Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Мескаль

4-01-2015, 21:22
534
Мескаль
Напевно, найвідоміший спиртний напій Мексики - це текіла. І лише небагато чули про мескаль. А адже він з'явився набагато раніше. Таким чином, текіла - це одна з різновидів мескалю. Нижче ми розповімо вам про всі тонкощі цього напою.
Як пити мескаль?
Перш, ніж розповісти, як пити мескаль, ми розповімо про те, як правильно зберігати цей напій.
Отже, якщо пляшку мескалю плануємо зберігати досить тривалий час (рік, два і більше), то буде доцільно залити кришку пляшки гарячим воском. А якщо вийшло так, що частина випили, а частину відправили на зберігання, то майте на увазі, що тримати пляшку з цим напоєм можна тільки в темному і прохолодному місці.
Ну і нарешті, розповімо, як же правильно пити мескаль. Подавати цей напій охолодженим не слід, краще, якщо він буде кімнатної температури. Ну а пити його можна двома способами - як лікер повільно , смакуючи кожну краплю напою. Або ж другим способом - мескаль наливем в спеціальні чарочки, на долоню висипаємо маленьку щіпку солі, беремо шматочок лайма. Спочатку слизиваем сіль, випиваємо напій залпом і закушуємо лаймом. Але В Мексиці є ще і третій спосіб, його називають Rapido. Щоб випити напій таким способом, наливаємо в чарку його всього 2 см, потім вливаємо 2 см тоніка, накриваємо чарку долонею і б'ємо нею по столу. Це робиться для того, щоб з'явилися в напої бульбашки. Після цього напій випивається. Перший із способів хороший тим, що можна добре відчути всі нотки напою, а от решта 2 способу більше підходять для веселого застілля.
Чим відрізняється мескаль від текіли?
Як вже було сказано, текіла - різновид напою мескаль. Так в чому ж між ними відмінність? Про це зараз і поговоримо:

  • у виробництві мескалю використовують 4 сорти агави. У виробництві ж текіли використовуються тільки блакитна агава;

  • у багатьох видах мескалю доданий цукор, а ось в текілі підсолоджувача не буває;

  • мескаль виробляють у всій Мексиці, а ось текіла - це напій, який готують виключно в штаті Халіско;

  • смак мескалю більш яскравий і виражений, ніж у текілі.


  • Мескаль з гусеницею
    На дно пляшок з текілою іноді поміщають черв'ячка, якого на батьківщині напою називають «Хуаніто». Це не що інше, як гусінь метелика, що живе на агаві. Гусениця буває червона і біла. В найдорожчі і престижні сорти напою додають червону гусеницю. Таким чином виробники привернули увагу до своєї продукції, а також цим вони хотіли довести високу якість свого напою, адже в хорошому спирті розкладатися комаха не буде.
    Пізніше цим гусеницях в мескале стали приписувати навіть деякі лікувальні властивості. Напій користувався величезним успіхом, а виробники текіли пустили слух, що ці гусениці здатні викликати галюцинації. Але це все не більше, ніж чутки. Хуаніто абсолютно нешкідливі, вирощені на молодих агавах, вони ще рік витримуються в спирті, щоб всі патогенні бактерії загинули. Таким чином, мескаль з гусеницею абсолютно безпечний для вживання і до речі, він нічим не відрізняється від аналогічного напою без черв'ячка. До речі, у мексиканців є традиція закушувати напій гусеницею з пляшки. Але якщо комусь
    Мескаль
    це не по душі, робити це не обов'язково.
    Різновид мескалю
    Напій має відмінності по витримці:

  • без витримки - це Бланко або Натураль;

  • витримка 6 місяців - 1 рік - це Репосадо:

  • витримка 1-3 роки або більше - це Аньехо.


  • Мескаль з грушею
    Мескаль Дивино з грушею - це, мабуть, єдиний напій, в якому можна зустріти фрукт, поміщений у пляшку. Готують його за технологією, яка тримається в найсуворішій таємниці. За однією з версій втеча з зав'яззю фрукта опускають у пляшку і вже там він дозріває. Після чого його обережно зрізують і вливають мескаль. У результаті виходить неповторний напій з ароматом груші .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    З чого роблять коньяк?
    З чого роблять коньяк?
    Ні для кого не секрет, що коньяк є одним з найбільш благородних і дорогих напоїв. Але що ж робить його таким? Може бути сировина з якого його
    Малиновий лікер
    Малиновий лікер
    Лікер здавна вважається виключно жіночим напоєм. Його можна пити в чистому вигляді або використовувати для створення приголомшливих коктейлів. І
    Коктейль «Маргарита» - рецепт
    Коктейль «Маргарита» - рецепт
    Коктейль «Маргарита» давно відомий у всьому світі. Хочете приготувати його в домашніх умовах і пригостити друзів і подруг? Тоді наша стаття
    Як правильно заварювати шипшину?
    Як правильно заварювати шипшину?
    Всі ми з дитинства знаємо про те, якими чудодійні властивості має шипшина, і напій з плодів зокрема. Але ось ми вже дорослі і тепер прийшов час і нам
    Полуничний сорбет
    Полуничний сорбет
    Сорбет - це заморожене до твердого стану фруктове або ягідне пюре. Різновидів його створення досить багато, все залежить від ваших уподобань. І