Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пікантні і смачні бразильські салати

Пікантні і смачні бразильські салати

4-01-2015, 21:24
599
Пікантні і смачні бразильські салати
Бразилія відома всьому світу як країна яскравих, барвистих і строкатих карнавалів. Не менш розмаїтою є і бразильська кулінарія, історично сформована в основному з трьох, абсолютно різних, кухонь: індіанської - корінних жителів південноамериканського материка; португальської - колонізаторів зі Старого світу і африканської, завезеної разом з чорношкірими невільниками у часи рабовласницького ладу.
Бразильська кухня це нескінченне поєднання всіляких продуктів, відомих і зовсім екзотичних. Ніжна, з тонким пряним смаком, але не пекучий або гостра, при цьому ситна і здорова, насичена різними ароматами, вона поєднує величезна кількість компонентів з абсолютно різними смаками і запахами, приготованими різними способами.
Бразильські салати такі ж цікаві і дивовижні, як і вся кухня цієї країни.
Перший салат, який радимо вам приготувати, являє собою симбіоз, здавалося б, абсолютно незвичайного набору продуктів і призводить до несподівано цікавого і пікантному смаку.
Салат «Ріо-де-Жанейро»
Інгредієнти:

  • яблука - 30 г;

  • болгарський перець - 40 г;

  • сир - 50 г;

  • печериці - 50 г;

  • апельсини або мандарини - 40 г;

  • вершкове масло.

  • для соусу: йогурт - 100 г;

  • мед - 10 г;

  • гірчиця - 2 г;

  • апельсинова цедра - 1 г;

  • сік лимона - 5 р.


  • Приготування
    Сир ріжемо кубиками. Яблука очищаємо від шкірки і серцевини. Печериці обсмажуємо на вершковому маслі і нарізаємо пластинками. Перець ріжемо соломкою і перемішуємо з часточками мандаринів.
    Для соусу змішуємо йогурт з медом, гірчицею, апельсиновою цедрою і соком лимона. Нарізані продукти поллємо приготованим соусом і перемішуємо.
    Другий салат бразильської кулінарії не настільки екзотичний за смаком порівняно з попереднім, але, тим не менш, сподобається навіть найвибагливішим гурманам.

    Бразильський салат з морепродуктів


    Інгредієнти:

  • свіжі креветки - 300 г;

  • кільця кальмарів - 600 г;

  • мідії - 500 г;

  • осьминожки - 250 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • помідор без шкірки - 1 шт.;

  • свіжа петрушка і зелений лук;

  • чорний перець в зернах, гвоздика;

  • винний оцет - 3 столові ложки;

  • оливкова олія.


  • Приготування
    В 1 л підсоленої води кип'ятимо порізаний шматочками цибулю, кружечки моркви, перець, зелень петрушки і гвоздику. Далі в цьому маринаді по черзі відварюємо морепродукти. Спочатку креветки (варимо 5 хвилин), потім кальмари (7 хвилин) і мідії (5 хвилин). Восьминоги ріжемо кружальцями і обсмажуємо в оливковій олії. В окремий посуд складаємо креветки, кальмари, мідії і восьминогів. Перемішуємо.
    Оливкова олія, зелень петрушки, м'якоть помідора, дрібно порізану зелену цибулю і винний оцет поміщаємо в глибоку сковороду, додаємо трохи води і, додавши солі і перцю, доводимо до кипіння. Охолодженим соусом поливаємо морепродукти. На стіл подаємо, прикрасивши лимоном і листочками петрушки.
    Солодкий салат з фруктів відтіняється особливо пряним смаком селери і приправляється трохи солонуватий майонезом. Виходить маленький кулінарний шедевр.

    Бразильський фруктовий салат


    Інгредієнти:

  • парочку мандаринів;

  • гроно білого винограду;

  • велике зелене яблуко;

  • жменя світлого родзинок;

  • банан;

  • невеликий корінь селери;

  • майонез.


  • Приготування
    Пікантні і смачні бразильські салати

    Очищаємо мандарин від шкірки і ділимо на часточки. Знімаємо виноградинки з грона. Кожну ягоду ділимо навпіл, виймаємо кісточки. Яблуко очищаємо від шкірки і вирізаємо серцевину з жорсткими пластинками і насінням, м'якоть нарізаємо дрібною соломкою. Родзинки ретельно промиваємо і замочуємо в гарячій воді приблизно на 20-30 хвилин. Банан ріжемо спочатку кружечками, а потім кожен кружечок ще навпіл. Корінь селери очистити і шмагаємо на тонку соломку. Всі продукти акуратно перемішуємо з домашнім майонезом . Подаючи до столу, прикрашаємо фруктовий салат , фігурно вирізаними, кружечками банани і часточками яблука.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат з кальмарів з помідорами
    Салат з кальмарів з помідорами
    Поєднання помідорів з морепродуктів чудово підкреслює смак страви. І сьогодні ми розповімо, як зробити чудовий салат з кальмарів з томатами. Така
    Салат «Морський бриз»
    Салат «Морський бриз»
    Напередодні літа хочеться чого-небудь екзотичного і цікавого? Пропонуємо вашій увазі кілька оригінальних варіантів створення салатику під назвою
    Кальмаровий салат
    Кальмаровий салат
    Салати з морепродуктів завжди користуються великою популярністю, завдяки вишуканому смаку і своєї ситності. Чудово виходять такі салати з кальмарами.
    Фруктовий салат з яблук
    Фруктовий салат з яблук
    Фруктові салати - чудовий і легкий десерт в спекотний літній день. А приготувати таке ласощі можна за лічені хвилини. У нашій статті ми зібрали
    Фруктовий салат з бананами
    Фруктовий салат з бананами
    Фруктові салати - проста солодка закуска, яку можна подавати самостійно, або в компанії з йогуртом, пудингом, морозивом. Давайте розглянемо декілька
    Фруктовий салат зі сметаною
    Фруктовий салат зі сметаною
    Фруктові салати - це смачний і корисний десерт. Готуються вони дуже просто. Таке ласощі припаде до душі і дорослим, і дітям. І зараз ми розповімо, як