Парові рибні кнелі
Парові рибні кнелі не тільки дуже смачні, ніжні, але і корисні. Адже страви, приготовані на пару, повністю зберігають всі корисні властивості і вітаміни. Ці рибні кульки можна з легкістю давати навіть маленьким дітям, а також їсти самим, зовсім не хвилюючись за свою фігуру.
Інгредієнти:
філе щуки - 1000 м;
філе морського окуня - 700 г;
філе тріски - 700 г;
ріпчаста цибуля - 4 шт.;
морква - 5 шт.;
яйце - 5 шт.;
цукрова пудра - 3 ч. ложки;
сіль - 1 ч. ложка;
маца - 1 ст. ложка;
вода - 170 мл;
паприка, білий перець - за смаком.
Приготування
Для приготування парових кнелей всю рибу чистимо, промиваємо, відокремлюємо від кісток і подрібнюємо блендером або перекручуємо через м'ясорубку до отримання однорідної маси. Далі беремо моркву і ріпчасту цибулю очищаємо і перекручуємо разом з рибою ще раз. Після цього перекладаємо готовий фарш у велику миску. Додаємо сюди курячі яйця і все добре перемішуємо. Далі додаємо трохи солі і цукру, продовжуючи все гарненько заважати, поки рибний фарш не стане повністю однорідним і гладким. Поступово тонкою цівкою вливаємо в суміш крижану кип'ячену воду, додаємо мацу і знову ретельно перемішуємо. Фарш повинен в результаті вийде дуже густим, щоб можна було зліпити руками невеличкі овальні однакові рибні кульки.
Потім беремо 2 каструлі, наповнюємо їх майже до половини холодною водою. В кожну додаємо порізану дрібними кубиками сиру цибулину і невелику моркву. Якщо ви хочете, то можете кинути в каструлі очищені від шкірки риби, щоб надати бульйону більш насичений аромат. Гарненько посипаємо все негострої паприкою, кладемо сіль, цукрову пудру і перець за смаком. Після цього доводимо все до повного кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо протягом 10 хвилин.
Потім мокрими руками беремо трохи рибної маси і ліпимо невеликі кульки, складаючи їх на дерев'яну підкладку. Потім обережно кидаємо їх в киплячий бульйон, не повністю накриваємо каструлю кришкою і варимо все протягом 2 годин на повільному вогні. Після цього, залишаємо рибні кульки в каструлі з бульйоном ще приблизно на 10 хвилин, а потім обережно викладаємо їх в сапние миски і, акуратно проціджуючи через марлю, виливаємо приготований бульйон поверх кнелей з риби так, щоб він трохи їх покривав. Даємо страви повністю охолонути, посипаємо зеленню і подаємо на стіл.
Кнелі з щуки
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування парових кнелей всю рибу чистимо, промиваємо, відокремлюємо від кісток і подрібнюємо блендером або перекручуємо через м'ясорубку до отримання однорідної маси. Далі беремо моркву і ріпчасту цибулю очищаємо і перекручуємо разом з рибою ще раз. Після цього перекладаємо готовий фарш у велику миску. Додаємо сюди курячі яйця і все добре перемішуємо. Далі додаємо трохи солі і цукру, продовжуючи все гарненько заважати, поки рибний фарш не стане повністю однорідним і гладким. Поступово тонкою цівкою вливаємо в суміш крижану кип'ячену воду, додаємо мацу і знову ретельно перемішуємо. Фарш повинен в результаті вийде дуже густим, щоб можна було зліпити руками невеличкі овальні однакові рибні кульки.
Потім беремо 2 каструлі, наповнюємо їх майже до половини холодною водою. В кожну додаємо порізану дрібними кубиками сиру цибулину і невелику моркву. Якщо ви хочете, то можете кинути в каструлі очищені від шкірки риби, щоб надати бульйону більш насичений аромат. Гарненько посипаємо все негострої паприкою, кладемо сіль, цукрову пудру і перець за смаком. Після цього доводимо все до повного кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо протягом 10 хвилин.
Потім мокрими руками беремо трохи рибної маси і ліпимо невеликі кульки, складаючи їх на дерев'яну підкладку. Потім обережно кидаємо їх в киплячий бульйон, не повністю накриваємо каструлю кришкою і варимо все протягом 2 годин на повільному вогні. Після цього, залишаємо рибні кульки в каструлі з бульйоном ще приблизно на 10 хвилин, а потім обережно викладаємо їх в сапние миски і, акуратно проціджуючи через марлю, виливаємо приготований бульйон поверх кнелей з риби так, щоб він трохи їх покривав. Даємо страви повністю охолонути, посипаємо зеленню і подаємо на стіл.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рибні фрикадельки
Хочете приготувати на вечерю щось надзвичайно смачне? Тоді рецепт рибних фрикадельок може бути вам корисний. Для їх створення вам знадобиться зовсім
Рибні котлети з пікші
Рибні котлети з пікші - відмінну страву для сімейного вечері. Готуються вони дуже просто, швидко. Якщо ж ви дотримуєтеся здорового харчування, то
Кнелі з курки
У більшості випадків страви, приготовані з м'яса, досить жирні. Хочете поїсти смачну дієтичну їжу, не відмовляючись від м'яса? Приготуйте курячі
Рибне суфле для дитини
Маленьким дітям рибу для прикорму починають давати не раніше 7-9 місяців, так як рибні продукти можуть викликати алергічну реакцію. Зазвичай
Рибні котлети в мультиварці
Котлети з риби - корисне і смачне блюдо, яке сподобається і дорослим, і дітям. Приготувати їх досить просто, а ще більше процес дозволить спростити
Кнелі
Кнелі - це ніжні кульки з м'ясного фаршу, перетертого картоплі або рибного фаршу. Хочете нагодувати всіх ніжним і соковитим стравою? Тоді рецепти