Як варити бульйон з яловичини?
Бульйон – відмінне самостійне блюдо, а ще прекрасна основа для інших страв. Як і скільки варити бульйон з яловичини, читайте нижче.
Інгредієнти:
яловича вирізка – 15 кг;
цибуля – 175 г;
морква – 195 г;
петрушка (корінь) – 95 г;
селера – 115 г;
лавровий лист – 1-2 шт.;
сіль.
Приготування
М'ясо покласти в каструлю і вливаємо воду. Зверніть увагу, що вона повинна бути обов'язково холодною. На помірному вогні даємо їй закипіти. Піну, що утворюється виймаємо шумівкою. Краї каструлі також витираємо від піни. Закладаємо в бульйон очищені овочі та коріння. На мінімальному вогні варимо бульйон 3 години. При цьому приблизно через годину моркву і цибулю можна витягувати. Готовий бульйон проціджуємо і далі використовуємо за призначенням.
Інгредієнти:
вода – 2-25 літра;
яловичина з кісточкою – 590 г;
цибуля – 145 г;
морква – 145 г;
лавровий лист – 2 шт.;
сіль.
Приготування
Яловичину з кісточкою промиваємо, жили і плівки зрізаємо. Цілим шматком покласти м'ясо у воду. При варінні буде з'являтися піна, знімаємо її обов'язково. Додаємо овочі, прянощі. При слабкому кипени варимо бульйон не менше 3 годин під закритою кришкою. Потім проціджуємо його, щоб не залишилося дрібних кісткових осколків.
Інгредієнти:
вода – 2 літри;
м'якоть яловичини – 590 г;
лавровий лист – 1 шт.;
морква – 130 г;
перець чорний горошком – 5 шт.;
цибуля – 150 г;
сіль.
Приготування
М'ясо миємо, ріжемо невеликими шматочками, поміщаємо їх у мультиварочную каструльку і вливаємо холодну воду. Це обов'язкова умова. Заливати окропом м'ясо не можна, адже в такому випадку білок швидко згорнеться, і всі соки залишаться всередині м'яса. А нам потрібно, щоб м'ясо віддало максимум смаку бульйону. Потім додаємо очищені овочі, спеції. Готуємо в режимі «Гасіння» 3 години. В самому кінці підсолюємо за смаком.
Інгредієнти:
кістки яловичі з м'ясом – 600 г;
яловичий хвіст – 500 г;
селера – 45 г;
корінь петрушки – 35 г;
морква – 1 шт.;
цибуля ріпчаста – 2 шт.
Приготування
Яловичі кістки і хвіст промиваємо, обсушуємо і запікаємо в духовці до рум'яності. Після цього викладаємо в каструлю кістки, хвіст і заливаємо 3 літрами холодної води. Варимо бульйон близько 6 годин. Піну і жир, що утворюються при варінні, з поверхні потрібно обов'язково видалити. За годину до закінчення варильного процесу додаємо овочі, коріння і підсолюємо за смаком. Проціджуємо отриманий смачний насичений бульйон з яловичини.
Бульйон з яловичини – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо покласти в каструлю і вливаємо воду. Зверніть увагу, що вона повинна бути обов'язково холодною. На помірному вогні даємо їй закипіти. Піну, що утворюється виймаємо шумівкою. Краї каструлі також витираємо від піни. Закладаємо в бульйон очищені овочі та коріння. На мінімальному вогні варимо бульйон 3 години. При цьому приблизно через годину моркву і цибулю можна витягувати. Готовий бульйон проціджуємо і далі використовуємо за призначенням.
Бульйон з яловичини на кістці
Інгредієнти:
Приготування
Яловичину з кісточкою промиваємо, жили і плівки зрізаємо. Цілим шматком покласти м'ясо у воду. При варінні буде з'являтися піна, знімаємо її обов'язково. Додаємо овочі, прянощі. При слабкому кипени варимо бульйон не менше 3 годин під закритою кришкою. Потім проціджуємо його, щоб не залишилося дрібних кісткових осколків.
Як зварити прозорий бульйон з яловичини в мультиварці?
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо миємо, ріжемо невеликими шматочками, поміщаємо їх у мультиварочную каструльку і вливаємо холодну воду. Це обов'язкова умова. Заливати окропом м'ясо не можна, адже в такому випадку білок швидко згорнеться, і всі соки залишаться всередині м'яса. А нам потрібно, щоб м'ясо віддало максимум смаку бульйону. Потім додаємо очищені овочі, спеції. Готуємо в режимі «Гасіння» 3 години. В самому кінці підсолюємо за смаком.
Як правильно варити смачний коричневий бульйон з яловичини?
Інгредієнти:
Приготування
Яловичі кістки і хвіст промиваємо, обсушуємо і запікаємо в духовці до рум'яності. Після цього викладаємо в каструлю кістки, хвіст і заливаємо 3 літрами холодної води. Варимо бульйон близько 6 годин. Піну і жир, що утворюються при варінні, з поверхні потрібно обов'язково видалити. За годину до закінчення варильного процесу додаємо овочі, коріння і підсолюємо за смаком. Проціджуємо отриманий смачний насичений бульйон з яловичини.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як варити холодець?
Холодець - страва, що приготувати просто, проте сам процес зовсім не швидкий. Традиційно його варять на основі лише яловичини, але ми пропонуємо
Як приготувати гуляш з яловичини з підливкою?
Якщо яловиче м'ясо не дуже подобається вашим близьким, просто приготуйте смачний гуляш з яловичини з підливою – це страва обов'язково припаде до
Бульйон з яловичини
Хто з нас не чув про дивовижні властивості курячого бульйону, який буквально «піднімає на ноги» хворих людей?! А чи знаєте ви, що не менш цілющими
Яловичий бульйон
Яловичий бульйон служить базою для багатьох перших страв і соусів. Такий темний, наваристий і ароматний, він володіє приємним смаком, здатний довго
Грибний бульйон
Грибний бульйон - відмінна основа для супів і різних соусів. Зазвичай для його приготування використовують білі гриби. У нашій статті ми пропонуємо
Рецепт харчо з яловичини
Ситний суп харчо - традиційне блюдо грузинської кухні. У класичному варіанті воно готується з трьох важливих інгредієнтів: яловичини, волоських