Какао з молоком - рецепт
У холодну пору року немає нічого краще чашечки гарячого какао з молоком. Втім, влітку можна і охолоне за допомогою улюбленого напою, приготувавши його з льодом, або у вигляді желе, хоча про все по порядку.
Інгредієнти:
молоко - 1 л;
кукурудзяне борошно - 2 ст. ложки;
цукрова пудра - 3 ст. ложки;
какао-порошок - 4 ст. ложки;
чорний шоколад - 100 г;
кориця - 1 щіпка;
сіль - 1 щіпка.
Приготування
Молоко наливаємо в сотейник і доводимо майже до кипіння на середньому вогні. В окрему миску засипаємо цукрову пудру, какао і борошно, все ретельно перемішуємо за допомогою віночка. 10 столових ложок готової суміші відправляємо до гарячого молока і ретельно все перемішуємо за допомогою віночка, намагаючись позбутися всіх грудочок. Після, кладемо в сотейник розламаний на шматочки чорний шоколад і варимо напій, помішуючи, до тих пір, поки шоколад не розтане. Приправляємо шоколадом, корицею, сіллю і розливаємо по чашках.
Оригінальний спосіб охолоне какао в спекотний день, так це перетворити його з гарячого напою в желе. В даному випадку ми взяли за основу класичний рецепт «Панна-коти» і доповнили його какао-порошком.
Інгредієнти:
вершки - 250 мл;
молоко - 250 мл;
цукор - 50 г;
какао-порошок - 3 ст. ложки;
стручок ванілі;
желатин - 3 аркуша.
Приготування
Листи желатину заливаємо холодною водою і залишаємо на 3 хвилини, після чого ретельно віджимаємо.
У сотейник наливаємо вершки. Ванільний стручок надрізаємо ножем, насіння і сам стручок кладемо в вершки. До вершків додаємо цукор, молоко і какао-порошок. На середньому вогні доводимо суміш до закипання і закладаємо листя желатину. Варимо суміш для десерту ще 2-3 хвилини, або до тих пір, поки желатин не розчиниться повністю.
Суміш для желе проціджують через сито і розливаємо по формах. Відправляємо десерт в холодильник до повного застигання.
Швидше і простіше в спеку приготувати холодний напій з какао, просто змішавши інгредієнти з льодом.
Інгредієнти:
молоко - 750 мл;
вода - 250 мл;
какао-порошок - 3 ст. ложки;
згущене молоко - за смаком.
Приготування
Молоко і воду змішуємо і ставимо на вогонь. Доводимо молоко до кипіння і розчиняємо в ньому какао. Варимо напій на середньому вогні 2-3 хвилини і знімаємо з плити. В якості підсолоджувача ми використовуємо згущене молоко, тому його у напій можна додати за смаком.
Високий келих наповнюємо доверху льодом і заливаємо зварене какао. Готовий напій можна прикрасити вершками, а можна просто вставити трубочку і пити відразу.
Користь від какао з молоком, очевидна також як і чудовий смак напою, тим не менш, багато хто не знають, що особливу пікантність напою, що містить какао надає щіпка перцю чилі в складі. Переконатися в цьому можна на власному досвіді, покуштувавши какао, приготоване за нашим рецептом.
Інгредієнти:
какао-порошок - 3 ст. ложки;
шоколадний сироп - 3 ст. ложки;
мелена кориця - 1/2 ч. ложки;
порошок чилі - 1 щіпка;
молоко - 1/4 ст.;
вода - 3/4 ст.
Приготування
Воду кип'ятимо і змішуємо з молоком. Ставимо рідина на вогонь і знову доводимо до кипіння. Засипаємо до молока з водою какао-порошок, додаємо шоколадний сироп і варимо отриманий напій 3-5 хвилин. Доповнюємо гаряче какао дрібкою меленого перцю чилі і корицею.
У випадку, якщо у вас вдома є повноцінна кава-машина, то спочатку зваріть какао на воді, змішати зі спеціями і залийте в келих. Молоко збийте в піну за допомогою пари і вилийте піну поверх отриманого напою. В довершення какао можна прикрасити шоколадною стружкою і подати до столу.
Як приготувати какао на молоці?
