Вернуться назад Распечатать

Сальса – рецепт

Сальса – рецепт
В даний час в кулінарному рух і творчість набирає популярність латиноамериканська кухня, точніше, висока кухня Анд, яка, зрозуміло, немислима без соусів.
Сальса – універсальний овочевий соус спочатку мексиканського походження, популярний зараз у всьому світі.
Варіантів рецептів сальси відомо безліч. До його складу можуть входити овочі, фрукти, а також обов'язково гострий перець чилі і часник.
Наводимо деякі прості рецепти сальси, адаптовані до тих продуктів, які можна знайти в магазинах РФ на пострадянському просторі.

Томатна мексиканська сальса – класичний рецепт приготування


Інгредієнти:

  • помідори, консервовані в пульпі – 1 банку ємністю 200 мл приблизно;

  • перець червоний солодкий – 1 шт.;

  • перець чилі свіжий червоний – 1 шт. (можна маленький перчик, який росте в горщику на підвіконні);

  • білий цибуля – 05 шт.;

  • зелень (петрушка і кінза);

  • часник – 4 зубчики;

  • лайм – 1 шт. (або лимон);

  • сіль.


  • Приготування
    Перчик чилі розрізаємо уздовж, видаляємо насіння. Чистимо часник, цибулю і закладаємо в блендер. Туди ж зелень, перець і помідори. Доводимо до стану овочевого пюре. Вливаємо томатну пульпу, сік лайма і/або лимона. Сіль – за смаком. Така сальса добре підходить до свинячого або яловичого м'яса. Також подавайте страви з картоплі , тортилії або поленту, салати з квасолею, рис, текілу.

    Сальса верде – рецепт приготування (зелений соус)


    Інгредієнти:

  • плід авокадо – 1-2 шт.;

  • плід фенхеля – 1 шт.;

  • перець чилі свіжий зелений – 1 шт.;

  • цибуля біла – 1 шт.;

  • часник – 4 зубчики;

  • зелень (петрушка, кінза);

  • лайм або лимон;

  • сіль.


  • Приготування
    М'якоть плоду авокадо, плід фенхеля, зелений гострий перець (без насіння), очищений цибулю, часник і зелень пробиваємо в блендері до стану пюре. До складу зеленої сальси можна також включити огірки, каперси і молоді оливки без кісточок.
    Вливаємо сік цитрусових. При бажанні для пом'якшення можна додати трохи води або білого вина. Цей соус чудово підійде до свинини, курятини, риби з білим тілом та інших морепродуктів.

    Жовта сальса – рецепт


    Інгредієнти:

  • банан – 1 шт. маленький;

  • м'якоть ананаса – 100 г;

  • манго – 1 шт.;
  • Сальса – рецепт

  • перець чилі свіжий – 1 шт.;

  • гарбуз мускатний – 100 г;

  • часник – 3 зубчики;

  • зелень (кінза, петрушка);

  • лимон або лайм;

  • сіль.


  • Приготування
    Очищений банан, манго, ананас, м'якоть гарбуза, перець чилі, зелень і часник доводимо в блендері до однорідного пюре. Додаємо сік цитрусових і сіль.
    Така сальса хороша до індички, качки, баранини і риби.