Парові рибні кнелі не тільки дуже смачні, ніжні, але і корисні. Адже страви, приготовані на пару, повністю зберігають всі корисні властивості і вітаміни. Ці рибні кульки можна з легкістю давати навіть маленьким дітям, а також їсти самим, зовсім не хвилюючись за свою фігуру.
Кнелі з щуки
Інгредієнти: філе щуки - 1000 м; філе морського окуня - 700 г; філе тріски - 700 г; ріпчаста цибуля - 4 шт.; морква - 5 шт.; яйце - 5 шт.; цукрова пудра - 3 ч. ложки; сіль - 1 ч. ложка; маца - 1 ст. ложка; вода - 170 мл; паприка, білий перець - за смаком. Приготування Для приготування парових кнелей всю рибу чистимо, промиваємо, відокремлюємо від кісток і подрібнюємо блендером або перекручуємо через м'ясорубку до отримання однорідної маси. Далі беремо моркву і ріпчасту цибулю очищаємо і перекручуємо разом з рибою ще раз. Після цього перекладаємо готовий фарш у велику миску. Додаємо сюди курячі яйця і все добре перемішуємо. Далі додаємо трохи солі і цукру, продовжуючи все гарненько заважати, поки рибний фарш не стане повністю однорідним і гладким. Поступово тонкою цівкою вливаємо в суміш крижану кип'ячену воду, додаємо мацу і знову ретельно перемішуємо. Фарш повинен в результаті вийде дуже густим, щоб можна було зліпити руками невеличкі овальні однакові рибні кульки.
Потім беремо 2 каструлі, наповнюємо їх майже до половини холодною водою. В кожну додаємо порізану дрібними кубиками сиру цибулину і невелику моркву. Якщо ви хочете, то можете кинути в каструлі очищені від шкірки риби, щоб надати бульйону більш насичений аромат. Гарненько посипаємо все негострої паприкою, кладемо сіль, цукрову пудру і перець за смаком.
Після цього доводимо все до повного кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо протягом 10 хвилин.
Потім мокрими руками беремо трохи рибної маси і ліпимо невеликі кульки, складаючи їх на дерев'яну підкладку. Потім обережно кидаємо їх в киплячий бульйон, не повністю накриваємо каструлю кришкою і варимо все протягом 2 годин на повільному вогні. Після цього, залишаємо рибні кульки в каструлі з бульйоном ще приблизно на 10 хвилин, а потім обережно викладаємо їх в сапние миски і, акуратно проціджуючи через марлю, виливаємо приготований бульйон поверх кнелей з риби так, щоб він трохи їх покривав. Даємо страви повністю охолонути, посипаємо зеленню і подаємо на стіл.