Напій з м'ятою і лимоном
М'ята і лимон, мабуть, найкраще поєднання для літнього прохолодного напою. Свіжість м'ятних листочків і кислинка лимона створюють прекрасну композицію, варіанти оформлення якої ми підібрали нижче в наших рецептах.
Інгредієнти:
свіжі лимони – 490 г;
м'ята свіжа – 1 великий пучок;
вода фільтрована – 3 л;
цукровий пісок – 250 р.
Приготування
Першим ділом для приготування напою ставимо кип'ятитися воду на вогонь, розчинивши в ній при цьому цукровий пісок. Його кількість можна варіювати в залежності від бажаної солодкості готового напою. Залишаємо заготівлю остигати, після чого віджимаємо до неї лимонний сік, додаємо трохи цедри і закладаємо м'яту. Її попередньо необхідно промити і подрібнити або перетерти товкачем.
Напій буде готовий після того, як настоїться від двох до чотирьох годин у холодильнику. При подачі доповнюємо кожну склянку напою часточкою лимона і гілочкою м'яти.
Інгредієнти:
свіжі лимони – 490 г;
свіжа м'ята – 1 великий пучок;
корінь імбиру – 40-60 г;
вода фільтрована – 3 л;
цукровий пісок – 250 р.
Приготування
Приступаючи до приготування напою, лимони промиваємо, ошпарюємо окропом, розрізаємо навпіл і віджимаємо сік. М'якоть і цедру не викидаємо, а розрізаємо на частини і закладаємо в чашу блендера. Імбирний корінь, промиваємо, очищаємо, також розрізаємо на невеликі частини і відправляємо до лимону. Туди ж кидаємо попередньо промиті холодною водою і обсушені гілочки свіжої м'яти, додаємо цукровий пісок і доливаємо зовсім трохи водички. Пробиваємо масу в пристрої до перетворення її в пюре, після чого перекладаємо в підходящу ємність і заливаємо рештою водичкою. Даємо вмісту посудини деякий час настоятися, а потім віджимаємо за допомогою марлевого відрізу гарненько, відокремлюючи жорстку складову і на цей раз викинувши її.
До отриманої ароматної рідини додаємо лимонний сік, перемішуємо, переливаємо готовий напій в глечик і ставимо в холодильник для охолодження.
При подачі доповнюємо напій у склянці кубиками льоду, часточкою лимона і гілочкою м'яти.
При бажанні напій можна зробити ще більш корисним, замінивши цукровий пісок медом.
Інгредієнти:
свіжі лимони – 370 г;
свіжі апельсини – 520;
свіжа м'ята – 1 великий пучок;
вода фільтрована – 2 л;
цукровий пісок – 120-150 р.
Приготування
Для того щоб цедра цитрусових не гірчила в напої, промиваємо плоди і заливаємо їх окропом на дві хвилинки. Після цього розрізаємо апельсини і лимони навпіл, віджимаємо сік, а м'якоть додатково нарізаємо часточками, які вкладаємо в глечик або іншу ємність для приготування напою. Туди ж закладаємо попередньо промиті і нарізані гілочки свіжої м'яти і розтираємо масу товкачем або товкачиком. Цукровий пісок змішуємо з невеликою кількістю води і ставимо на плиту. Прогріваємо суміш, помішуючи, до розчинення всіх кристалів, а потім даємо охолонути і виливаємо до цитрусам з м'ятою. Вливаємо в ємність решту воду і віджатий лимонний і апельсиновий сік, маємо напій на полиці холодильника і даємо настоятися протягом мінімум двох годин.
Інгредієнти:
свіжі лимони – 190 г;
свіжа полуниця – за смаком;
свіжа м'ята – 4-5 гілочок;
вода фільтрована – 2 л;
цукровий пісок – 100-150 р.
Приготування
За деякий час до приготування напою підготуємо лід з полуницею. Для цього у формочки для льоду кладемо нарізані скибочки полуниці і листочки м'яти, заливаємо все кип'яченою водою і ставимо в морозильну камеру для заморозки.
Лимон промиваємо, розрізаємо на шматочки і кладемо в ємність блендера. Туди ж закладаємо промиті гілочки м'яти і розбиваємо вміст пристрою до отримання пюре. Тепер заливаємо заготівлю окропом і даємо охолонути. Проціджуємо суміш через марлевий відріз і віджимаємо гарненько. Жорстку складову викидаємо, рідку розливаємо по келихах, в кожен кидаємо по два-три полуничних кубиків льоду і тут же подаємо.
Як зробити освіжаючий напій з лимона і м'яти - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Першим ділом для приготування напою ставимо кип'ятитися воду на вогонь, розчинивши в ній при цьому цукровий пісок. Його кількість можна варіювати в залежності від бажаної солодкості готового напою. Залишаємо заготівлю остигати, після чого віджимаємо до неї лимонний сік, додаємо трохи цедри і закладаємо м'яту. Її попередньо необхідно промити і подрібнити або перетерти товкачем.
Напій буде готовий після того, як настоїться від двох до чотирьох годин у холодильнику. При подачі доповнюємо кожну склянку напою часточкою лимона і гілочкою м'яти.
Напій з імбиру, лимона і м'яти
Інгредієнти:
Приготування
Приступаючи до приготування напою, лимони промиваємо, ошпарюємо окропом, розрізаємо навпіл і віджимаємо сік. М'якоть і цедру не викидаємо, а розрізаємо на частини і закладаємо в чашу блендера. Імбирний корінь, промиваємо, очищаємо, також розрізаємо на невеликі частини і відправляємо до лимону. Туди ж кидаємо попередньо промиті холодною водою і обсушені гілочки свіжої м'яти, додаємо цукровий пісок і доливаємо зовсім трохи водички. Пробиваємо масу в пристрої до перетворення її в пюре, після чого перекладаємо в підходящу ємність і заливаємо рештою водичкою. Даємо вмісту посудини деякий час настоятися, а потім віджимаємо за допомогою марлевого відрізу гарненько, відокремлюючи жорстку складову і на цей раз викинувши її.
До отриманої ароматної рідини додаємо лимонний сік, перемішуємо, переливаємо готовий напій в глечик і ставимо в холодильник для охолодження.
При подачі доповнюємо напій у склянці кубиками льоду, часточкою лимона і гілочкою м'яти.
При бажанні напій можна зробити ще більш корисним, замінивши цукровий пісок медом.
Літній напій з м'ятою, апельсином і лимоном
Інгредієнти:
Приготування
Для того щоб цедра цитрусових не гірчила в напої, промиваємо плоди і заливаємо їх окропом на дві хвилинки. Після цього розрізаємо апельсини і лимони навпіл, віджимаємо сік, а м'якоть додатково нарізаємо часточками, які вкладаємо в глечик або іншу ємність для приготування напою. Туди ж закладаємо попередньо промиті і нарізані гілочки свіжої м'яти і розтираємо масу товкачем або товкачиком. Цукровий пісок змішуємо з невеликою кількістю води і ставимо на плиту. Прогріваємо суміш, помішуючи, до розчинення всіх кристалів, а потім даємо охолонути і виливаємо до цитрусам з м'ятою. Вливаємо в ємність решту воду і віджатий лимонний і апельсиновий сік, маємо напій на полиці холодильника і даємо настоятися протягом мінімум двох годин.
Напій з м'ятою, лимоном і полуницею
Інгредієнти:
Приготування

