих рецептур і спробувати нові, зовсім незнані рецепти, якими з радістю поділимося з вами.
Салат з кальмарів з морквою
Інгредієнти: Для салату:
кальмари - 250 г; морква - 1/2 шт.; огірок - 1 шт.; червоний цибуля - 1 шт.; зелена цибуля - за смаком; коріандр - 1 пучок; м'ята - 1 пучок; перець чилі - 1 шт.; арахіс - 1 жменя. Для заправки:
рибний соус - 3 ст. ложки; білий оцет - 1 ст. ложка; цукор - 2 ст. ложки; вода - 1/2 ст.; часник - 2 зубчики; перець чилі - 1 шт.; лимонний сік - 2 ст. ложки. Приготування Спочатку займемося соусом. Для його приготування в мисці з'єднуємо гарячу воду, рибний соус і цукор. Все добре перемішуємо і залишаємо охолонути. Як тільки суміш остигне, до неї можна додати подрібнений перець чилі, часник, попередньо пропущений через прес, і трохи лимонного соку.
Тепер займемося овочами. Морква, огірок і цибулю нарізаємо соломкою і розкладаємо по різних мисках.
Окремо з'єднуємо 3/4 склянки оцту, столову ложку солі і цукру. Як тільки кристали солі і цукру розчиняться, заливаємо розчином підготовлені овочі і залишаємо їх маринуватися в холодильнику. Щоб спростити завдання, можна приготувати салат з кальмарами і готової корейською морквою.
Очищені тушки кальмарів відварюємо в киплячій воді 1 хвилину, після чого відразу ж поміщаємо головоногих в крижану воду, щоб зупинити процес готування.
З допомогою шматка марлі віджимаємо від зайвого соку наші мариновані овочі і кладемо їх в салатник. Слідом додаємо всю нарізану зелень і відварну тушку кальмара. Заливаємо салат з кальмарами, морквою і цибулею приготованою раннє заправкою і перемішуємо. Перед подачею посипаємо блюдо подрібненим арахісом.
Салат з моркви і кальмарів
Інгредієнти: кальмари - 1 кг; пекінська капуста - 100 г; морква по-корейськи - 130 г; бобові паростки - 100 г; болгарський перець - 2 шт.; червоний цибуля - 1 шт.; перець чилі - 1 шт. Для заправки:
йогурт - 150 г; часник - 1 зубчик; сік і цедра 2 лаймів; рибний соус - 1 ст. ложка; кунжутне масло - 1 ч. ложка; коріандр і м'ята - по 1 жмені; арахіс - 3 ст. ложки. Приготування Щоб приготувати заправку, часник слід пропустити через прес і змішати з нарубаною зеленню, після чого додати сік і цедру лайма, масло, рибний соус і подрібнений арахіс. Заливаємо все йогуртом , перемішуємо.
В іншій мисці змішуємо нашатковану капусту, моркву, нарізану цибулю, болгарський перець, чилі і бобові паростки. Додаємо в салат проварені протягом хвилини і нарізані кільцями тушки кальмарів. Змішуємо всі інгредієнти салату з морквою по-корейськи і кальмарами, і заливаємо їх заправкою.
Салат з кальмарами і морквою
Інгредієнти: фенхель - 1 шт.; морква - 2 шт.; петрушка - 1 жменя; оливкова олія - 1 ст. ложка; лимонний сік - 1 ст. ложка; борошно - 3/4 ст.; сіль - 2 ч. ложки; перець чорний - 1 ч. ложка; кальмари - 500 г; часник - 2 зубчики; перець чилі - 1 шт.; вершкове масло - 100 р. Приготування Змішуємо нарізаний кріп, моркву і петрушку з олією і лимонним соком. Борошно змішуємо з сіллю і перцем. Очищені тушки кальмарів нарізаємо шматочками розміром 5 см і натираємо пастою з часнику і перцю чилі. Даємо кальмарам промаринуватися в гострій суміші 5 хвилин, після чого видаляємо її серветкою, а шматочки обвалюємо в борошні й обсмажуємо на вершковому маслі до золотистого кольору. Подаємо шматочки кальмарів поверх готового салату.