Яблучний сидр в домашніх умовах – рецепт
Коли видався хороший врожай яблук, і варення з компотами вже закрили, варто згадати про таке чудовий напій як сидр. Рецепти приготування яблучного сидру в домашніх умовах читайте нижче.
Інгредієнти:
яблука – 3 кг;
цукор – 200 р.
Приготування
Яблука перебираємо. Тепер нам їх потрібно подрібнити. Для цього можна скористатися м'ясорубкою, соковижималкою, теркою або блендером. Якщо використовували соковижималку, віджимання викидати не варто. Всі з'єднуємо воєдино, додаємо цукровий пісок, перемішуємо до повного розчинення і поміщаємо в ємність. Ставимо сусло дня на 3 в тепле місце. Кімнатна температура буде цілком придатною. Кожен день його потрібно перемішувати і стежити за тим, коли почнеться бродіння. Після цього мезгу віджимаємо через сито або марлю. Отриманий сік перелити в підготовлені банки, надягаємо чисту гумову рукавичку. На одному з пальців голкою робимо прокол, щоб виходив вуглекислий газ. Взагалі сидр можна зробити і без цукру, але тоді сусло буде бродити значно довше. Ставимо банки з сидром в темне прохолодне місце на 1-2 місяці. Коли бродіння припиниться, напій переливаємо, залишаючи отриманий осад в ємності. Проціджуємо сидр. Переливаємо його в ємності, закриваємо і ставимо в холодильник. Напій при цьому потрібно наливати під самий верх, щільно закривати, щоб не було доступу кисню. Зберігати сидр можна 3-4 роки в холодильнику або льосі.
Інгредієнти:
вичавки з яблук – 500 г;
дріжджі – 25 г;
цукор – 100 р.
Приготування
При приготуванні яблучного соку залишаються вичавки, які, як правило, викидають. Ми ж їх використовуємо для приготування сидру. Для цього розкладаємо вичавки у трилітрові банки приблизно на 1/3. Додаємо дріжджі, цукор і заливаємо зверху чистою водою. Накриваємо банки і залишаємо в теплому місці на 5-6 днів до зупинки процесу бродіння. Тепер акуратно все проціджуємо і розливаємо напій по бутлях. Переливати потрібно акуратно, не зачіпаючи осад. Закриваємо ємності і прибираємо на зберігання.
Інгредієнти:
яблучний сік магазинний – 2 л;
сухі дріжджі швидкої дії – 05 ч. ложки;
цукровий пісок – 75 р.
Приготування
Дріжджі висипаємо в чисту банку, заливаємо приблизно 50 мл теплої кип'яченої води. Як тільки почне підніматися шапочка з піни, вливаємо яблучний сік. Банку з соком і дріжджами ставимо під водяний затвор. Температура, при якій бродіння буде відбуватися нормально – 18-26 градусів. Днів через 6-8 коли сік перебродить, акуратно його зливаємо, намагаючись не торкнутися осад. В чисті пляшки всипаємо цукор, заливаємо перебродив сік, щільно закриваємо і залишаємо на 14 днів в кімнаті. А потім ставимо вже в холодне місце – льох або холодильник.
Інгредієнти:
яблука – 8 кг;
вода – 6 л;
мед – 15 кг.
Приготування
Кожне яблуко розрізаємо на четвертинки і поміщаємо їх у полотняний мішечок. Міцно його зав'язуємо і кладемо в емальовану каструлю. Зверху накриваємо дерев'яним колом і придавлюємо вантажем. Далі вливаємо зварений сироп з меду і води. Накриваємо зверху чистою тканиною. Залишаємо для бродіння в прохолодному місці приблизно на 5 тижнів. Після закінчення зазначеного часу сидр зливаємо в чистий посуд. Решта яблука знову заливаємо сиропом, обсяг якого дорівнює обсягу злитого сидру. Знову через 5 тижнів напій зливаємо. І заливаємо по третьому разу. Після цього всі 3 сидру змішуємо воєдино. Ставимо відстоюватися на 3 місяці. Коли сидр остаточно выбродит, розливаємо його по бутлях і прибираємо для зберігання в будь прохолодне місце.
