Щоб вивести шлаки і поліпшити роботу кишечника, потрібно періодично влаштовувати «розвантажувальні» дні, наповнюючи раціон сирими овочами та фруктами. Салат з молодої сирої буряків можна зробити ще більш корисним, якщо додати в нього дрібно накрошенную, ошпарену окропом бадилля.
Готуємо правильно Щоб сирі овочі засвоювалися максимально, потрібно доповнити їх жиром. Вегетаріанці можуть використовувати рослинні олії, для тих, хто вживає і тваринну їжу, підійде вершкове масло.
Головне – не переборщити з маслом, інакше шлунок працювати не дуже добре.
Ще одна умова – коренеплоди повинні бути свіжими, щільними, пружними, в таких овочах міститься потрібну кількість вітамінів.
Третя умова смачного салату – всі овочі повинні бути безпечними. Оскільки саме в коренеплодах накопичується велика частина нітратів, гербіцидів та інших шкідливих речовин, слід купувати тільки пройшли перевірку овочі, або вживати в їжу вирощене у власному господарстві.
Можна приготувати будь салат із сирої буряків, рецепти є різні.
Простий салат Найпростіший салат з сирої буряків все одно не може бути однокомпонентним. Терта або нарізана буряк – не сама смачна їжа, тому трохи поекспериментуємо.
Інгредієнти: буряк довгаста, бордова, свіжа – 150 г; цибулина біла, салатна, середнього розміру – 1 шт.; олія соняшникова нерафінована холодного віджиму – 2-3 ст. ложки; сметана домашня , або магазинна жирністю не менше 25% – 100 г; сіль морська або гірська без добавок – 2 невеликі пучки; кріп і кінза – по 4-8 гілочок; пера зеленого цибулі тонке – 6-7 шт. Приготування Цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями або пір'ям – тонко і довго, пасеруємо на рослинній олії, щоб він перестав похрустывать. Можна обсмажити цибулю на вершковому маслі – вийде теж дуже смачно, масла знадобиться близько 50 р.
Буряк чистимо, нарізаємо тонкими смужками (соломкою) і замочуємо на чверть години в холодній воді. Промиваємо і перекладаємо в миску. Змішуємо з цибулею, дрібно нашаткованої зеленню, солимо і заправляємо сметаною. Перемішати і можна сервірувати з підсушеними тостами або грінками. Як бачите, приготувати вітамінний салат із сирого буряка можна легко і досить швидко.
Додамо інгредієнти Салат із сирого буряка можна «розбавити» безліччю овочів: морква, огірки, помідори, солодкий перець, свіжа капуста – все це чудово доповнить смак буряка.
Інгредієнти: буряк середнього розміру довгаста, темно-червона – 1 шт.; морква – 1 шт.; огірок ґрунтової свіжий – 2 шт.; помідор з щільною м'якоттю рожевий – 2 шт.; сіль – за смаком; зелень (кріп, молода цибуля, петрушка, базилік) – за смаком; олія рослинна (оливкова, кукурудзяна, соняшникова без запаху, холодного віджиму, нерафінована – 3 ст. ложки. Приготування Чистимо овочі, моєму в холодній воді і нарізаємо кубиками приблизно однакового розміру. Буряк і моркву кладемо в миску і заливаємо добре прогрітим маслом. Коли охолоне, додаємо огірки і помідори, дрібно накрошенную зелень. Салат солимо і перемішуємо.
У східному стилі Можна приготувати салат з сирої буряків по-корейськи. Це приємну різноманітність в меню, а готується він зовсім просто.
Інгредієнти: спеції (Для моркви по-корейськи» в будь підходящої суміші – 1 ч. ложка; сіль – 1 ч. ложка; буряк кругла, червона, не темна – 05 кг; олія соняшникова нерафінована, не дезодорована – 1/3 склянки; часник – 1 маленька головка. Приготування Буряк чистимо, натираємо на спеціальній тертці тонкими довгими смужками, кладемо в миску. Нагріваємо олію, додаємо спеції, сіль і видавлений через прес часник. Коли аромат стане сильніше, перелити цю суміш у буряк, перемішуємо і залишаємо в холодильнику, накривши кришкою настоюватися. Салат із сирого буряка з часником по-корейськи готовий вже через пару годин.