Холодець – це блюдо, яке так часто прикрашають святкові столи. Готувати його начебто і не складно. Але при цьому потрібно більше 6 годин провести на кухні, адже м'ясо вариться саме стільки часу. Не дуже приємна перспектива, вірно? Але ж зараз є така диво-помічниця, як мультиварка . Ось вона-то нам тут і допоможе і не доведеться стільки часу чергувати на кухні. Як зварити холодець в мультиварці, читайте нижче.
Холодець в мультиварці – рецепт з яловичини
Інгредієнти: нога яловича – 1 шт.; яловичі ребра – 500-700 г; морква – 1 шт.; запашний перець горошком – 4 шт.; сіль – 2 ч. ложки; цибуля – 1 шт.; лавровий лист ; часник; вода. Приготування Яловичу ногу і ребра закладаємо в чашу, вливаємо воду і варимо 4 години в режимі «Гасіння». Потім рідину солимо, додаємо лавровий лист, очищені овочі і в тому ж режимі залишаємо ще на 2 години. Потім овочі, м'ясо виймаємо. М'ясо відокремлюємо від кісточок і поділяємо по волокнах. Бульйон проціджуємо. М'ясо розкладаємо по формах, зверху кладемо зубчики часнику і кружечки вареної моркви і зверху заливаємо бульйоном. Ставимо холодець застигати в холод.
Холодець з курки – рецепт в мультиварці
Інгредієнти: лапки курячі – 1 кг; домашня курка – 1 шт.; велика морква – 1 шт.; цибуля – 1 шт.; часник; сіль; лавровий лист; перець горошком; вода. Приготування Курячі лапки промиваємо, зрізаємо з них кігті, чистимо і замочуємо в холодній воді на 2 години. Курку теж миємо, розрізаємо на частини і замочуємо у воді. Потім підготовлені продукти покласти в мультиварочную чашу. Туди ж кладемо очищені овочі – цибулю та моркву. Також додаємо сіль і спеції. Вливаємо воду і 4 години готуємо холодець на «Гасіння». Майже в кінці закладаємо дрібно рубаний часник. В кінці бульйон пробуємо і якщо потрібно, досолює. Виймаємо м'ясо, цибулю викидаємо, а моркву можна залишити для декору. Охолоджене м'ясо розбираємо по волокнах. Розкладаємо його по формах, додаємо нарізані кружечки моркви і зверху заливаємо бульйоном, який обов'язково потрібно процідити. Ставимо їх в холод для застигання.
Як варити холодець в мультиварці?
Інгредієнти: м'якоть яловичини – 700 г; морква – 1 шт.; корінь петрушки – 1 шт.; лавровий лист; свинячі ніжки – 2 шт.; цибуля велика – 1 шт.; сіль; перець; часник – 4-5 зубчиків. Приготування М'якоть яловичини ріжемо великими шматочками. Свинячі ніжки гарненько промиваємо. Цибулю, моркву і корінь петрушки очищаємо. Кладемо в каструлю ніжки, м'ясо і овочі. Заливаємо водою, щоб вміст на 3 см було покрито водою. У режимі «Гасіння» готуємо 5 годин. Після цього додаємо сіль, спеції і в тому ж режимі готуємо холодець в мультиварці ще 1 годину. Після цього за допомогою шумівки виймаємо м'ясо та нарізаємо його невеликими
шматочками. Часник дрібненько рубаємо і укладаємо його в форми на шар м'яса. Заливаємо все це зверху процідженим бульйоном і ставимо в холод для застигання.
З даної статті ви дізналися, як і скільки варити холодець в мультиварці. Тепер справа за вами. Можна, до речі, зробити холодець асорті, тобто взяти і курку, і яловичину, і свинину, наприклад. Головне, щоб серед використовуваних компонентів були присутні ніжки або, приміром, яловичий хвіст. Адже саме з цих продуктів при довгому варінні виділяються речовини, які сприяють застигання страви.