Рецепт сидру з яблук в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Яблука перебираємо. Тепер нам їх потрібно подрібнити. Для цього можна скористатися м'ясорубкою, соковижималкою, теркою або блендером. Якщо використовували соковижималку, віджимання викидати не варто. Всі з'єднуємо воєдино, додаємо цукровий пісок, перемішуємо до повного розчинення і поміщаємо в ємність. Ставимо сусло дня на 3 в тепле місце. Кімнатна температура буде цілком придатною. Кожен день його потрібно перемішувати і стежити за тим, коли почнеться бродіння. Після цього мезгу віджимаємо через сито або марлю. Отриманий сік перелити в підготовлені банки, надягаємо чисту гумову рукавичку. На одному з пальців голкою робимо прокол, щоб виходив вуглекислий газ. Взагалі сидр можна зробити і без цукру, але тоді сусло буде бродити значно довше. Ставимо банки з сидром в темне прохолодне місце на 1-2 місяці. Коли бродіння припиниться, напій переливаємо, залишаючи отриманий осад в ємності. Проціджуємо сидр. Переливаємо його в ємності, закриваємо і ставимо в холодильник. Напій при цьому потрібно наливати під самий верх, щільно закривати, щоб не було доступу кисню. Зберігати сидр можна 3-4 роки в холодильнику або льосі.
Яблучний сидр в домашніх умовах – простий рецепт
Інгредієнти:
Приготування
При приготуванні яблучного соку залишаються вичавки, які, як правило, викидають. Ми ж їх використовуємо для приготування сидру. Для цього розкладаємо вичавки у трилітрові банки приблизно на 1/3. Додаємо дріжджі, цукор і заливаємо зверху чистою водою. Накриваємо банки і залишаємо в теплому місці на 5-6 днів до зупинки процесу бродіння. Тепер акуратно все проціджуємо і розливаємо напій по бутлях. Переливати потрібно акуратно, не зачіпаючи осад. Закриваємо ємності і прибираємо на зберігання.
Сидр з магазинного яблучного соку - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Дріжджі висипаємо в чисту банку, заливаємо приблизно 50 мл теплої кип'яченої води. Як тільки почне підніматися шапочка з піни, вливаємо яблучний сік. Банку з соком і дріжджами ставимо під водяний затвор. Температура, при якій бродіння буде відбуватися нормально – 18-26 градусів. Днів через 6-8 коли сік перебродить, акуратно його зливаємо, намагаючись не торкнутися осад. В чисті пляшки всипаємо цукор, заливаємо перебродив сік, щільно закриваємо і залишаємо на 14 днів в кімнаті. А потім ставимо вже в холодне місце – льох або холодильник.
Домашній сидр з яблук – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Кожне яблуко розрізаємо на четвертинки і поміщаємо їх у полотняний мішечок. Міцно його зав'язуємо і кладемо в емальовану каструлю. Зверху накриваємо дерев'яним колом і придавлюємо вантажем. Далі вливаємо зварений сироп з меду і води. Накриваємо зверху чистою тканиною. Залишаємо для бродіння в прохолодному місці приблизно на 5 тижнів. Після закінчення зазначеного часу сидр зливаємо в чистий посуд. Решта яблука знову заливаємо сиропом, обсяг якого дорівнює обсягу злитого сидру. Знову через 5 тижнів напій зливаємо. І заливаємо по третьому разу. Після цього всі 3 сидру змішуємо воєдино. Ставимо відстоюватися на 3 місяці. Коли сидр остаточно выбродит, розливаємо його по бутлях і прибираємо для зберігання в будь прохолодне місце.
Рекомендуємо добрі рецепти
Сидр - рецепт
Для тих, хто віддає перевагу домашні алкогольні напої магазинним аналогам, запропоновані далі відмінні і вельми докладні рецепти приготування
Яблучний сидр в домашніх умовах - простий рецепт
З безлічі нескладних рецептів домашніх напоїв варто виділити смачний і неймовірно ароматний сидр на класичній основі з яблук. Розповімо, як правильно
Сидр в домашніх умовах
Серед безлічі рецептів домашніх алкогольних напоїв слід зазначити сидр. Процес його створення неймовірно простий і не вимагає особливих умінь або
Як приготувати сидр?
Сидр – це популярний слабоалкогольний напій, який традиційно готують із яблук шляхом зброджування, без додавання дріжджів. Але також є варіанти його
Сидр яблучний - рецепт
Яблучний сидр - вино дуже давнє, та й до того ж вельми поширене. З цих причин рецептів приготування цього напою дуже багато. Ми розповімо вам
Домашнє яблучне вино - рецепт
Вино - це смачний і вишуканий напій, а якщо воно ще й домашнє - то подвійно. Його роблять з різноманітних фруктів і ягід: вишні, смородини, малини,