Рисова каша на молоці в мультиварці
Володарки мультиварки відмінно знають наскільки спрощує кухонні помічниця приготування каш. Достатньо лише завантажити всі необхідні продукти, натиснути кнопочку і через певний час на вашому столі буде смачна, і така корисна молочна каша. І все це без настирливого стояння над каструлею і постійного помішування щоб уникнути пригорання і тікання її з каструлі.
Слідуючи простим рекомендаціям з наших рецептів, ви зможете легко приготувати в мультиварці рисову кашу на молоці.
Інгредієнти:
крупа рисова – 120 г;
вода – 250 мл;
молоко – 375 мл;
сіль – за смаком;
цукровий пісок – 125 г;
масло вершкове – 40 г або по смаку.
Приготування
Першим справою дуже ретельно вимиваємо рис до прозорості води і даємо гарненько стекти. Закладаємо крупу в ємність мультиварки, вливаємо очищену воду, молоко, додаємо за смаком сіль та цукровий пісок. Використання молока і води в таких пропорціях дозволяє отримати більш ніжний смак рисової каші і зводить ризик її втечі з чаші мультиварки до мінімуму. Адже саме використання жирного домашнього молока в чистому вигляді призводить до цим небажаним наслідкам при приготуванні страви в мультиварці.
Налаштовуємо прилад на режим «Молочна каша» і готуємо страву до завершення цієї програми. Якщо ваш агрегат не забезпечений такою функцією, то можна скористатися програмою «Гасіння» і збільшити час приготування для додаткової варіння.
По готовності приправляємо кашу вершковим маслом і подаємо до столу. Якщо ви бажаєте отримати більш густий варіант молочної каші, необхідно зменшити кількість рідких складових і після закінчення програми витримати кашу в режимі «Підігрів» від десяти до тридцяти хвилин.
Інгредієнти:
крупа пшоняна – 120 г;
крупа рисова – 120 г;
молоко – 750 мл;
вода – 400 мл;
сіль – 1/2 ч. ложки;
цукровий пісок – 45 г або по смаку;
масло вершкове – 40 г або по смаку.
Приготування
Спочатку пшоняну крупу промиваємо, заливаємо киплячою водою на одну хвилину, а потім воду зливаємо. Рисову крупу дуже ретельно промиваємо холодною водою до її прозорості. Зазвичай для цього вистачає восьми циклів миття.
Закладаємо два види підготовленої крупи в ємність мультиварки, вливаємо воду і молоко, а також додаємо сіль та цукровий пісок. Вибираємо на дисплеї пристрою програму «Молочна каша» або при її відсутності режим «Гасіння», збільшивши додатково час приготування. По завершенні процесу залишаємо страву в режимі «Підігрів» ще на десять хвилин.
Перед подачею заправляємо кашку вершковим маслом за смаком. При бажанні страву можна доповнити сухофруктами, а також свіжими або замороженими ягодами , шматочками свіжих фруктів і подрібненими горіхами.
Інгредієнти:
крупа рисова – 170 г;
молоко – 520 мл;
вода – 180 мл;
гарбуз – 320 г;
сіль – за смаком;
цукровий пісок – 45 г або по смаку;
масло вершкове – 40 р.
Приготування
Гарбуз позбавляємо від шкірки, пропускаємо через тертку і закладаємо в ємність мультиварки. Рисову крупу промиваємо ретельно до прозорої води і додаємо до гарбузі. Заливаємо все молоком і водою, додаємо за смаком сіль та цукровий пісок і налаштовуємо прилад на режим «Молочна каша» і готуємо до сигналу. Залишаємо страву ще на десять-п'ятнадцять хвилин в режимі «Підігрів», а потім приправляємо готову кашку вершковим маслом і подаємо до столу.
Якщо молоко, що використовується для приготування каші, з низьким вмістом жирів, то його можна використовувати в чистому вигляді без додавання води, збільшивши його кількість до семисот мілілітрів.
Слідуючи простим рекомендаціям з наших рецептів, ви зможете легко приготувати в мультиварці рисову кашу на молоці.
Як правильно варити рідку рисову кашу на молоці в мультиварці?
