Салат «Російська красуня»

Розповімо, як приготувати салат «Російська красуня».
Основна ідея приготування цієї страви полягає в тому, щоб шарами викласти-побудувати інгредієнти у формі національного російського жіночого головного убору - кокошника. Звичайно ж, у побудові шарів салату слід враховувати смакову сполучуваність продуктів.
«Російська красуня» - рецепт листкового салату з шинкою і куркою
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку наріжемо білу частину стебла цибулі-порею тонкими кружечками і акуратно складемо їх у високу вузьку чашку або склянку. Замаринуем цибулю в суміші гарячої кип'яченої води з соком лимона (1:1 + 1 ч. ложка цукру). Маринуємо хоча б хвилин 20 потім рідину зливаємо.
Поставимо в каструлю варитися куряче філе цілісним шматком або двома шматками (варимо як зазвичай: зі спеціями і цибулею, потім бульйон використовуємо для супу).
Курячі яйця варимо круто, очистити і дрібно рубаємо. Шинку і солодкий перець нарізаємо соломкою, огірки - круглими або овальними скибочками, маслини - кружечками. Коли куряче м'ясо зварилося і трохи охололо, нарізаємо дрібно поперек волокон.
Викладаємо салат «Російська красуня» на блюдо шарами у формі лежачого кокошника. Першим шаром - кружальця цибулі-порею, промазуємо майонезом. Наступний шар - шинка, промазуємо майонезом. Далі - скибочки огірків, майонез, зверху - куряче м'ясо, майонез, звичайно ж. Далі - солодкий перець, майонез. У побудові шарів салату можна використовувати і свіжі стиглі помідори, головне, щоб вони не були водянистими, нарізаємо їх тонкими часточками і вставляємо окремим шаром. Останній шар поверх останньої промазки майонезу - тертий сир. Прикрашаємо «кокошник» майонезом, зеленню, кружечками оливок, шматочками червоного солодкого перцю, ягодами. Фантазуйте сміливіше. Ось, салат виглядає цілком ефектно, можна подавати його практично з будь-якими міцними солодкими напоями, горілкою, вином, бренді, соками, компотами.
Необов'язково в цьому салаті використовувати куряче відварне м'ясо, його чудово замінить відварна індичатина або язика (яловичі, свинячі), з таким делікатесними інгредієнтами це блюдо вийде особливо вишуканим.
«Російська красуня» з картоплею та грибами
Щоб зробити салат «Російська красуня» більш ситним, готуємо його з картоплею і грибами.

Інгредієнти:
Додатково буде потрібно 200 грам свіжих грибів (печериць, наприклад, або глив), одна цибулина і 5 картоплин середнього розміру (картоплю краще не дуже розсипчастий).
Приготування
Картоплю відварюємо і тремо на крупній тертці. Цибулю і гриби ріжемо не дуже дрібно і злегка обсмажуємо на олії в сковороді. Змішуємо це все і вмикаємо як окремий шар в салат, наприклад між шинкою й огірками.
В альтернативному варіанті картопля з цибулею і грибами можна замінити відвареною рисом, змішаним з пропареними сухофруктами ( чорнослив без кісточок , зрозуміло). Також можна додати в салат шар з скибочок бананів і ківі. У такому варіанті салат «Російська красуня» виходить особливо пікантним.
Рекомендуємо добрі рецепти

Салат з курки з цибулею
Різновидів салатів існує безліч. Вони регулярно присутні на наших повсякденних і святкових столах. І сьогодні ми розповімо, як приготувати чудовий

Літній салат з куркою
Влітку ми воліємо їсти більш легку їжу, але білки організму все ж потрібні. В нашій сьогоднішній статті ми розглянемо цікаві варіанти приготування

Пісні салати
Пісні салати актуальні не тільки для дотримуються посту, але і для тих, хто дотримується правильного харчування і веде здоровий спосіб життя. Такі

Салат Олів'є з куркою
Олів'є - це завжди смачно Який салат можна назвати більш популярним у нашій країні, ніж олів'є? Без нього святковий стіл здається порожнім, так і у