Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як варити холодець?

Як варити холодець?

15-02-2016, 14:50
973
Як варити холодець?
Холодець, як і холодець – дуже ситна і смачна страва. Готувати його зовсім не складно, але довго. Як правильно варити холодець, читайте нижче.

Як варити холодець із свинячих ніжок?


Інгредієнти:

  • свинячі ніжки з копитцем – 1 кг;

  • цибуля – 200 г;

  • яловича гомілка – 1 кг;

  • великий курячий окорочок – 1 шт.;

  • морква – 150 г;

  • сіль;

  • спеції;

  • часник – 5 зубчиків;

  • зелень.


  • Приготування
    Варіння холодцю починаємо з того, що ретельно миємо свинячі ніжки. Робимо це в прохолодній воді, ножем добре выскабливая поверхню. Кладемо ніжки в каструлю і заливаємо водою, щоб вона покривала м'ясо на 6 див. Ставимо каструлю на великий вогонь і після закипання знімаємо піну, яка утворилася. Потім вогонь зменшуємо практично до мінімуму, щоб рідина не википала, так як її підливати в процесі не можна. До того ж, якщо кипіння буде сильним, бульйон буде каламутним. Приблизно через півтори години кладемо в каструлю стегенце. Туди ж відправляємо очищений цілий цибулю і моркву. Туди ж кидаємо запашний перець горошком. Також за бажанням можна покласти коріандр, мелений корінь селери, червоний і чорний перець. Також можна додати зелень прямо в пучку. На малому вогні тушкуємо м'ясо в бульйоні мінімум 5 годин. Воно має дуже добре розвариться і легко відходити від кістки. Приблизно за годину до закінчення варіння холодцю солимо, а хвилин за 15 до кінця закладаємо подрібнений часник. Тепер виймаємо м'ясо і овочі, а рідина обов'язково проціджують через дрібне сито. Акуратно відокремлюємо м'ясо від кісточок і ріжемо його дрібними шматочками. Розкладаємо його за формами і заливаємо процідженим бульйоном. Прибираємо холодець в холодне місце застигати.

    Як варити холодець в мультиварці?


    Інгредієнти:

  • яловича гомілка – 1 кг;

  • свинячі ніжки – 2 шт.;

  • окорочок курячий – 1 шт.;

  • морква – 250 г;

  • цибуля – 150 г;

  • перець чорний – 10 шт.;

  • перець духмяний горошком – 5 шт.;

  • сіль – 2 ст. ложки;

  • лавровий лист – 3 шт.;

  • часник – 4 зубчики.


  • Приготування
    Свинячі ніжки і яловичу гомілку замочуємо, а далі чистимо. Очищені м'ясні частини заливаємо водою і залишаємо на 5 годин. Весь м'ясний набір кладемо в каструлю, заливаємо водою і доводимо до кипіння. Варимо близько 5 хвилин. Тепер воду зливаємо, а м'ясо промиваємо. У мультиварочную каструлю кладемо все м'ясо, вливаємо воду, її рівень повинен бути вище рівня м'яса на 5 див. В режимі «Суп» доводимо до закипання. Знімаємо піну. Кладемо моркву, цибулю, залишивши на ньому один шар луски. Це додасть бульйону легку золотистість. Також кладемо спеції і сіль. Ставимо режим «Гасіння» на 7 годин. Після цього все м'ясо і овочі витягаємо, а в бульйон додаємо нарізаний пластинками часник, солимо за смаком і знову доводимо до кипіння. М'ясо відокремлюємо від суглобів і кісток. Далі ріжемо його на шматочки і розкладаємо по підготовленим формочках. Зверху за бажанням можна розмістити нарізану моркву, зелень. Заливаємо зверху процідженим бульйоном. Виносимо формочки з майбутнім холодцем у прохолодне місце застигати.

    Як варити холодець з желатином?


    Як правило, варять холодець без додавання желатину. Цього як раз і є відмінність даного страви від холодцю. Застигає холодець за рахунок того, що дуже довго розварюють такі частини, як ніжки, хвіст, гомілку. У цих м'ясних частинах
    Як варити холодець?
    міститься велика кількість желейного речовини, які при тривалому варінні переходять у бульйон. Перевірити, застигне чи холодець зовсім не складно. Наприкінці варіння невелику кількість бульйону – близько 1-2 столових ложок поміщають в холодильник. Якщо він застигає хвилин через 5-10 то турбуватися не про що, холодець застигне. Якщо бульйон не застиг, то краще додати в нього желатин. Для цього 10-15 г желатину розчиняємо у невеликій кількості води, вливаємо в бульйон, добре розмішуємо і далі заливаємо їм м'ясо.
    Ми розповіли вам, як варити холодець з яловичини і свинини з додаванням курки. Крім того, можна додавати м'ясо індички, особливо крила і стегна. Будьте впевнені, ваш холодець або холодець вийде на славу!




    Рекомендуємо добрі рецепти
    Холодець з риби
    Холодець з риби
    Холодець - це смачне холодець, яке готують з м'яса, птиці, риби. Ми розглянемо останній варіант створення його з риби. Це оригінальне блюдо, звичайно
    Холодець з індички - рецепт
    Холодець з індички - рецепт
    Для тих, хто віддає перевагу м'ясним холодцам страви з птиці, ми підготували кілька рецептів холодців з індички, які можна приготувати класичним
    Рецепт холодцю зі свинини
    Рецепт холодцю зі свинини
    Холодець - дуже популярний у нашій країні блюдо. Для того щоб його приготувати, потрібно відповідне м'ясо, багато часу на приготування і рецепти.
    Холодець з яловичини - рецепт
    Холодець з яловичини - рецепт
    Холодець - дуже популярний у нашій країні страву, особливо в зиязикай час. Тому ми підібрали для вас рецепти холодцю з яловичини, а також рецепти
    Холодець в мультиварці
    Холодець в мультиварці
    Варити холодець справа не стільки важкий, скільки стомлююче, тому залишивши вікові традиції приготування на плиті, ми радимо випробувати рецепт цього
    Холодець в скороварці - рецепт
    Холодець в скороварці - рецепт
    Холодець - одне з найулюбленіших страв на нашому столі. Правда, найчастіше його приготування займає багато часу, так як варити м'ясо доводиться в