Інгредієнти:
Приготування
Першим справою дуже ретельно вимиваємо рис до прозорості води і даємо гарненько стекти. Закладаємо крупу в ємність мультиварки, вливаємо очищену воду, молоко, додаємо за смаком сіль та цукровий пісок. Використання молока і води в таких пропорціях дозволяє отримати більш ніжний смак рисової каші і зводить ризик її втечі з чаші мультиварки до мінімуму. Адже саме використання жирного домашнього молока в чистому вигляді призводить до цим небажаним наслідкам при приготуванні страви в мультиварці.
Налаштовуємо прилад на режим «Молочна каша» і готуємо страву до завершення цієї програми. Якщо ваш агрегат не забезпечений такою функцією, то можна скористатися програмою «Гасіння» і збільшити час приготування для додаткової варіння.
По готовності приправляємо кашу вершковим маслом і подаємо до столу. Якщо ви бажаєте отримати більш густий варіант молочної каші, необхідно зменшити кількість рідких складових і після закінчення програми витримати кашу в режимі «Підігрів» від десяти до тридцяти хвилин.
Як зварити смачну рисово-пшоняну кашу на молоці в мультиварці?
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку пшоняну крупу промиваємо, заливаємо киплячою водою на одну хвилину, а потім воду зливаємо. Рисову крупу дуже ретельно промиваємо холодною водою до її прозорості. Зазвичай для цього вистачає восьми циклів миття.
Закладаємо два види підготовленої крупи в ємність мультиварки, вливаємо воду і молоко, а також додаємо сіль та цукровий пісок. Вибираємо на дисплеї пристрою програму «Молочна каша» або при її відсутності режим «Гасіння», збільшивши додатково час приготування. По завершенні процесу залишаємо страву в режимі «Підігрів» ще на десять хвилин.
Перед подачею заправляємо кашку вершковим маслом за смаком. При бажанні страву можна доповнити сухофруктами, а також свіжими або замороженими ягодами , шматочками свіжих фруктів і подрібненими горіхами.
Як готувати рисову кашу на молоці в мультиварці з гарбузом?
Інгредієнти:
Приготування
Гарбуз позбавляємо від шкірки, пропускаємо через тертку і закладаємо в ємність мультиварки. Рисову крупу промиваємо ретельно до прозорої води і додаємо до гарбузі. Заливаємо все молоком і водою, додаємо за смаком сіль та цукровий пісок і налаштовуємо прилад на режим «Молочна каша» і готуємо до сигналу. Залишаємо страву ще на десять-п'ятнадцять хвилин в режимі «Підігрів», а потім приправляємо готову кашку вершковим маслом і подаємо до столу.
Якщо молоко, що використовується для приготування каші, з низьким вмістом жирів, то його можна використовувати в чистому вигляді без додавання води, збільшивши його кількість до семисот мілілітрів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Каша з гарбузом в мультиварці - рецепти
Використання мультиварки полегшує і значно прискорює процес створення будь-якої страви, а щоб зварити кашу зовсім не потрібно турбуватися, адже
Пшоняна каша з гарбузом в мультиварці
Корисна пшоняна каша часто буває на столі у багатьох сім'ях. Щоб перетворити виснажливий процес її приготування в задоволення, пропонуємо зварити її
Каша з гарбуза в мультиварці - рецепти приготування
Приготування обіду в мультиварці перетворюється на свято, адже немає необхідності простоювати біля плити час, яке з задоволенням можна витратити на
Гарбузова каша з пшоном на молоці
Користь гарбуза складно переоцінити, а страви, приготовані на її основі, чудові і так подобаються малечі. Пропонуємо приготувати молочну гарбузову
Як приготувати гарбузову кашу?
Про користь гарбуза знають всі і скільки варіантів її застосування теж не секрет - неймовірно багато. Пропонуємо приготувати саму корисну гарбузову
Як зварити кашу в мультиварці?
Всі ми пам'ятаємо з дитинства, що найкращий і корисний сніданок - молочна каша. Але часто нам не вистачає часу вранці, щоб зварити кашу. На допомогу