Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пиріг з варенням в мультиварці

Пиріг з варенням в мультиварці

28-02-2016, 20:44
2 019
Пиріг з варенням в мультиварці
У цій статті ми розповімо вам три різних рецепта, по суті одного і того ж страви. Це буде пісочне, дріжджове і просте тісто на кефірі. Який рецепт по душі вам вибирайте самі. Головне, що в підсумку ви однозначно отримаєте хороший результат, т. к. рецепти ці вже не раз перевірені хозяюшками.

Рецепт простого пирога на кефірі з варенням в мультиварці


Цей пиріг можна назвати «п'ятихвилинка», оскільки тут всі інгредієнти змішуються і випікаються без розкачування, намазування та інших заморочок.
Інгредієнти:

  • варення – 375 мл;

  • кефір – 375 мл;

  • яйце – 3 шт.;

  • сода – 15 г;

  • цукор – 145 г;

  • борошно – 390 г;

  • ванілін, цукрова пудра , масло.


  • Приготування
    Варення бажано брати кисло-солодке, наприклад агрус або зливу. Додаємо в нього соду і гарненько вимішуємо. При цьому маса перетворюється в густу піну. Цукор перебиваємо з яйцями, додаємо кефір і поступово вводимо муку з ваніліном. Все потрібно ретельно перемішувати, щоб тісто не вийшло з грудочками. У готове тісто висипаємо варення і вимішуємо. Чашу мультиварки змащуємо маслом і виливаємо отримане тісто. Готується пиріг в режимі «Випічка» 45 хвилин.

    Як приготувати пиріг з малиновим варенням в мультиварці?


    Інгредієнти:

  • яйце – 2 шт.;

  • дріжджі – 30 г;

  • цукор – 125 г;

  • молоко – 160 мл;

  • масло рослинне – 55 мл;

  • борошно – 480 м;

  • сухарі панірувальні – 75 г;

  • варення малинове – 200 мл;

  • ванілін, сіль – по щіпці.


  • Приготування
    Дріжджі розминаємо виделкою з однією столовою ложкою цукру, повинна вийти рідка маса. Можна взяти сухі дріжджі, але тоді в три рази менше. Виливаємо тепле молоко, додаємо 180 г борошна, гарненько вимішуємо, не страшно якщо на цьому етапі утворюються грудочки, потім вони розійдуться. Накриваємо і тримаємо в теплі 15 хвилин.
    Тим часом яйце розмішуєм з маслом, сіллю, цукром і ваніліном. Змішаємо з неї опарою і потроху туди борошно просіваємо, кожен раз добре вимішуючи. Закінчувати вимішувати тісто можна на столі, подпыляя його борошном. Тісто потрібно не щільне, якщо воно вже не липне до рук, значить готово. Зберемо його в кулю і залишимо на годину в теплі. Після цього ще раз вимішуємо і ділимо на 2 нерівні частки. Більшу половину розгортаємо в коржик і поміщаємо в чашу мультиварки так, щоб вона вилазила на стінки. Варення змішуємо з сухарями і висипаємо на тісто. Сухарі увберуть зайву вологу і не дадуть варенню витікати. Краї загортаємо всередину на варення. А тепер розгортаємо малу частину тіста і накриваємо пиріг, слепляя з нижнім шаром по краях. В якості начинки можна додати до варення і сир. Готуємо пиріг в режимі «Випічка» 1 год. За 20 хвилин до готовності слід перевернути, щоб підрум'янилася і верхня частина.

    Тертий пісочний пиріг з варенням в мультиварці


    Інгредієнти:

  • масло вершкове – 205 г;

  • яйце – 2 шт.;

  • цукор – 115 р.;

  • борошно – 315 г;

  • розпушувач – 15 г;

  • варення – 200 г;

  • крохмаль – 50 г;

  • сік лимона – 20 мл;

  • ванілін.


  • Приготування
    Борошно просіваємо і змішуємо з розпушувачем і ваніліном. Масло перед приготуванням краще заморозити, ну або просто добре охолодити. Наше завдання подрібнити масло або ножем, або на терці, якщо воно заморожене. Це щоб його було зручніше розтерти з борошном в крихту. Простіше всього це зробити руками. Масло, в принципі можна замінити на хороший вершковий маргарин. Яйця збиваємо з цукровим піском, додаємо сік лимона і відправляємо до масляної крихті, все гарненько вимішуємо, якщо липне
    Пиріг з варенням в мультиварці
    додамо ще трохи борошна. Ріжемо тісто на дві частини, одна більша, друга менша. Ту, що більше кладемо в холодильник, а меншу в морозильник. Чекаємо 15 години, дістаємо спочатку з холодильника більшу частину, злегка розкачуємо і поміщаємо її в чашу мультиварки. Пальцями розподіляємо по дну і злегка вилазимо на стінки. Щедро присмачую густим варенням, посипаємо крохмалем, він вбере зайву вологу. Під варенням ми розуміємо і джем і повидло. Виймаємо з морозилки меншу часточку тесту і, поки воно замерзле натираємо на тертці поверх варення. Готуємо в режимі «Випічка» 50 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пиріг з пісочного тіста з варенням
    Пиріг з пісочного тіста з варенням
    З найпростіших рецептів домашньої випічки у більшості господинь найулюбленішим залишається пісочний пиріг. І зовсім не даремно, адже основу з такого
    Відкритий пиріг з варенням
    Відкритий пиріг з варенням
    Будь-які відкриті пироги завжди виглядають красиво і виходять неймовірно смачними, адже часто кількість наповнення перевершує основу. Далі
    Тертий пиріг з пісочного тіста з варенням
    Тертий пиріг з пісочного тіста з варенням
    Пропонуємо поринути в недалеке минуле і згадати один із самих смачних і відомих рецептів. Сьогодні будемо пекти тертий пиріг з пісочного тіста з
    Пиріг з малиновим варенням
    Пиріг з малиновим варенням
    Пироги з ягідними начинками - це дуже смачно і не обов'язково їх готувати тільки влітку, коли багато свіжих ягід. Свіжу малину можна замінити на
    Тертий пиріг з варенням
    Тертий пиріг з варенням
    Тертий пиріг - ласощі з дитинства. Саме тому його так люблять дорослі. Якщо ви хочете порадувати себе смачним десертом до чаю, то краще рецепту не
    Пісочний пиріг з варенням
    Пісочний пиріг з варенням
    Пісочний пиріг з варенням - дивовижне ласощі до чаю або кави для вечірніх посиденьок в колі сім'ї. А зробити його досить просто, і в цьому вам