Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як правильно пити ром?

Як правильно пити ром?

5-07-2015, 18:08
1 756
Як правильно пити ром?
Якщо ви хочете відчути себе справжнім піратом, то без пляшки доброго рому не обійтися. До речі, чи знаєте ви чому пірати пили ром? Завдяки властивостям цього міцного напою можна було зберігати воду свіжою протягом усього плавання під палючим сонцем, саме тому воду смішили з ромом. Крім того, ром був напоєм доступним, а значить, продавався скрізь у необмеженій кількості, що давало можливість кожному «порядній» пірату швидко перетворитися в форменого п'яницю. Нам же такі цілі переслідувати не потрібно, давайте просто розберемося у всіх тонкощах споживання рома, щоб не повторити долю більшості морських вовків.

З яких келихів п'ють ром?


Почнемо з бази, що стосується рома будь-якої марки: яку, власне, посуд використовувати при вживанні рома? Ніяких чітких вказівок на цей рахунок немає. Ви можете пити ром із звичайних чарок, а якщо змішуєте його з колою або соком, то зі склянок, але дорогий ром зазвичай вживають з келихів «тюльпанів», тих, з яких п'ють і коньяк. Секрет властивостей «тюльпана» в його формі: звужений догори, він чудово концентрує всі ті аромати, над створенням яких працював виробник.

Як правильно пити ром «Бакарді»?


Бренд «Бакарді» настільки популярний, що, здається, одне його назва вже стало синонімом рома. Лінійка бренду широка, розбиратися в ній складно, особливо, якщо враховувати, що кожну з різновидів варто пити по-своєму. Давайте розберемося з найпоширенішими.
Якщо ви не знаєте, як пити білий ром «Бакарді» під ім'ям Superior, то готуйтеся до того, що вам доведеться запастися додатковою кількістю інгредієнтів, оскільки такий ром йде в якості бази для коктейлів , бо не має ні характерним смаком, ні необхідної для його формування витримкою.
На відміну від Superior, бурштиновий ром Reserva навпаки п'ють чистим, в компанії пари кубиків льоду, зрозуміло.
Перед тим, як пити чорний «Бакарді», запасіться колою, адже саме цей солодкий газований напій, як правило, є самим головним супутником рома з лінійки Black. Можна пити його і чистим, без закуски, особливо, якщо подаєте його в якості алкогольного аперитиву до трапези, щоб розігнати апетит. З цією ж метою фахівці пропонують пити і ром з лінійки Gold, але якщо разгонка апетиту не є вашою головною метою, то можна закушувати ром фруктами або розбавляти колою і фруктовими соками.
Для найстійкіших дім «Бакарді» випускає міцний ром під номером 151 градус якого трохи перевалює за 75. Пити такий екстремальний ром в чистому вигляді зможе далеко не кожен, а тому краще заздалегідь розвести його соком або колою.

Як пити ром «Капітан Морган»?


Заслужене місце серед лідерів-виробників рома займає бренд «Капітан Морган». Разом з «Бакарді», він вважається класикою, численні різновиди якої слід споживати з різними доповненнями.
«Пряну» різновид можна пити самостійно, в той час як «Пряну золоту» варто розбавити соком або колою перед
Як правильно пити ром?
вживанням, або кинути пару кубиків льоду.
«Чорний» капітан – один з класичних видів рома, які варто пити чистими. Завдяки тому, що напій складається з міксу різноманітних ромових спиртів, а потім витримується в бочках ще близько трьох років, в ньому розвивається виражений медовий смак, а більшої ароматності «Капітану Моргану» цієї серії додає спеціальний засекречений мікс прянощів.

Як пити ром «Малібу»?


«Малібу» - лікер на ромової основі, а тому в чистому вигляді він подається у невеликих довгастих лікерних чарочках дуже сильно охолодженим або з великою кількістю льоду перед вживанням їжі.
Крім усього іншого, «Малібу» найчастіше додають в коктейлі начебто «Пінаколада» або змішують з фруктовими соками.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як правильно пити віскі?
Як правильно пити віскі?
Віскі - досить міцний напій, який міцно завоював своє місце в топі хіт-параду найпопулярніших алкогольних напоїв. Пити віскі необхідно з розумом,
Як пити мартіні?
Як пити мартіні?
При слові «мартіні» перед очима відразу спливає вишукана жінка в елегантному платті з келихом вермуту в одній руці і оливкою на шпажці в інший. І
Коктейлі з ромом
Коктейлі з ромом
Для створення сучасних коктейлів самим популярним інгредієнтом є ром. Він прекрасно поєднується з соками, фруктовими лікерами і різними алкогольними
Рецепт «Мохіто» з ромом «Бакарді»
Рецепт «Мохіто» з ромом «Бакарді»
«Мохіто» - це популярний коктейль на п'яти континентах. Він втрачає своєї актуальності з 1980-х років. Цей напій чудово підійде для запальної
Лікер Малібу
Лікер Малібу
Лікер Малібу - це кокосовий напій на основі рому, який проводиться на карибських островах. Сьогодні ми поговоримо про те, як і з чим його пити, а
Коктейлі з колою
Коктейлі з колою
Кола - найпопулярніший безалкогольний напій, які люблять багато хто з нас. Зараз ми розповімо вам, як приготувати смачні коктейлі з нею. Вони можуть