За деякий час до приготування напою підготуємо лід з полуницею. Для цього у формочки для льоду кладемо нарізані скибочки полуниці і листочки м'яти, заливаємо все кип'яченою водою і ставимо в морозильну камеру для заморозки.
Лимон промиваємо, розрізаємо на шматочки і кладемо в ємність блендера. Туди ж закладаємо промиті гілочки м'яти і розбиваємо вміст пристрою до отримання пюре. Тепер заливаємо заготівлю окропом і даємо охолонути. Проціджуємо суміш через марлевий відріз і віджимаємо гарненько. Жорстку складову викидаємо, рідку розливаємо по келихах, в кожен кидаємо по два-три полуничних кубиків льоду і тут же подаємо.
Рекомендуємо добрі рецепти

Домашній лимонад з м'ятою і лимоном
По-справжньому освіжаючий напій виходить, якщо приготувати його власноруч. Розповімо, як правильно зробити незрівнянний, тонізуючий лимонад з цілком

Рецепт напою «Тархун»
Купити сьогодні максимально натуральний напій майже неможливо. Але його завжди можна приготувати власноруч. Розповімо, як здивувати рідних,

Лимонад з тархуна в домашніх умовах
Прекрасна варіація домашнього тонізуючого напою описана далі в статті. Розповімо, як власноруч виготовити дивно смачний лимонад, тільки в склад

Як зробити тархун?
Приголомшливо смачні напої можна без особливих труднощів створювати власноруч. Далі розповімо, як зробити шалено смачний тархун на основі естрагону.

Напій з мандаринових корок
Смачний, яскравий і неодмінно ароматний напій у вас вийде, якщо скористаєтеся рецептами, які описані в статті. Розповімо, як просто, без труднощів

Літні напої з м'ятою
У жарку пору хочеться чого-небудь прохолодного освіжаючого. І зараз ми вам розповімо, як легко і швидко зробити літні напої з м'ятою. Такий напій