Холодець в мультиварці – рецепт
Холодець – це блюдо, яке так часто прикрашають святкові столи. Готувати його начебто і не складно. Але при цьому потрібно більше 6 годин провести на кухні, адже м'ясо вариться саме стільки часу. Не дуже приємна перспектива, вірно? Але ж зараз є така диво-помічниця, як мультиварка . Ось вона-то нам тут і допоможе і не доведеться стільки часу чергувати на кухні. Як зварити холодець в мультиварці, читайте нижче.
Інгредієнти:
нога яловича – 1 шт.;
яловичі ребра – 500-700 г;
морква – 1 шт.;
запашний перець горошком – 4 шт.;
сіль – 2 ч. ложки;
цибуля – 1 шт.;
лавровий лист ;
часник;
вода.
Приготування
Яловичу ногу і ребра закладаємо в чашу, вливаємо воду і варимо 4 години в режимі «Гасіння». Потім рідину солимо, додаємо лавровий лист, очищені овочі і в тому ж режимі залишаємо ще на 2 години. Потім овочі, м'ясо виймаємо. М'ясо відокремлюємо від кісточок і поділяємо по волокнах. Бульйон проціджуємо. М'ясо розкладаємо по формах, зверху кладемо зубчики часнику і кружечки вареної моркви і зверху заливаємо бульйоном. Ставимо холодець застигати в холод.
Інгредієнти:
лапки курячі – 1 кг;
домашня курка – 1 шт.;
велика морква – 1 шт.;
цибуля – 1 шт.;
часник;
сіль;
лавровий лист;
перець горошком;
вода.
Приготування
Курячі лапки промиваємо, зрізаємо з них кігті, чистимо і замочуємо в холодній воді на 2 години. Курку теж миємо, розрізаємо на частини і замочуємо у воді. Потім підготовлені продукти покласти в мультиварочную чашу. Туди ж кладемо очищені овочі – цибулю та моркву. Також додаємо сіль і спеції. Вливаємо воду і 4 години готуємо холодець на «Гасіння». Майже в кінці закладаємо дрібно рубаний часник. В кінці бульйон пробуємо і якщо потрібно, досолює. Виймаємо м'ясо, цибулю викидаємо, а моркву можна залишити для декору. Охолоджене м'ясо розбираємо по волокнах. Розкладаємо його по формах, додаємо нарізані кружечки моркви і зверху заливаємо бульйоном, який обов'язково потрібно процідити. Ставимо їх в холод для застигання.
Інгредієнти:
м'якоть яловичини – 700 г;
морква – 1 шт.;
корінь петрушки – 1 шт.;
лавровий лист;
свинячі ніжки – 2 шт.;
цибуля велика – 1 шт.;
сіль;
перець;
часник – 4-5 зубчиків.
Приготування
М'якоть яловичини ріжемо великими шматочками. Свинячі ніжки гарненько промиваємо. Цибулю, моркву і корінь петрушки очищаємо. Кладемо в каструлю ніжки, м'ясо і овочі. Заливаємо водою, щоб вміст на 3 см було покрито водою. У режимі «Гасіння» готуємо 5 годин. Після цього додаємо сіль, спеції і в тому ж режимі готуємо холодець в мультиварці ще 1 годину. Після цього за допомогою шумівки виймаємо м'ясо та нарізаємо його невеликими шматочками. Часник дрібненько рубаємо і укладаємо його в форми на шар м'яса. Заливаємо все це зверху процідженим бульйоном і ставимо в холод для застигання.
З даної статті ви дізналися, як і скільки варити холодець в мультиварці. Тепер справа за вами. Можна, до речі, зробити холодець асорті, тобто взяти і курку, і яловичину, і свинину, наприклад. Головне, щоб серед використовуваних компонентів були присутні ніжки або, приміром, яловичий хвіст. Адже саме з цих продуктів при довгому варінні виділяються речовини, які сприяють застигання страви.
