Фруктовий чай
Купаж або суміш різноманітних фруктів, ягід, квітів і листя являє собою фруктовий чай. Він не містить у своєму складі чайного листа, тому в напої відсутній кофеїн, а завдяки цілющим властивостям вхідних в нього інгредієнтів він дуже корисний як дорослим, так і дітям.
Фруктові чаї, які мають вишуканими, найтоншими пахощами, відмінна альтернатива фруктовим компотам. Вони також мають загальнозміцнюючі властивості на організм людини, а вживати їх можна як в гарячому, так і холодному вигляді.
Існує безліч видів фруктового чаю, розрізняються тільки складом вхідних у нього інгредієнтів і майстерністю складання купажу.
Основою для фруктового чаю можуть бути листя і молоді пагони яблуні, груші, вишні, сливи, малини, а також листя полуниці і суниці. Їх можна брати як свіжі, так і заготовлені на зиму шляхом ферментації і подальшого висушування. Можна поєднувати в чаї фруктові листя з ягодами і фруктами, які додадуть напою додаткових смакових і корисних властивостей.
Для приготування чаю з листя фруктових дерев прогріваємо посуд, в якій він буде заварюватися, і поміщаємо в неї листя, за бажання додавши ягоди, свіжі або сушені. Воду підігріваємо до кипіння і заливаємо нею компоненти для чаю. Даємо настоятися під кришкою десять-двадцять хвилин.
Щоб зробити фруктовий чай з гілочок, заливаємо їх окропом, проварюємо десять-п'ятнадцять хвилин, і залишаємо на сім-вісім годин. Потім підігріваємо до потрібної теплоти, але не до кипіння, і вживаємо з медом.
Нижче пропонуємо кілька рецептів приготування фруктового чаю.
Інгредієнти:
листя смородини – 2-3 шт.;
смородинове варення або ягоди – 1 ч. ложка;
цукровий пісок – за смаком.
Приготування
Молоде листя смородини подрібнюємо і закладаємо в прогрітий чайник для заварки. Розтираємо свіжі ягоди смородини з цукром і додаємо до листя. При їх відсутності можна обійтися смородиновим варенням або додати сушені ягоди. Заливаємо все окропом і даємо настоятися п'ятнадцять хвилин.
Інгредієнти:
яблука сушені – 1 ст. ложка;
курага – 2 шт.;
кориця – щіпка;
мед – за смаком.
Приготування
Сушені яблука і курагу промиваємо і дрібно подрібнюємо. Викладаємо в чайник для заварки або в чашку, додаємо корицю і заливаємо окропом. Прикриваємо кришкою, наполягаємо п'ятнадцять хвилин, і подаємо готовий фруктовий чай з медом.
Фруктові чаї, які мають вишуканими, найтоншими пахощами, відмінна альтернатива фруктовим компотам. Вони також мають загальнозміцнюючі властивості на організм людини, а вживати їх можна як в гарячому, так і холодному вигляді.
Існує безліч видів фруктового чаю, розрізняються тільки складом вхідних у нього інгредієнтів і майстерністю складання купажу.
Як зробити фруктовий чай своїми руками?
Основою для фруктового чаю можуть бути листя і молоді пагони яблуні, груші, вишні, сливи, малини, а також листя полуниці і суниці. Їх можна брати як свіжі, так і заготовлені на зиму шляхом ферментації і подальшого висушування. Можна поєднувати в чаї фруктові листя з ягодами і фруктами, які додадуть напою додаткових смакових і корисних властивостей.
Для приготування чаю з листя фруктових дерев прогріваємо посуд, в якій він буде заварюватися, і поміщаємо в неї листя, за бажання додавши ягоди, свіжі або сушені. Воду підігріваємо до кипіння і заливаємо нею компоненти для чаю. Даємо настоятися під кришкою десять-двадцять хвилин.
Щоб зробити фруктовий чай з гілочок, заливаємо їх окропом, проварюємо десять-п'ятнадцять хвилин, і залишаємо на сім-вісім годин. Потім підігріваємо до потрібної теплоти, але не до кипіння, і вживаємо з медом.
Нижче пропонуємо кілька рецептів приготування фруктового чаю.
Фруктовий чай зі смородини
Інгредієнти:
Приготування
Молоде листя смородини подрібнюємо і закладаємо в прогрітий чайник для заварки. Розтираємо свіжі ягоди смородини з цукром і додаємо до листя. При їх відсутності можна обійтися смородиновим варенням або додати сушені ягоди. Заливаємо все окропом і даємо настоятися п'ятнадцять хвилин.
Фруктовий чай з сушених яблук з корицею
Інгредієнти:
Приготування
Сушені яблука і курагу промиваємо і дрібно подрібнюємо. Викладаємо в чайник для заварки або в чашку, додаємо корицю і заливаємо окропом. Прикриваємо кришкою, наполягаємо п'ятнадцять хвилин, і подаємо готовий фруктовий чай з медом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Чай з обліпихою
Обліпиха є «царської ягодою», завдяки своїм корисним лікувальним властивостям і вітамінів, що містяться в ній. І сьогодні ми розповімо, як зробити
Чай з листя малини
Чай з листя малини - прекрасний засіб для профілактики і лікування грипу та ГРВІ. Особливо гарний такий напій в осінньо-зиязикай період. Пропонуємо
Фруктовий салат з яблук
Фруктові салати - чудовий і легкий десерт в спекотний літній день. А приготувати таке ласощі можна за лічені хвилини. У нашій статті ми зібрали
Фруктовий салат з бананами
Фруктові салати - проста солодка закуска, яку можна подавати самостійно, або в компанії з йогуртом, пудингом, морозивом. Давайте розглянемо декілька
Фруктовий салат зі сметаною
Фруктові салати - це смачний і корисний десерт. Готуються вони дуже просто. Таке ласощі припаде до душі і дорослим, і дітям. І зараз ми розповімо, як
Фруктовий салат
Солодкий салат Фруктовий салат - це величезне поле для експериментів і відкриттів! З одного боку, що може бути простіше, ніж порізати наявні фрукти,