Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Холодець в мультиварці – рецепт

Холодець в мультиварці – рецепт

28-02-2016, 20:46
480
Холодець в мультиварці – рецепт
Холодець – це блюдо, яке так часто прикрашають святкові столи. Готувати його начебто і не складно. Але при цьому потрібно більше 6 годин провести на кухні, адже м'ясо вариться саме стільки часу. Не дуже приємна перспектива, вірно? Але ж зараз є така диво-помічниця, як мультиварка . Ось вона-то нам тут і допоможе і не доведеться стільки часу чергувати на кухні. Як зварити холодець в мультиварці, читайте нижче.

Холодець в мультиварці – рецепт з яловичини


Інгредієнти:

  • нога яловича – 1 шт.;

  • яловичі ребра – 500-700 г;

  • морква – 1 шт.;

  • запашний перець горошком – 4 шт.;

  • сіль – 2 ч. ложки;

  • цибуля – 1 шт.;

  • лавровий лист ;

  • часник;

  • вода.


  • Приготування
    Яловичу ногу і ребра закладаємо в чашу, вливаємо воду і варимо 4 години в режимі «Гасіння». Потім рідину солимо, додаємо лавровий лист, очищені овочі і в тому ж режимі залишаємо ще на 2 години. Потім овочі, м'ясо виймаємо. М'ясо відокремлюємо від кісточок і поділяємо по волокнах. Бульйон проціджуємо. М'ясо розкладаємо по формах, зверху кладемо зубчики часнику і кружечки вареної моркви і зверху заливаємо бульйоном. Ставимо холодець застигати в холод.

    Холодець з курки – рецепт в мультиварці


    Інгредієнти:

  • лапки курячі – 1 кг;

  • домашня курка – 1 шт.;

  • велика морква – 1 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • часник;

  • сіль;

  • лавровий лист;

  • перець горошком;

  • вода.


  • Приготування
    Курячі лапки промиваємо, зрізаємо з них кігті, чистимо і замочуємо в холодній воді на 2 години. Курку теж миємо, розрізаємо на частини і замочуємо у воді. Потім підготовлені продукти покласти в мультиварочную чашу. Туди ж кладемо очищені овочі – цибулю та моркву. Також додаємо сіль і спеції. Вливаємо воду і 4 години готуємо холодець на «Гасіння». Майже в кінці закладаємо дрібно рубаний часник. В кінці бульйон пробуємо і якщо потрібно, досолює. Виймаємо м'ясо, цибулю викидаємо, а моркву можна залишити для декору. Охолоджене м'ясо розбираємо по волокнах. Розкладаємо його по формах, додаємо нарізані кружечки моркви і зверху заливаємо бульйоном, який обов'язково потрібно процідити. Ставимо їх в холод для застигання.

    Як варити холодець в мультиварці?


    Інгредієнти:

  • м'якоть яловичини – 700 г;

  • морква – 1 шт.;

  • корінь петрушки – 1 шт.;

  • лавровий лист;

  • свинячі ніжки – 2 шт.;

  • цибуля велика – 1 шт.;

  • сіль;

  • перець;

  • часник – 4-5 зубчиків.


  • Приготування
    М'якоть яловичини ріжемо великими шматочками. Свинячі ніжки гарненько промиваємо. Цибулю, моркву і корінь петрушки очищаємо. Кладемо в каструлю ніжки, м'ясо і овочі. Заливаємо водою, щоб вміст на 3 см було покрито водою. У режимі «Гасіння» готуємо 5 годин. Після цього додаємо сіль, спеції і в тому ж режимі готуємо холодець в мультиварці ще 1 годину. Після цього за допомогою шумівки виймаємо м'ясо та нарізаємо його невеликими
    Холодець в мультиварці – рецепт
    шматочками. Часник дрібненько рубаємо і укладаємо його в форми на шар м'яса. Заливаємо все це зверху процідженим бульйоном і ставимо в холод для застигання.
    З даної статті ви дізналися, як і скільки варити холодець в мультиварці. Тепер справа за вами. Можна, до речі, зробити холодець асорті, тобто взяти і курку, і яловичину, і свинину, наприклад. Головне, щоб серед використовуваних компонентів були присутні ніжки або, приміром, яловичий хвіст. Адже саме з цих продуктів при довгому варінні виділяються речовини, які сприяють застигання страви.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Холодець з курки - рецепт
    Холодець з курки - рецепт
    Традиційний холодець готують неодмінно з яловичини, однак сьогодні з'явилася безліч сучасних варіацій цієї чудової страви. Пропонуємо створити страву
    Як варити бульйон з яловичини?
    Як варити бульйон з яловичини?
    Напевно багато хто знає, як правильно зварити звичайний бульйон. Хоча деякі початківці хазяєчки стикаються з певними труднощами в процесі
    Як варити холодець?
    Як варити холодець?
    Холодець - страва, що приготувати просто, проте сам процес зовсім не швидкий. Традиційно його варять на основі лише яловичини, але ми пропонуємо
    Холодець з індички - рецепт
    Холодець з індички - рецепт
    Для тих, хто віддає перевагу м'ясним холодцам страви з птиці, ми підготували кілька рецептів холодців з індички, які можна приготувати класичним
    Холодець з яловичини - рецепт
    Холодець з яловичини - рецепт
    Холодець - дуже популярний у нашій країні страву, особливо в зиязикай час. Тому ми підібрали для вас рецепти холодцю з яловичини, а також рецепти
    Холодець в мультиварці
    Холодець в мультиварці
    Варити холодець справа не стільки важкий, скільки стомлююче, тому залишивши вікові традиції приготування на плиті, ми радимо випробувати рецепт цього