Пікантні і смачні бразильські салати

Бразильська кухня це нескінченне поєднання всіляких продуктів, відомих і зовсім екзотичних. Ніжна, з тонким пряним смаком, але не пекучий або гостра, при цьому ситна і здорова, насичена різними ароматами, вона поєднує величезна кількість компонентів з абсолютно різними смаками і запахами, приготованими різними способами.
Бразильські салати такі ж цікаві і дивовижні, як і вся кухня цієї країни.
Перший салат, який радимо вам приготувати, являє собою симбіоз, здавалося б, абсолютно незвичайного набору продуктів і призводить до несподівано цікавого і пікантному смаку.
Салат «Ріо-де-Жанейро»
Інгредієнти:
Приготування
Сир ріжемо кубиками. Яблука очищаємо від шкірки і серцевини. Печериці обсмажуємо на вершковому маслі і нарізаємо пластинками. Перець ріжемо соломкою і перемішуємо з часточками мандаринів.
Для соусу змішуємо йогурт з медом, гірчицею, апельсиновою цедрою і соком лимона. Нарізані продукти поллємо приготованим соусом і перемішуємо.
Другий салат бразильської кулінарії не настільки екзотичний за смаком порівняно з попереднім, але, тим не менш, сподобається навіть найвибагливішим гурманам.
Бразильський салат з морепродуктів
Інгредієнти:
Приготування
В 1 л підсоленої води кип'ятимо порізаний шматочками цибулю, кружечки моркви, перець, зелень петрушки і гвоздику. Далі в цьому маринаді по черзі відварюємо морепродукти. Спочатку креветки (варимо 5 хвилин), потім кальмари (7 хвилин) і мідії (5 хвилин). Восьминоги ріжемо кружальцями і обсмажуємо в оливковій олії. В окремий посуд складаємо креветки, кальмари, мідії і восьминогів. Перемішуємо.
Оливкова олія, зелень петрушки, м'якоть помідора, дрібно порізану зелену цибулю і винний оцет поміщаємо в глибоку сковороду, додаємо трохи води і, додавши солі і перцю, доводимо до кипіння. Охолодженим соусом поливаємо морепродукти. На стіл подаємо, прикрасивши лимоном і листочками петрушки.
Солодкий салат з фруктів відтіняється особливо пряним смаком селери і приправляється трохи солонуватий майонезом. Виходить маленький кулінарний шедевр.
Бразильський фруктовий салат
Інгредієнти:
Приготування

Очищаємо мандарин від шкірки і ділимо на часточки. Знімаємо виноградинки з грона. Кожну ягоду ділимо навпіл, виймаємо кісточки. Яблуко очищаємо від шкірки і вирізаємо серцевину з жорсткими пластинками і насінням, м'якоть нарізаємо дрібною соломкою. Родзинки ретельно промиваємо і замочуємо в гарячій воді приблизно на 20-30 хвилин. Банан ріжемо спочатку кружечками, а потім кожен кружечок ще навпіл. Корінь селери очистити і шмагаємо на тонку соломку. Всі продукти акуратно перемішуємо з домашнім майонезом . Подаючи до столу, прикрашаємо фруктовий салат , фігурно вирізаними, кружечками банани і часточками яблука.
Рекомендуємо добрі рецепти

Салат з кальмарів з помідорами
Поєднання помідорів з морепродуктів чудово підкреслює смак страви. І сьогодні ми розповімо, як зробити чудовий салат з кальмарів з томатами. Така

Салат «Морський бриз»
Напередодні літа хочеться чого-небудь екзотичного і цікавого? Пропонуємо вашій увазі кілька оригінальних варіантів створення салатику під назвою

Кальмаровий салат
Салати з морепродуктів завжди користуються великою популярністю, завдяки вишуканому смаку і своєї ситності. Чудово виходять такі салати з кальмарами.

Фруктовий салат з яблук
Фруктові салати - чудовий і легкий десерт в спекотний літній день. А приготувати таке ласощі можна за лічені хвилини. У нашій статті ми зібрали

Фруктовий салат з бананами
Фруктові салати - проста солодка закуска, яку можна подавати самостійно, або в компанії з йогуртом, пудингом, морозивом. Давайте розглянемо декілька

Фруктовий салат зі сметаною
Фруктові салати - це смачний і корисний десерт. Готуються вони дуже просто. Таке ласощі припаде до душі і дорослим, і дітям. І зараз ми розповімо, як