Кнелі
Кнелі - це популярне блюдо польської кухні, схоже на галушки: невеликі кульки, виготовлені з м'ясного, рибного або овочевого фаршу. Кнельная маса набагато ніжніше і пишніше, на відміну від котлетної. З неї дуже часто готують страви для дієтичного і дитячого харчування. Давайте розглянемо з вами, як готувати кнелі в домашніх умовах.
Інгредієнти:
картопля - 10 шт.;
бринза - 150 г;
вершкове масло - 30 г;
сухарі панірувальні - 2 ст. ложки;
пшеничне борошно - 2 ст.;
курячі яйця - 1 шт.;
сіль - щіпка.
Приготування
Для приготування кнелей беремо картоплю, моєму, кладемо в каструльку з водою і відварюємо в мундирі до готовності. Далі охолодити його, очищаємо і розминаємо в пюре або подрібнюємо за допомогою блендера. Додаємо яйце, солимо за смаком і всипаємо борошно пшеничне. Гарненько вимішуємо однорідне тісто. Бринзу подрібнюємо і відставляємо в сторону.
Від картопляної маси відщипуємо невеликі шматочки і формуємо коржі. У центр кладемо трохи подрібненого сиру і скачуємо в кулю. Відварюємо кнелі в підсоленій воді протягом 5 хвилин до того моменту, поки вони не спливуть на поверхню.
Панірувальні сухарі злегка підсмажуємо на маслі і поливаємо ними готові кнелі. Подаємо як самостійне блюдо зі свіжими овочами та зеленню.
Інгредієнти:
м'якоть яловичини - 800 г;
пшеничний хліб - 100 г;
молоко - 2 ст.;
білки яєчні - 2 шт.;
вершкове масло - 4 ст. ложки;
сіль - за смаком.
Приготування
Рецепт приготування м'ясних кнелі досить простий і доступний кожному. Спочатку пропускаємо через м'ясорубку м'якоть яловичини. Далі додаємо заздалегідь розмочений в молоці хліб і перемішуємо. Знову перекручуємо всі разом через м'ясорубку і протираємо через сито.
Отриману масу добре збиваємо і поступово вводимо яєчні білки, вливаємо молоко і солимо за смаком. Невеликі формочки змащуємо олією, викладаємо кнельную масу і варимо на пару протягом 15 хвилин.
При подачі на стіл кнелі м'ясні поливаємо розтопленим вершковим маслом і прикрашаємо гілочками зелені.
Інгредієнти:
яловича печінка - 500 г;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
сіль, перець - за смаком;
яйце - 2 шт.;
борошно - 2 ст. ложки;
рослинне масло.
Приготування
Як приготувати кнелі? Печінку ретельно промиваємо, очищаємо від плівки, перекручуємо разом з цибулею через м'ясорубку. Далі додаємо яйця, сіль і перець за смаком. Все перемішуємо і поступово підсипаємо трохи борошна. Викладаємо кнелі столовою ложкою на сковороду і обсмажуємо з обох сторін. Потім акуратно перекладаємо оладки на паперовий рушник, щоб вбрався зайвий жир.
Якщо ви за здорове харчування, то просто столовою ложкою кидаємо кнелі в киплячу воду і варимо протягом 5 хвилин, поки вони не спливуть на поверхню.
Можете також додати у фарш трохи моркви і консервованої кукурудзи. Ці продукти додадуть страві пікантний і вишуканий смак, а також злегка переб'ють запах печінки.
Інгредієнти:
філе індички - 500 г;
вершки - 100 мл;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Філе індички добре промиваємо, очищаємо від пленочки і пропускаємо через м'ясорубку кілька разів. Потім додаємо пару ложок густих вершків і перетираємо фарш через сито. Тепер солимо за смаком і добре збиваємо вінчиком. Кладемо вершки і ложкою опускаємо кнелі в окріп. Варимо кілька хвилин, поки вони не спливуть на поверхню. Ви можете подавати кнелі як гарнір до будь-яких страв, а можете зварити з ними смачний суп!
