У холодну пору року немає нічого краще чашечки гарячого какао з молоком. Втім, влітку можна і охолоне за допомогою улюбленого напою, приготувавши його з льодом, або у вигляді желе, хоча про все по порядку.
Як приготувати какао на молоці?
Інгредієнти: молоко - 1 л; кукурудзяне борошно - 2 ст. ложки; цукрова пудра - 3 ст. ложки; какао-порошок - 4 ст. ложки; чорний шоколад - 100 г; кориця - 1 щіпка; сіль - 1 щіпка. Приготування Молоко наливаємо в сотейник і доводимо майже до кипіння на середньому вогні. В окрему миску засипаємо цукрову пудру, какао і борошно, все ретельно перемішуємо за допомогою віночка. 10 столових ложок готової суміші відправляємо до гарячого молока і ретельно все перемішуємо за допомогою віночка, намагаючись позбутися всіх грудочок. Після, кладемо в сотейник розламаний на шматочки чорний шоколад і варимо напій, помішуючи, до тих пір, поки шоколад не розтане. Приправляємо шоколадом, корицею, сіллю і розливаємо по чашках.
Желе з молока і какао
Оригінальний спосіб охолоне какао в спекотний день, так це перетворити його з гарячого напою в желе. В даному випадку ми взяли за основу класичний рецепт «Панна-коти» і доповнили його какао-порошком.
Інгредієнти: вершки - 250 мл; молоко - 250 мл; цукор - 50 г; какао-порошок - 3 ст. ложки; стручок ванілі; желатин - 3 аркуша. Приготування Листи желатину заливаємо холодною водою і залишаємо на 3 хвилини, після чого ретельно віджимаємо.
У сотейник наливаємо вершки. Ванільний стручок надрізаємо ножем, насіння і сам стручок кладемо в вершки. До вершків додаємо цукор, молоко і какао-порошок. На середньому вогні доводимо суміш до закипання і закладаємо листя желатину. Варимо суміш для десерту ще 2-3 хвилини, або до тих пір, поки желатин не розчиниться повністю.
Суміш для желе проціджують через сито і розливаємо по формах. Відправляємо десерт в холодильник до повного застигання.
Холодне какао зі згущеним молоком
Швидше і простіше в спеку приготувати холодний напій з какао, просто змішавши інгредієнти з льодом.
Інгредієнти: молоко - 750 мл; вода - 250 мл; какао-порошок - 3 ст. ложки; згущене молоко - за смаком. Приготування Молоко і воду змішуємо і ставимо на вогонь. Доводимо молоко до кипіння і розчиняємо в ньому какао. Варимо напій на середньому вогні 2-3 хвилини і знімаємо з плити. В якості підсолоджувача ми використовуємо згущене молоко, тому його у напій можна додати за смаком.
Високий келих наповнюємо доверху льодом і заливаємо зварене какао. Готовий напій можна прикрасити вершками, а можна просто вставити трубочку і пити відразу.
Какао з молоком і перцем чилі
Користь від какао з молоком, очевидна також як і чудовий смак напою, тим не менш, багато хто не знають, що особливу пікантність напою, що містить какао надає щіпка перцю чилі в складі. Переконатися в цьому можна на власному досвіді, покуштувавши какао, приготоване за нашим рецептом.
Інгредієнти: какао-порошок - 3 ст. ложки; шоколадний сироп - 3 ст. ложки; мелена кориця - 1/2 ч. ложки; порошок чилі - 1 щіпка; молоко - 1/4 ст.; вода - 3/4 ст. Приготування Воду кип'ятимо і змішуємо з молоком. Ставимо рідина на вогонь і знову доводимо до кипіння. Засипаємо до молока з водою какао-порошок, додаємо шоколадний сироп і варимо отриманий напій 3-5 хвилин. Доповнюємо гаряче какао дрібкою меленого перцю чилі і корицею.
У випадку, якщо у вас вдома є повноцінна кава-машина, то спочатку зваріть какао на воді, змішати зі спеціями і залийте в келих. Молоко збийте в піну за допомогою пари і вилийте піну поверх отриманого напою. В довершення какао можна прикрасити шоколадною стружкою і подати до столу.