Класичний глінтвейн – рецепт
В холоду особливо приємно зігрітися за допомогою гарячої та запашної чашки глінтвейну. Суміш спецій і червоного вина здатна впоратися не тільки з морозами і поганим настроєм, але і стати прекрасним засобом для боротьби із застудою. Рецепти нижче присвячені варіацій класичного глінтвейну, який можна бесхлопотно зробити в домашніх умовах.
Крім самого апельсина, додати вину характерний цитрусовий смак можна за допомогою апельсинового лікеру, а якщо солодощі напою вам буде недостатньо, то додайте трохи рідкого меду.
Інгредієнти:
сухе червоне вино - 750 мл;
мед - 55 мл;
яблучний сидр - 520 мл;
апельсин - 1 шт.;
апельсиновий лікер - 5 мл;
гвоздика - 4 бутона;
палички кориці - 4 шт.;
зірочка анісу.
Приготування
Для приготування краще вибрати товстостінну каструлю, яка допоможе класичного глінтвейну готуватися при рівномірному нагріванні і постійній температурі. У каструлі з'єднайте сидр і вино. Додайте цитрусовий сік, лікер і прянощі, після чого додайте посуд над середнім вогнем і варіть, не допускаючи закипання, протягом півгодини. Процідіть готовий напій і розлийте по склянках. Сервіруйте зі свіжими часточками апельсина і лимона.
Інгредієнти:
сухе червоне вино - 750 мл;
вода - 115 мл;
цукровий пісок - 45 г;
бренді - 55 мл;
палички кориці - 2 шт.;
зірочки анісу - 4 шт.;
кардамон - 5 шт.;
бутони гвоздики - 5-6 шт.;
ванільний стручок - 1/2 шт.;
мандарини - 6 шт.
Приготування
Насипте в сотейник цукровий пісок і додайте мандариновий сік. Влийте воду і дайте кристалам повністю розчинитися на середньому вогні. До подогретому сиропу додайте прянощі і вміст ванільного стручка. Додайте вино і дайте напою проваритися на мінімальному вогні близько півгодини. Готовий глінтвейн доповніть невеликою кількістю бренді і розливайте по склянках.
Інгредієнти:
сухе червоне вино - 750 мл;
паличка кориці;
вода - 235 мл;
апельсин - 1 шт.;
стручок ванілі;
яблуко - 1 шт.;
мед - 55 мл;
лимон - 1 шт.;
мускатний горіх - 1/2 ч. ложки;
гвоздика - 5-6 бутонів;
аніс - 2 зірочки.
Приготування
У сотейник налийте воду і мед, додайте сік одного лимона. Поставте сироп на вогонь і додайте прянощі разом з цитрусовою цедрою і шматочками ягід. Проваріть сироп на мінімальному вогні близько півгодини, це допоможе основі увібрати в себе весь смак вкладених добавок. По закінченні часу влийте вино. Залиште глінтвейн на вогні ще на пару хвилин, уважно спостерігаючи за тим, щоб напій не кипів, в іншому випадку весь алкоголь випарується. Перед тим, як розливати глінтвейн по склянках, процідіть його.
Якщо ви шанувальник білого вина, то зваріть класичні напій на його основі. Легке шардоне має нейтральний смак з легкою кислинкою, а тому прекрасно вбере в себе аромат і смак доданих спецій.
Інгредієнти:
сухе біле вино - 750 мл;
апельсини - 2 шт.;
цукровий пісок - 75 г;
мед - 15 мл;
гвоздика - 5-6 бутонів;
зірочки анісу - 4-5 шт.;
палички кориці - 4 шт.
Приготування
Відіжміть сік одного з апельсинів, а з другого зніміть цедру. Змішайте вино з соком і додайте на вогні. Додайте підсолоджувачі і дочекайтеся повного розчинення кристалів. Виходячи з особистих смакових уподобань і використовуваного вина вам може знадобитися більше або менше цукру. Покладіть корицю, аніс і гвоздику, залиште напій на вогні ще на 20 хвилин.
Рецепт класичного глінтвейну з апельсином
Крім самого апельсина, додати вину характерний цитрусовий смак можна за допомогою апельсинового лікеру, а якщо солодощі напою вам буде недостатньо, то додайте трохи рідкого меду.
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування краще вибрати товстостінну каструлю, яка допоможе класичного глінтвейну готуватися при рівномірному нагріванні і постійній температурі. У каструлі з'єднайте сидр і вино. Додайте цитрусовий сік, лікер і прянощі, після чого додайте посуд над середнім вогнем і варіть, не допускаючи закипання, протягом півгодини. Процідіть готовий напій і розлийте по склянках. Сервіруйте зі свіжими часточками апельсина і лимона.
Класичний рецепт глінтвейну з червоного вина
Інгредієнти:
Приготування
Насипте в сотейник цукровий пісок і додайте мандариновий сік. Влийте воду і дайте кристалам повністю розчинитися на середньому вогні. До подогретому сиропу додайте прянощі і вміст ванільного стручка. Додайте вино і дайте напою проваритися на мінімальному вогні близько півгодини. Готовий глінтвейн доповніть невеликою кількістю бренді і розливайте по склянках.
Класичний рецепт глінтвейну з апельсином і яблуком
Інгредієнти:
Приготування
У сотейник налийте воду і мед, додайте сік одного лимона. Поставте сироп на вогонь і додайте прянощі разом з цитрусовою цедрою і шматочками ягід. Проваріть сироп на мінімальному вогні близько півгодини, це допоможе основі увібрати в себе весь смак вкладених добавок. По закінченні часу влийте вино. Залиште глінтвейн на вогні ще на пару хвилин, уважно спостерігаючи за тим, щоб напій не кипів, в іншому випадку весь алкоголь випарується. Перед тим, як розливати глінтвейн по склянках, процідіть його.
Готуємо класичний глінтвейн будинку
Якщо ви шанувальник білого вина, то зваріть класичні напій на його основі. Легке шардоне має нейтральний смак з легкою кислинкою, а тому прекрасно вбере в себе аромат і смак доданих спецій.
Інгредієнти:
Приготування
Відіжміть сік одного з апельсинів, а з другого зніміть цедру. Змішайте вино з соком і додайте на вогні. Додайте підсолоджувачі і дочекайтеся повного розчинення кристалів. Виходячи з особистих смакових уподобань і використовуваного вина вам може знадобитися більше або менше цукру. Покладіть корицю, аніс і гвоздику, залиште напій на вогні ще на 20 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Глінтвейн з фруктами
Шанувальникам традиційних зимових напоїв пропонуємо два оригінальних рецепта пряного фруктового глінтвейну. Розповімо, як доповнити його незвичайними
Яке вино краще для глінтвейну?
Глінтвейн - ідеальний зимовий напій. Його пряний смак і аромат чудово зігріває в холод. Традиційно його готують на алкогольній основі і у багатьох
Глінтвейн з білого вина
Традиційно глінтвейн гарячий напій готують з напівсухого червоного вина. Але сьогодні ми відійдемо від класичних рецептів та приготуємо глінтвейн з
Рецепт глінтвейну з червоного вина
Глінтвейн - популярний гарячий алкогольний напій, який готується з вина. І сьогодні мова піде про глінтвейн з червоного вина. Пропонуємо вашій увазі
Яблучний глінтвейн
Глінтвейн - напій англійського походження, який роблять на основі вина. І зараз ми розповімо, як приготувати корисний глінтвейн з додаванням яблука.