» » Салат з сирої буряків

Салат з сирої буряків

Салат з сирої буряків
Щоб вивести шлаки і поліпшити роботу кишечника, потрібно періодично влаштовувати «розвантажувальні» дні, наповнюючи раціон сирими овочами та фруктами. Салат з молодої сирої буряків можна зробити ще більш корисним, якщо додати в нього дрібно накрошенную, ошпарену окропом бадилля.
Готуємо правильно
Щоб сирі овочі засвоювалися максимально, потрібно доповнити їх жиром. Вегетаріанці можуть використовувати рослинні олії, для тих, хто вживає і тваринну їжу, підійде вершкове масло.
Головне – не переборщити з маслом, інакше шлунок працювати не дуже добре.
Ще одна умова – коренеплоди повинні бути свіжими, щільними, пружними, в таких овочах міститься потрібну кількість вітамінів.
Третя умова смачного салату – всі овочі повинні бути безпечними. Оскільки саме в коренеплодах накопичується велика частина нітратів, гербіцидів та інших шкідливих речовин, слід купувати тільки пройшли перевірку овочі, або вживати в їжу вирощене у власному господарстві.
Можна приготувати будь салат із сирої буряків, рецепти є різні.
Простий салат
Найпростіший салат з сирої буряків все одно не може бути однокомпонентним. Терта або нарізана буряк – не сама смачна їжа, тому трохи поекспериментуємо.
Інгредієнти:

  • буряк довгаста, бордова, свіжа – 150 г;

  • цибулина біла, салатна, середнього розміру – 1 шт.;

  • олія соняшникова нерафінована холодного віджиму – 2-3 ст. ложки;

  • сметана домашня , або магазинна жирністю не менше 25% – 100 г;

  • сіль морська або гірська без добавок – 2 невеликі пучки;

  • кріп і кінза – по 4-8 гілочок;

  • пера зеленого цибулі тонке – 6-7 шт.


  • Приготування
    Цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями або пір'ям – тонко і довго, пасеруємо на рослинній олії, щоб він перестав похрустывать. Можна обсмажити цибулю на вершковому маслі – вийде теж дуже смачно, масла знадобиться близько 50 р.
    Буряк чистимо, нарізаємо тонкими смужками (соломкою) і замочуємо на чверть години в холодній воді. Промиваємо і перекладаємо в миску. Змішуємо з цибулею, дрібно нашаткованої зеленню, солимо і заправляємо сметаною. Перемішати і можна сервірувати з підсушеними тостами або грінками. Як бачите, приготувати вітамінний салат із сирого буряка можна легко і досить швидко.
    Додамо інгредієнти
    Салат із сирого буряка можна «розбавити» безліччю овочів: морква, огірки, помідори, солодкий перець, свіжа капуста – все це чудово доповнить смак буряка.
    Інгредієнти:

  • буряк середнього розміру довгаста, темно-червона – 1 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • огірок ґрунтової свіжий – 2 шт.;

  • помідор з щільною м'якоттю рожевий – 2 шт.;

  • сіль – за смаком;

  • зелень (кріп, молода цибуля, петрушка, базилік) – за смаком;

  • олія рослинна (оливкова, кукурудзяна, соняшникова без запаху, холодного віджиму, нерафінована – 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Чистимо овочі, моєму в холодній воді і нарізаємо кубиками приблизно однакового розміру. Буряк і моркву кладемо в миску і заливаємо добре прогрітим маслом. Коли охолоне, додаємо огірки і помідори, дрібно накрошенную зелень. Салат солимо і перемішуємо.
    У східному стилі
    Можна приготувати салат з сирої буряків по-корейськи. Це приємну різноманітність в меню, а готується він зовсім просто.
    Інгредієнти:

  • спеції (Для моркви по-корейськи» в будь підходящої суміші – 1 ч. ложка;

  • сіль – 1 ч. ложка;

  • буряк кругла, червона, не темна – 05 кг;
  • Салат з сирої буряків

  • олія соняшникова нерафінована, не дезодорована – 1/3 склянки;

  • часник – 1 маленька головка.


  • Приготування
    Буряк чистимо, натираємо на спеціальній тертці тонкими довгими смужками, кладемо в миску. Нагріваємо олію, додаємо спеції, сіль і видавлений через прес часник. Коли аромат стане сильніше, перелити цю суміш у буряк, перемішуємо і залишаємо в холодильнику, накривши кришкою настоюватися. Салат із сирого буряка з часником по-корейськи готовий вже через пару годин.
    Додав: admin | 10-08-2016, 20:30
    Переглядів: 448