» » Салат «Гранатовий браслет» - рецепт

Салат «Гранатовий браслет» - рецепт

Салат «Гранатовий браслет» - рецепт
Ми сьогодні розповімо, як приготувати неймовірно ефектний і дуже смачний салат «Гранатовий браслет» і запропонуємо дві найпопулярніших його варіації.

Як приготувати салат «Гранатовий браслет» - класичний рецепт


Ключовий компонент даного салату гранат можна взяти з маленькими м'якими кісточками. Але в цьому випадку страва вийде не таким ефектним, адже гранати цього сорту блідіше за кольором. Смак страви також буде дещо відрізнятися і вийде менш контрастним із-за меншої кислотності такого фрукта.
Інгредієнти:

  • грудка куряча (філе) – 320 г;

  • гранати середнього розміру – 2 шт.;

  • буряк середнього розміру – 2 шт.;

  • морква середнього розміру – 2 шт.;

  • картопля – 420 г;

  • цибулина салатна – 130 г;

  • добірні курячі яйця – 3 шт.;

  • горіхи волоські – 85 м;

  • майонез провансаль – 220 г;

  • оцет (9%) – 15 мл;

  • цукровий пісок – 10 г;

  • сіль кам'яна – за смаком.


  • Приготування
    Всі компоненти салату необхідно підготувати заздалегідь. Відварюємо в підсоленій воді куряче м'ясо, додавши при цьому в бульйон бажані спеції. Даємо птиці охолонути в бульйоні і дрібненько нарізаємо її. Картоплю і буряк можна відварити до готовності на пару, запекти у фользі в духовці або ж приготувати традиційно на плиті у воді, тільки в різних посудинах. Крім овочів і м'яса нам знадобляться також відварені круто курячі яйця.
    По готовності очищаємо овочі та яйця та перетираємо на крупній тертці, складаючи після цього стружку за різними мисочкам. Свіжу моркву також чистимо, перетираємо на маленькій тертці і віджимаємо при необхідності зайвий сік. Крім усього іншого замаринуем салатний цибулю. Нарізаємо його кубиками, перекладаємо в миску, доливаємо оцет, всипаємо цукор і щіпку солі, вливаємо трохи води і перемішуємо. Хвилин через п'ятнадцять зливаємо розсіл, а цибулю промиваємо і відкидаємо на друшляк.
    Підсушуємо волоські горіхи і подрібнюємо їх у маленьку крихту. Тепер можна приступати до оформлення салату. По центру широкого страви встановлюємо перевернутий стакан і навколо нього починаємо укладати компоненти шарами, промазуючи кожен майонезом. Перші три шари – це картопля, половина буряків і морква, потім – горіхи, половина курячого м'яса і цибулю. І на завершення викладаємо яйця, на них залишилася курку, а потім буряк. Після цього акуратно виймаємо склянку, прикрашаємо поверхню отриманого «браслета» зернами граната і ставимо на полицю холодильника години на чотири для просочення.

    Салат «Гранатовий браслет» з яловичиною і чорносливом без буряка


    Даний варіант салату «Гранатовий браслет» відрізняється і за складом і за смаком від класичного. У ньому немає буряка і цибулі, а свіжість і додадуть пікантності огірочки і чорнослив. В якості м'ясної компонента можна взяти будь-яке м'ясо, але ідеально все ж підійде в даному випадку яловичина.
    Інгредієнти:

  • яловичина (м'якоть) – 520 г;

  • гранати середнього розміру – 2 шт.;

  • чорнослив – 120 г;

  • морква середнього розміру – 2 шт.;

  • картопля – 420 г;

  • свіжі огірки – 280 м;

  • добірні курячі яйця – 4 шт.;

  • майонез провансаль – 180 г;

  • сіль кам'яна – за смаком.


  • Приготування
    Як і в попередньому випадку готуємо заздалегідь компоненти салату. Картоплю, моркву і яйця відварюємо традиційним способом, в пароварці або запікаємо в духовці, а потім очищаємо і перетираємо на тертці. Аналогічним способом подрібнюємо відварені круто і обчищені яйця. Яловичину також варимо доять м'якості, даємо їй охолонути в бульйоні, після чого шаткуємо невеликою соломкою або кубиками. Нарізаємо соломкою огірочки, а чорнослив промиваємо, розпарювала в гарячій воді і також подрібнюємо.
    Також як і в попередньому випадку оформляємо салат шарами у вигляді браслета. Для цього навколо склянки на блюді викладаємо шар картоплі, а зверху м'ясо. Далі черга огірків, яєць і моркви, після чого на завершення буде чорнослив, і після видалення склянки прикрашаємо салат гранатовими зернами. Не забуваємо всі верстви крім граната просочити майонезом і посолити за необхідності.
    Даємо страві настоятися кілька годин у холодильнику і можемо подавати його до столу.
    Додав: admin | 21-09-2016, 11:17
    Переглядів: 317