Картопляні кнелі з бринзою
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування кнелей беремо картоплю, моєму, кладемо в каструльку з водою і відварюємо в мундирі до готовності. Далі охолодити його, очищаємо і розминаємо в пюре або подрібнюємо за допомогою блендера. Додаємо яйце, солимо за смаком і всипаємо борошно пшеничне. Гарненько вимішуємо однорідне тісто. Бринзу подрібнюємо і відставляємо в сторону.
Від картопляної маси відщипуємо невеликі шматочки і формуємо коржі. У центр кладемо трохи подрібненого сиру і скачуємо в кулю. Відварюємо кнелі в підсоленій воді протягом 5 хвилин до того моменту, поки вони не спливуть на поверхню.
Панірувальні сухарі злегка підсмажуємо на маслі і поливаємо ними готові кнелі. Подаємо як самостійне блюдо зі свіжими овочами та зеленню.
Кнелі з яловичини
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт приготування м'ясних кнелі досить простий і доступний кожному. Спочатку пропускаємо через м'ясорубку м'якоть яловичини. Далі додаємо заздалегідь розмочений в молоці хліб і перемішуємо. Знову перекручуємо всі разом через м'ясорубку і протираємо через сито.
Отриману масу добре збиваємо і поступово вводимо яєчні білки, вливаємо молоко і солимо за смаком. Невеликі формочки змащуємо олією, викладаємо кнельную масу і варимо на пару протягом 15 хвилин.
При подачі на стіл кнелі м'ясні поливаємо розтопленим вершковим маслом і прикрашаємо гілочками зелені.
Рецепт кнелі з печінки
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати кнелі? Печінку ретельно промиваємо, очищаємо від плівки, перекручуємо разом з цибулею через м'ясорубку. Далі додаємо яйця, сіль і перець за смаком. Все перемішуємо і поступово підсипаємо трохи борошна. Викладаємо кнелі столовою ложкою на сковороду і обсмажуємо з обох сторін. Потім акуратно перекладаємо оладки на паперовий рушник, щоб вбрався зайвий жир.
Якщо ви за здорове харчування, то просто столовою ложкою кидаємо кнелі в киплячу воду і варимо протягом 5 хвилин, поки вони не спливуть на поверхню.
Можете також додати у фарш трохи моркви і консервованої кукурудзи. Ці продукти додадуть страві пікантний і вишуканий смак, а також злегка переб'ють запах печінки.
Кнелі з індички
Інгредієнти:
Приготування
Філе індички добре промиваємо, очищаємо від пленочки і пропускаємо через м'ясорубку кілька разів. Потім додаємо пару ложок густих вершків і перетираємо фарш через сито. Тепер солимо за смаком і добре збиваємо вінчиком. Кладемо вершки і ложкою опускаємо кнелі в окріп. Варимо кілька хвилин, поки вони не спливуть на поверхню. Ви можете подавати кнелі як гарнір до будь-яких страв, а можете зварити з ними смачний суп!
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати рябчика?
Якщо у вас з'явилася можливість приготувати рябчиків, то не втрачайте її! Ця пташка дуже смачна, особливо в супи і страви в духовці. Саме про них і
Кнелі з курки
У більшості випадків страви, приготовані з м'яса, досить жирні. Хочете поїсти смачну дієтичну їжу, не відмовляючись від м'яса? Приготуйте курячі
Суфле з яловичини
М'ясо дуже важливий продукт для правильно харчування та насичення організму корисними мікроелементами. Але якщо в силу різних причин ви не хочете
Фляки: рецепт
Фляки - одне з найпопулярніших перших страв польської кухні, це суп із рубців (тельбуха). Такий суп не тільки має дуже оригінальний смак, але і
Парові рибні кнелі
Коли хочеться чогось легкого, ніжного, але в теж час ситного, саме час придивитися до рецептів рибних кнелей. Це страва давно завоювало свою
Як приготувати хичини?
Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили