Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Сальса – рецепт

31-01-2016, 16:23
932
Сальса – рецепт
В даний час в кулінарному рух і творчість набирає популярність латиноамериканська кухня, точніше, висока кухня Анд, яка, зрозуміло, немислима без соусів.
Сальса – універсальний овочевий соус спочатку мексиканського походження, популярний зараз у всьому світі.
Варіантів рецептів сальси відомо безліч. До його складу можуть входити овочі, фрукти, а також обов'язково гострий перець чилі і часник.
Наводимо деякі прості рецепти сальси, адаптовані до тих продуктів, які можна знайти в магазинах РФ на пострадянському просторі.

Томатна мексиканська сальса – класичний рецепт приготування


Інгредієнти:

  • помідори, консервовані в пульпі – 1 банку ємністю 200 мл приблизно;

  • перець червоний солодкий – 1 шт.;

  • перець чилі свіжий червоний – 1 шт. (можна маленький перчик, який росте в горщику на підвіконні);

  • білий цибуля – 05 шт.;

  • зелень (петрушка і кінза);

  • часник – 4 зубчики;

  • лайм – 1 шт. (або лимон);

  • сіль.


  • Приготування
    Перчик чилі розрізаємо уздовж, видаляємо насіння. Чистимо часник, цибулю і закладаємо в блендер. Туди ж зелень, перець і помідори. Доводимо до стану овочевого пюре. Вливаємо томатну пульпу, сік лайма і/або лимона. Сіль – за смаком. Така сальса добре підходить до свинячого або яловичого м'яса. Також подавайте страви з картоплі , тортилії або поленту, салати з квасолею, рис, текілу.

    Сальса верде – рецепт приготування (зелений соус)


    Інгредієнти:

  • плід авокадо – 1-2 шт.;

  • плід фенхеля – 1 шт.;

  • перець чилі свіжий зелений – 1 шт.;

  • цибуля біла – 1 шт.;

  • часник – 4 зубчики;

  • зелень (петрушка, кінза);

  • лайм або лимон;

  • сіль.


  • Приготування
    М'якоть плоду авокадо, плід фенхеля, зелений гострий перець (без насіння), очищений цибулю, часник і зелень пробиваємо в блендері до стану пюре. До складу зеленої сальси можна також включити огірки, каперси і молоді оливки без кісточок.
    Вливаємо сік цитрусових. При бажанні для пом'якшення можна додати трохи води або білого вина. Цей соус чудово підійде до свинини, курятини, риби з білим тілом та інших морепродуктів.

    Жовта сальса – рецепт


    Інгредієнти:

  • банан – 1 шт. маленький;

  • м'якоть ананаса – 100 г;

  • манго – 1 шт.;
  • Сальса – рецепт

  • перець чилі свіжий – 1 шт.;

  • гарбуз мускатний – 100 г;

  • часник – 3 зубчики;

  • зелень (кінза, петрушка);

  • лимон або лайм;

  • сіль.


  • Приготування
    Очищений банан, манго, ананас, м'якоть гарбуза, перець чилі, зелень і часник доводимо в блендері до однорідного пюре. Додаємо сік цитрусових і сіль.
    Така сальса хороша до індички, качки, баранини і риби.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Соус сальса - класичний рецепт
    Соус сальса - класичний рецепт
    Відчути всю повноту мексиканської кухні в одному блюді - це цілком здійсненне завдання. Далі представлені докладні рецепти неймовірного соусу, які
    Новорічні салати без майонезу
    Новорічні салати без майонезу
    Неможливо уявити новорічне застілля без різноманітних ситних закусок. Пропонуємо трохи полегшити святковий стіл і приготувати зовсім легкі, не
    Соус сальса - рецепт
    Соус сальса - рецепт
    Якщо ви любите гострі страви, то цей рецепт доведеться вам до вподоби. Соус сальса відноситься до мексиканської кухні. Його головний і незмінний
    Сальса з манго
    Сальса з манго
    Сальса - мексиканський гострий соус, який популярний у всьому світі. Його основою є помідори і гострий червоний перець, а додавання інших
    Тортілья з язиком
    Тортілья з язиком
    Тортилья - смачна мексиканська корж з кукурудзяного борошна, дуже схожа на вірменський лаваш, і тому загортати в неї можна все, що завгодно. І
    Гостра сальса
    Гостра сальса
    Сальса - це соус мексиканської та інших латиноамериканських кухонь. Його базовими компонентами є помідори, перець чилі, цибуля, часник, кінза. Також