Севіче

Севіче являє собою шматочки риби або морепродуктів, мариновані в соку цитрусових і традиційно подаються з солодким картоплею, кукурудзою і коржиками. Ця ніжна закуска відмінно освіжає і готує смакові рецептори до майбутньої трапези.
Як приготувати севіче?
Багато незаслужено бояться севіче і не готують його лише через побоювання вживати сиру рибу. Таке судження про цю страву абсолютно невиправдано, адже кислота, денатурують білки в морепродуктах, діє на останні за аналогією з тепловою обробкою, тому що фактично дари моря подаються у вже приготованому вигляді. Однак, тим не менш, зверніть пильну увагу на якість і свіжість морепродуктів, віддавайте перевагу лише тим з них, які не піддавалися попередній заморожуванню.
Коли всі продукти обрані, справа залишилася за малим, адже приготувати севіче може навіть сама недосвідчена господиня, а результат завжди буде відмінним.
Севіче з лосося
Севіче з лосося - це класика. Якщо вам не доводилося куштувати цю екзотичну закуску раннє, то радимо почати саме з цієї її різновиди.
Інгредієнти:
Приготування
Лосося покриваємо сіллю і залишаємо в холодильнику на 10-15 хвилин, попередньо помістивши філе в пластиковий контейнер. Поки риба маринується, готуємо заправку: грейпфрут чистимо від шкірки, плівок і білої м'якоті, залишивши тільки соковиті шматочки, які потім необхідно подрібнити. Шматочки грейпфрута складаємо в миску разом з лайязиком цедрою, додаємо сік і підсипаємо цукор за смаком (але не більше 2 столових ложок). Ну і яке латиноамериканське страва може обійтися без гострої «родзинки»? Додаємо до соусу нарізаний чилі (обов'язково видаліть насіння і перетинки!) і трохи «Табаско». Головне не переборщити з гостротою, щоб не заглушити смак самої риби.
Коли маринад готовий, рибу можна дістати і очистити від солі, нарізати товстими пластинами і приправити нашої сумішшю і крихітній дрібкою солі. Блюдо готове, залишилося лише сервірувати його і прикрасити рубаною петрушкою.
Севіче з сьомги
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Шматочки сьомги посипаємо сіллю і даємо їй вбратися, як тільки це відбудеться - додаємо сік лайма і чекаємо, поки риба почне біліти. Поки білок денатурируется, готуємо швидкий соус: хрін натираємо на тертці і проварюємо у вершках, даємо суміші охолонути, додаємо сік цитрусових, трохи солі і збиваємо в міксері до консистенції сметани.
Замариновану рибу викладаємо на велике плоске блюдо, прикрашаємо найтоншими скибочками яблук, рубаною зеленню і цибулею, поливають невеликою кількістю масла і під кінець кладемо добру ложку вершкового соусу прямо в центр блюда.
За аналогічним рецептом севіче можна приготувати з фореллю, сібасом, окунем або тунцем.
Швидкий салат севіче з креветками
Інгредієнти:

Приготування
Креветки чистимо, нарізаємо кубиками і заливаємо соком цитрусових, залишаємо маринуватися в холодильнику на 1 годину. Овочі нарізаємо кубиками і змішуємо, приправляємо спеціями і оливковою олією, додаємо порізаний коріандр і викладаємо в сервірувальні келих поверх шару креветок. Подаємо салат з чіпсами тортільяс. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти

Салат з грейпфрутом
Грейпфрут - екзотичний фрукт з гіркувато-кислуватим смаком. Його можна їсти як самостійно, так і в створенні різних страв. І сьогодні ми розглянемо

Сібас - рецепти
А ви знаєте, як смачно приготувати рибу лаврак звичайний, відому в Росії під назвою сібас? Звичайно, її можна просто посмажити на сковороді і справа

Маринований лосось
Шведський маринований лосось (гравлакс) - екзотичне блюдо для нашої країни, адже за автентичним рецептом рибу прямо в буряковому маринаді закопують

Гніздечка з рибою
Гніздечка з рибою - це проста, але в теж час оригінальна закуска, яка неодмінно прикрасить ваш святковий стіл. Що ж, давайте розберемося, як

Лосось в пароварці
Багато любителів здорової їжі по достоїнству оцінять дану статтю. У ній ми обговоримо, як правильно і смачно приготувати лосося в пароварці. Страви,

Соус гуакамоле: рецепт
Гуакамоле - традиційний мексиканський соус, який прийшов у сучасні кулінарні традиції ще від ацтеків. Втім, сьогодні його можна назвати