Кнелі - це популярне блюдо польської кухні, схоже на галушки: невеликі кульки, виготовлені з м'ясного, рибного або овочевого фаршу. Кнельная маса набагато ніжніше і пишніше, на відміну від котлетної. З неї дуже часто готують страви для дієтичного і дитячого харчування. Давайте розглянемо з вами, як готувати кнелі в домашніх умовах.
Картопляні кнелі з бринзою
Інгредієнти: картопля - 10 шт.; бринза - 150 г; вершкове масло - 30 г; сухарі панірувальні - 2 ст. ложки; пшеничне борошно - 2 ст.; курячі яйця - 1 шт.; сіль - щіпка. Приготування Для приготування кнелей беремо картоплю, моєму, кладемо в каструльку з водою і відварюємо в мундирі до готовності. Далі охолодити його, очищаємо і розминаємо в пюре або подрібнюємо за допомогою блендера. Додаємо яйце, солимо за смаком і всипаємо борошно пшеничне. Гарненько вимішуємо однорідне тісто. Бринзу подрібнюємо і відставляємо в сторону.
Від картопляної маси відщипуємо невеликі шматочки і формуємо коржі. У центр кладемо трохи подрібненого сиру і скачуємо в кулю. Відварюємо кнелі в підсоленій воді протягом 5 хвилин до того моменту, поки вони не спливуть на поверхню.
Панірувальні сухарі злегка підсмажуємо на маслі і поливаємо ними готові кнелі. Подаємо як самостійне блюдо зі свіжими овочами та зеленню.
Кнелі з яловичини
Інгредієнти: м'якоть яловичини - 800 г; пшеничний хліб - 100 г; молоко - 2 ст.; білки яєчні - 2 шт.; вершкове масло - 4 ст. ложки; сіль - за смаком. Приготування Рецепт приготування м'ясних кнелі досить простий і доступний кожному. Спочатку пропускаємо через м'ясорубку м'якоть яловичини. Далі додаємо заздалегідь розмочений в молоці хліб і перемішуємо. Знову перекручуємо всі разом через м'ясорубку і протираємо через сито.
Отриману масу добре збиваємо і поступово вводимо яєчні білки, вливаємо молоко і солимо за смаком. Невеликі формочки змащуємо олією, викладаємо кнельную масу і варимо на пару протягом 15 хвилин.
При подачі на стіл кнелі м'ясні поливаємо розтопленим вершковим маслом і прикрашаємо гілочками зелені.
Рецепт кнелі з печінки
Інгредієнти: яловича печінка - 500 г; цибуля ріпчаста - 1 шт.; сіль, перець - за смаком; яйце - 2 шт.; борошно - 2 ст. ложки; рослинне масло. Приготування Як приготувати кнелі? Печінку ретельно промиваємо, очищаємо від плівки, перекручуємо разом з цибулею через м'ясорубку. Далі додаємо яйця, сіль і перець за смаком. Все перемішуємо і поступово підсипаємо трохи борошна. Викладаємо кнелі столовою ложкою на сковороду і обсмажуємо з обох сторін. Потім акуратно перекладаємо оладки на паперовий рушник, щоб вбрався зайвий жир.
Якщо ви за здорове харчування, то просто столовою ложкою кидаємо кнелі в киплячу воду і варимо протягом 5 хвилин, поки вони не спливуть на поверхню.
Можете також додати у фарш трохи моркви і консервованої кукурудзи. Ці продукти додадуть страві пікантний і вишуканий смак, а також злегка переб'ють запах печінки.
Кнелі з індички
Інгредієнти: філе індички - 500 г; вершки - 100 мл; сіль, перець - за смаком. Приготування Філе індички добре промиваємо, очищаємо від пленочки і пропускаємо через м'ясорубку кілька разів. Потім додаємо пару ложок густих вершків і перетираємо фарш через сито. Тепер солимо за смаком і добре збиваємо вінчиком. Кладемо вершки і ложкою опускаємо кнелі в окріп. Варимо кілька хвилин, поки вони не спливуть на поверхню. Ви можете подавати кнелі як гарнір до будь-яких страв, а можете зварити з ними смачний суп!