Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » З чим п'ють лікер?

З чим п'ють лікер?

15-03-2015, 18:22
2 180
З чим п'ють лікер?
Коктейлі - це порівняно новий винахід людини. Про те, як придумали змішувати напої, існує багато легенд. В одній з них кажуть, що вперше коктейлі винайшли в Америці, під час популярних тоді півнячих боїв. Глядачі, що спостерігали за поєдинками птахів, весь час пили різні напої, випадковим чином доливаючи і змішуючи їх. Виходили досить незвичайні, а то й химерні суміші не тільки за смаком, але і по кольору, що нагадують різнобарвний півнячий хвіст. Так вийшло назва «коктейль», що означає «півнячий хвіст».
В наш час коктейлі дуже популярні, вигадано багато цікавих і оригінальних рецептів, часто організовуються спеціальні прийоми. На коктейль прийомі подаються тільки коктейлі з закусками. Напої змішують у присутності гостей у тимчасово обладнаної барної стійки. Закуски подаються на окремому столі.
Для приготування коктейлів заздалегідь запасаються винами, лікерами, соками, содовою водою, льодом, фруктами. Вечір прийнято починати з менш солодких напоїв, поступово переходячи на більш солодкі, наприклад лікери. Давайте розглянемо, з чим п'ють лікери, яку готують до них закуску, а також найбільш популярні марки випускаються лікерів.

Як пити лікер «Бейліз»?


Це ірландський алкогольний напій, що готується в основному з вершків і віскі, виробленого теж в Ірландії, масла рослинного походження з додаванням карамелі, цукру, какао. Випускають також цей лікер з кавовим або з полуничним наповнювачем.
Подають «Бейліз» у спеціальних лікерних чарках, в основному до десерту, наприклад до морозива або до кави. Якщо лікер входить до складу коктейлю, то він подається в більш об'ємному келиху, часто з льодом. Зверху посипають шоколадною стружкою.

Як пити лікер «Шерідан»?


«Шерідан» теж відноситься до лікерів ірландського походження. Розливають його в пляшку оригінального дизайну, розділену на дві частини. В одній секції знаходиться ванільний напій з вмістом білого шоколаду, а в другій шоколадно-кавовий.
«Шерідан» відмінно поєднується в коктейлі з шампанським, а також з більш міцними алкогольними напоями, такими як віскі, джин, горілка, бренді та інші. Його подають до фруктових десертів і до морозива.

Як пити лікер «Малібу»?


Лікер «Малібу» виробляють в Шотландії. Основою для нього служить, привезений з острова Барбадос, ром. Міцний напій очищають, підсолоджують і ароматизують екстрактами екзотичних фруктів: манго, маракуйєю, бананом, кокосом або ананасом.
У чистому вигляді «Малібу» подають до морозива або до фруктових салатів. Дуже популярний цей лікер у складі коктейлів, як з безалкогольними соками і содовою водою, так і зі спиртними складовими.
Коктейль фрифол
Інгредієнти:

  • лікер Малібу - 20 г;

  • віскі - 30 г;

  • лимонний сік - 10 г;

  • ананасовий сік - 50 г;

  • фрукти;

  • колотий лід.


  • Приготування
    Всі компоненти з'єднуємо і збиваємо. Переливаємо в коктейльну чарку, прикрашаємо шматочком ананаса. У коктейль опускаємо консервовану вишню.

    Як правильно пити лікер «Пінаколада»?


    Це лікер зі смаком ванілі, кокоса і вершків, придуманий пуэрториканцами. У якості алкогольної складової використовується ром. З-за приторного смаку, лікер «Пінаколада» п'ють, в основному, розбавляючи з іншими напоями.
    Коктейль Кокомо Джо
    Інгредієнти:

  • лікер Пінаколада - 30 г;

  • білий ром - 20 г;

  • банановий лікер - 20 г;

  • апельсиновий сік - 60 г;

  • банан, апельсин;

  • лід.


  • Приготування
    З чим п'ють лікер?
    Половинку банана збиваємо в блендері разом з усіма рідкими складниками. Перелити в охолоджений келих льодом і прикрашаємо кружечком апельсина.

    З чим пити лікер «Куантро»?


    «Куантро» виробляють у Франції вже більше 150 років з солодкого і гіркого видів апельсинів. Порівняно з іншими лікерами куантро має високу міцність, близько 40%.
    У чистому вигляді апельсиновий лікер вживають з льодом, в коктейлях - розбавляють соками, содової, водою або іншими газованими напоями. Часто «Куантро» додають в чай або каву.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Коктейлі з ромом
    Коктейлі з ромом
    Для створення сучасних коктейлів самим популярним інгредієнтом є ром. Він прекрасно поєднується з соками, фруктовими лікерами і різними алкогольними
    Коктейлі з лікером
    Коктейлі з лікером
    Жодна вечірка не обходиться без алкогольних напоїв, яких безліч. Ми пропонуємо вам різноманітити їх і приготувати коктейлі з різними лікерами.
    Лікер Малібу
    Лікер Малібу
    Лікер Малібу - це кокосовий напій на основі рому, який проводиться на карибських островах. Сьогодні ми поговоримо про те, як і з чим його пити, а
    Кокосовий лікер
    Кокосовий лікер
    Кокосовий лікер був придуманий і розроблений на острові Барбадос вже досить давно. І сьогодні ми розповімо, як приготувати цей алкогольний напій в
    Коктейлі з Куантро
    Коктейлі з Куантро
    Французький лікер Куантро - прекрасна основа для безлічі смачних і вишуканих коктейлів, як класичних, так і сучасних. У нашій статті ми зібрали
    Коктейлі з самбукою
    Коктейлі з самбукою
    Без коктейлів, алкогольних або без алкогольних не обходиться не одна вечірка. Але сьогодні ми хочемо поговорити про коктейлі з самбукою. Вони