Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Севіче

4-01-2015, 21:27
1 187
Севіче
Севіче - страва не для широкого кола споживачів, так як по достоїнству оцінити рибу, приготовану за традиційним перуанським рецептом, зможе лише справжній гурман або просто любитель хорошої екзотичної кухні.
Севіче являє собою шматочки риби або морепродуктів, мариновані в соку цитрусових і традиційно подаються з солодким картоплею, кукурудзою і коржиками. Ця ніжна закуска відмінно освіжає і готує смакові рецептори до майбутньої трапези.

Як приготувати севіче?


Багато незаслужено бояться севіче і не готують його лише через побоювання вживати сиру рибу. Таке судження про цю страву абсолютно невиправдано, адже кислота, денатурують білки в морепродуктах, діє на останні за аналогією з тепловою обробкою, тому що фактично дари моря подаються у вже приготованому вигляді. Однак, тим не менш, зверніть пильну увагу на якість і свіжість морепродуктів, віддавайте перевагу лише тим з них, які не піддавалися попередній заморожуванню.
Коли всі продукти обрані, справа залишилася за малим, адже приготувати севіче може навіть сама недосвідчена господиня, а результат завжди буде відмінним.

Севіче з лосося


Севіче з лосося - це класика. Якщо вам не доводилося куштувати цю екзотичну закуску раннє, то радимо почати саме з цієї її різновиди.
Інгредієнти:

  • лосось - 800 г;

  • сіль - 2-3 ст. ложки;

  • грейпфрут - 1 шт.;

  • сік грейпфрута - 50 мл;

  • лайм - 1 шт. (і близько 50 мл соку з нього);

  • зелений перець чилі - 1 шт.;

  • цукор - за смаком;

  • соус «Табаско» - пара крапель;

  • петрушка - 1/4 пучка.


  • Приготування
    Лосося покриваємо сіллю і залишаємо в холодильнику на 10-15 хвилин, попередньо помістивши філе в пластиковий контейнер. Поки риба маринується, готуємо заправку: грейпфрут чистимо від шкірки, плівок і білої м'якоті, залишивши тільки соковиті шматочки, які потім необхідно подрібнити. Шматочки грейпфрута складаємо в миску разом з лайязиком цедрою, додаємо сік і підсипаємо цукор за смаком (але не більше 2 столових ложок). Ну і яке латиноамериканське страва може обійтися без гострої «родзинки»? Додаємо до соусу нарізаний чилі (обов'язково видаліть насіння і перетинки!) і трохи «Табаско». Головне не переборщити з гостротою, щоб не заглушити смак самої риби.
    Коли маринад готовий, рибу можна дістати і очистити від солі, нарізати товстими пластинами і приправити нашої сумішшю і крихітній дрібкою солі. Блюдо готове, залишилося лише сервірувати його і прикрасити рубаною петрушкою.

    Севіче з сьомги


    Інгредієнти:

  • сьомга - 700 г;

  • лайм - 1 шт.;

  • цибулю-шалот - 1 шт.;

  • зелена цибуля - 1/3 пучка;

  • яблуко - 1 шт.;

  • червоний цибуля - 1 шт.;

  • гірчичне масло - 1 ст. ложка;

  • сіль - за смаком.


  • Для соусу:

  • вершки - 2 ст.;

  • хрін - 60 г;

  • лимон - 1 шт.;

  • апельсин - 1 шт.;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Шматочки сьомги посипаємо сіллю і даємо їй вбратися, як тільки це відбудеться - додаємо сік лайма і чекаємо, поки риба почне біліти. Поки білок денатурируется, готуємо швидкий соус: хрін натираємо на тертці і проварюємо у вершках, даємо суміші охолонути, додаємо сік цитрусових, трохи солі і збиваємо в міксері до консистенції сметани.
    Замариновану рибу викладаємо на велике плоске блюдо, прикрашаємо найтоншими скибочками яблук, рубаною зеленню і цибулею, поливають невеликою кількістю масла і під кінець кладемо добру ложку вершкового соусу прямо в центр блюда.
    За аналогічним рецептом севіче можна приготувати з фореллю, сібасом, окунем або тунцем.

    Швидкий салат севіче з креветками


    Інгредієнти:

  • креветки - 1 кг;

  • томати - 4 шт.;

  • цибуля червоний - 1 шт.;

  • огірок - 1 шт.;

  • коріандр - 1/4 пучка;
  • Севіче

  • авокадо - 2 шт.;

  • лайм - 6 шт.;

  • лимони - 4 шт.;

  • сіль, перець, оливкова олія - за смаком.


  • Приготування
    Креветки чистимо, нарізаємо кубиками і заливаємо соком цитрусових, залишаємо маринуватися в холодильнику на 1 годину. Овочі нарізаємо кубиками і змішуємо, приправляємо спеціями і оливковою олією, додаємо порізаний коріандр і викладаємо в сервірувальні келих поверх шару креветок. Подаємо салат з чіпсами тортільяс. Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат з грейпфрутом
    Салат з грейпфрутом
    Грейпфрут - екзотичний фрукт з гіркувато-кислуватим смаком. Його можна їсти як самостійно, так і в створенні різних страв. І сьогодні ми розглянемо
    Сібас - рецепти
    Сібас - рецепти
    А ви знаєте, як смачно приготувати рибу лаврак звичайний, відому в Росії під назвою сібас? Звичайно, її можна просто посмажити на сковороді і справа
    Маринований лосось
    Маринований лосось
    Шведський маринований лосось (гравлакс) - екзотичне блюдо для нашої країни, адже за автентичним рецептом рибу прямо в буряковому маринаді закопують
    Гніздечка з рибою
    Гніздечка з рибою
    Гніздечка з рибою - це проста, але в теж час оригінальна закуска, яка неодмінно прикрасить ваш святковий стіл. Що ж, давайте розберемося, як
    Лосось в пароварці
    Лосось в пароварці
    Багато любителів здорової їжі по достоїнству оцінять дану статтю. У ній ми обговоримо, як правильно і смачно приготувати лосося в пароварці. Страви,
    Соус гуакамоле: рецепт
    Соус гуакамоле: рецепт
    Гуакамоле - традиційний мексиканський соус, який прийшов у сучасні кулінарні традиції ще від ацтеків. Втім, сьогодні його можна назвати