Інгредієнти:
Приготування
Молоко наливаємо в сотейник і доводимо майже до кипіння на середньому вогні. В окрему миску засипаємо цукрову пудру, какао і борошно, все ретельно перемішуємо за допомогою віночка. 10 столових ложок готової суміші відправляємо до гарячого молока і ретельно все перемішуємо за допомогою віночка, намагаючись позбутися всіх грудочок. Після, кладемо в сотейник розламаний на шматочки чорний шоколад і варимо напій, помішуючи, до тих пір, поки шоколад не розтане. Приправляємо шоколадом, корицею, сіллю і розливаємо по чашках.
Желе з молока і какао
Оригінальний спосіб охолоне какао в спекотний день, так це перетворити його з гарячого напою в желе. В даному випадку ми взяли за основу класичний рецепт «Панна-коти» і доповнили його какао-порошком.
Інгредієнти:
Приготування
Листи желатину заливаємо холодною водою і залишаємо на 3 хвилини, після чого ретельно віджимаємо.
У сотейник наливаємо вершки. Ванільний стручок надрізаємо ножем, насіння і сам стручок кладемо в вершки. До вершків додаємо цукор, молоко і какао-порошок. На середньому вогні доводимо суміш до закипання і закладаємо листя желатину. Варимо суміш для десерту ще 2-3 хвилини, або до тих пір, поки желатин не розчиниться повністю.
Суміш для желе проціджують через сито і розливаємо по формах. Відправляємо десерт в холодильник до повного застигання.
Холодне какао зі згущеним молоком
Швидше і простіше в спеку приготувати холодний напій з какао, просто змішавши інгредієнти з льодом.
Інгредієнти:
Приготування
Молоко і воду змішуємо і ставимо на вогонь. Доводимо молоко до кипіння і розчиняємо в ньому какао. Варимо напій на середньому вогні 2-3 хвилини і знімаємо з плити. В якості підсолоджувача ми використовуємо згущене молоко, тому його у напій можна додати за смаком.
Високий келих наповнюємо доверху льодом і заливаємо зварене какао. Готовий напій можна прикрасити вершками, а можна просто вставити трубочку і пити відразу.
Какао з молоком і перцем чилі
Користь від какао з молоком, очевидна також як і чудовий смак напою, тим не менш, багато хто не знають, що особливу пікантність напою, що містить какао надає щіпка перцю чилі в складі. Переконатися в цьому можна на власному досвіді, покуштувавши какао, приготоване за нашим рецептом.
Інгредієнти:
Приготування
Воду кип'ятимо і змішуємо з молоком. Ставимо рідина на вогонь і знову доводимо до кипіння. Засипаємо до молока з водою какао-порошок, додаємо шоколадний сироп і варимо отриманий напій 3-5 хвилин. Доповнюємо гаряче какао дрібкою меленого перцю чилі і корицею.
У випадку, якщо у вас вдома є повноцінна кава-машина, то спочатку зваріть какао на воді, змішати зі спеціями і залийте в келих. Молоко збийте в піну за допомогою пари і вилийте піну поверх отриманого напою. В довершення какао можна прикрасити шоколадною стружкою і подати до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати какао?
Какао - відмінний варіант для сніданку, причому не тільки дитячого. Цей напій містить масу корисних речовин, а так само тонізує і бадьорить. Рецептів
Кисіль з какао - чудовий десерт для всієї родини
Кисіль - це солодке десертне блюдо російської кухні, яке неодмінно сподобається як дорослим, так і дітям. Його готують з ягід, фруктів і навіть
Шоколадне желе
Дуже ніжне і повітряне ласощі - шоколадне желе, буквально тане в роті. Досить холодне, але не таке крижане, як морозиво, желе чудово освіжає в літню
Шоколадний крем з какао
Шоколадний крем з какао - це не тільки чудова прошарок для тортів і пирогів, але і цілком самостійний десерт, який відмінно підійде до чашки чаю або
Тістечко з печива
Якщо вам печива з варенням, медом або згущеним молоком вже трохи набридли, тоді пропонуємо зробити оригінальні тістечка з печива за простими
Рулет з печива
Рецепти без випічки - чудовий вихід для молодої господині, коли зовсім немає часу на готування. І сьогодні ми розповімо, як приготувати чудовий