Холодець в мультиварці – рецепт з яловичини
Інгредієнти:
Приготування
Яловичу ногу і ребра закладаємо в чашу, вливаємо воду і варимо 4 години в режимі «Гасіння». Потім рідину солимо, додаємо лавровий лист, очищені овочі і в тому ж режимі залишаємо ще на 2 години. Потім овочі, м'ясо виймаємо. М'ясо відокремлюємо від кісточок і поділяємо по волокнах. Бульйон проціджуємо. М'ясо розкладаємо по формах, зверху кладемо зубчики часнику і кружечки вареної моркви і зверху заливаємо бульйоном. Ставимо холодець застигати в холод.
Холодець з курки – рецепт в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Курячі лапки промиваємо, зрізаємо з них кігті, чистимо і замочуємо в холодній воді на 2 години. Курку теж миємо, розрізаємо на частини і замочуємо у воді. Потім підготовлені продукти покласти в мультиварочную чашу. Туди ж кладемо очищені овочі – цибулю та моркву. Також додаємо сіль і спеції. Вливаємо воду і 4 години готуємо холодець на «Гасіння». Майже в кінці закладаємо дрібно рубаний часник. В кінці бульйон пробуємо і якщо потрібно, досолює. Виймаємо м'ясо, цибулю викидаємо, а моркву можна залишити для декору. Охолоджене м'ясо розбираємо по волокнах. Розкладаємо його по формах, додаємо нарізані кружечки моркви і зверху заливаємо бульйоном, який обов'язково потрібно процідити. Ставимо їх в холод для застигання.
Як варити холодець в мультиварці?
Інгредієнти:
Приготування
М'якоть яловичини ріжемо великими шматочками. Свинячі ніжки гарненько промиваємо. Цибулю, моркву і корінь петрушки очищаємо. Кладемо в каструлю ніжки, м'ясо і овочі. Заливаємо водою, щоб вміст на 3 см було покрито водою. У режимі «Гасіння» готуємо 5 годин. Після цього додаємо сіль, спеції і в тому ж режимі готуємо холодець в мультиварці ще 1 годину. Після цього за допомогою шумівки виймаємо м'ясо та нарізаємо його невеликими шматочками. Часник дрібненько рубаємо і укладаємо його в форми на шар м'яса. Заливаємо все це зверху процідженим бульйоном і ставимо в холод для застигання.
З даної статті ви дізналися, як і скільки варити холодець в мультиварці. Тепер справа за вами. Можна, до речі, зробити холодець асорті, тобто взяти і курку, і яловичину, і свинину, наприклад. Головне, щоб серед використовуваних компонентів були присутні ніжки або, приміром, яловичий хвіст. Адже саме з цих продуктів при довгому варінні виділяються речовини, які сприяють застигання страви.
Рекомендуємо добрі рецепти
Холодець з курки - рецепт
Традиційний холодець готують неодмінно з яловичини, однак сьогодні з'явилася безліч сучасних варіацій цієї чудової страви. Пропонуємо створити страву
Як варити бульйон з яловичини?
Напевно багато хто знає, як правильно зварити звичайний бульйон. Хоча деякі початківці хазяєчки стикаються з певними труднощами в процесі
Як варити холодець?
Холодець - страва, що приготувати просто, проте сам процес зовсім не швидкий. Традиційно його варять на основі лише яловичини, але ми пропонуємо
Холодець з індички - рецепт
Для тих, хто віддає перевагу м'ясним холодцам страви з птиці, ми підготували кілька рецептів холодців з індички, які можна приготувати класичним
Холодець з яловичини - рецепт
Холодець - дуже популярний у нашій країні страву, особливо в зиязикай час. Тому ми підібрали для вас рецепти холодцю з яловичини, а також рецепти
Холодець в мультиварці
Варити холодець справа не стільки важкий, скільки стомлююче, тому залишивши вікові традиції приготування на плиті, ми радимо випробувати рецепт цього