» » Найкращий лікер з пелюсток чайної троянди

Найкращий лікер з пелюсток чайної троянди

Найкращий лікер з пелюсток чайної троянди
Це один з найбільш ароматних і незвичайних лікерів, адже нам більш звичні ягідні лікери або фруктові, а такий напій не купиш в магазині. Зате можна приготувати його самим із своєю квітучою у саду троянди, а рецепти ми підкажемо нижче.

Як зробити найкращий лікер з пелюсток чайної троянди?


Для приготування такого лікеру нам підійдуть пелюстки виключно чайної троянди. Вони мають самий яскравий аромат і більш ніжні пелюстки. Крім цього, троянди, які використовуються в букетах зазвичай обробляють гербіцидами або пестицидами, які теж опиняться в готовому лікері.
Інгредієнти:

  • рожеві пелюстки – 150 г;

  • сік лимона – 45 мл;

  • вода – 90 мл;

  • спирт – 90 мл;

  • цукор – 210 р.


  • Приготування
    Пелюстки перебираємо, щоб позбутися від квітконіжок і листочків, промиваємо і добре просушуємо. Потім складаємо в банку, намагаємося спресувати щільніше, і заливаємо гарячою водою з соком лимона, так, щоб вона ледь покривала пелюстки, закриваємо і ставимо в холодильник або інше прохолодне місце настоюватися. Лимонний сік додасть легку кислинку і допоможе зберегти гарний колір. З води і цукру варимо сироп і залишаємо остигати. Після цього проціджуємо настій, з пелюсток отдавливаем всю рідину, змішуємо з сиропом і вливаємо спирт. Всі рідини перемішуємо і закорковуємо на пару тижнів, щоб лікер відстоявся і став максимально ароматним.

    Лікер з пелюсток троянд в домашніх умовах


    Інгредієнти:

  • вода – 2 л;

  • цукор – 12 кг;

  • горілка – 500 мл;

  • лимонна кислота – 20 г;

  • пелюстки чайної троянди.


  • Приготування
    З цукру і води готуємо сироп і даємо йому повністю охолонути, потім переливаємо в банку і висипаємо туди пелюстки. Чим більше пелюсток помістити в сироп, тим насиченішим і ароматні вийде лікер. Також виливаємо туди горілку, закорковуємо і відправляємо настоюватися на місяць у темряву. Після цього проціджують і розливаємо в тару для зберігання або споживання. В принципі лікер готовий і його можна дегустувати, але краще все ж таки дати йому ще трохи відстоятися. Зберігати готовий лікер може дуже довго у закупорених пляшках або банках. Якщо ви любите густий і солодкий лікер, то цукру можна додати і 2 кг, тоді напій вийде густим і тягучим.

    Рецепт лікеру з пелюсток троянд на горілці


    Інгредієнти:

  • пелюстки чайної троянди;

  • горілка – 500 мл;

  • цукор – 180 г;

  • вода – 160 мл


  • Приготування
    Нам знадобиться для приготування лікеру літрова банка і качалка. Пелюстки промиті, обсушені і ретельно перебрані порціями засипаємо в банку і утрамбовуємо максимально качалкою, після такої процедури ефірні масла набагато легше вивільняються.
    Заливаємо горілкою, поступово, щоб помістилася вся, закрити капроновою кришкою і прибираємо на 3-4 тижні настоюватися, бажано в якесь темне місце. Після настоювання проціджують через марлю, отдавливаем всю рідину і виливаємо назад у банку. З води і цукру варимо сироп і повністю його остуджуємо, потім додаємо в настоянку, перемішуємо і відставляємо знову на 1-15 місяця настоятися. Колір повинен стати насиченим, рубіновим-коричневим, але при цьому прозорим. Якщо додати пару цілих квіток пелюстки, то в підсумку лікер вийде злегка терпкуватим, деяким подобається такий відтінок.

    Швидкий лікер з пелюсток чайної троянди


    Всі попередні рецепти розраховані на тривалий час приготування, а з цього рецепту ви дізнаєтеся, як максимально швидко приготувати ароматний і смачний лікер.
    Інгредієнти:

  • рожеві пелюстки – 500 г;

  • вода – 04 літра;

  • горілка – 500 мл;

  • цукор – 1 кг;
  • Найкращий лікер з пелюсток чайної троянди

  • лимонна кислота – 15 р.


  • Приготування
    Т. к. рожеві пелюстки дуже легкі і відразу важко зібрати таку кількість, можна робити це в кілька етапів. Збираємо пелюстки, заливаємо горілкою, щоб вона ледь покривала, ставимо на сонці на 3 дні. Коли розпустилися такі бутони, процедуру повторюємо, і т. д. поки набереться потрібна кількість. Всі порції проціджуємо і з'єднуємо. Варимо сироп з води, лимонної кислоти і цукру і доливаємо в настій, важливо стежити за пропорцією 1:1. Далі закорковуємо і зберігаємо в холодильнику ще три дні.
    Додав: admin | 22-09-2016, 20:42
    Переглядів: 110